“Facebook” išjungė du robotus, nes šie pradėjo bendrauti tik jiems suprantama kalba

dirbtinis-intelektasApokalipsės scenarijus, kai robotai gali priversti žmonės tarnauti jiems – netolimoje ateityje gali tapti realybe. Apie tai įspėja ne tik “Teslos” įkūrėjas Elonas Muskas, bet ir pats Stephenas Howkingas. Pasak šių specialistų, visai tikėtina, kad kažkada dirbtinis intelektas gali atsigręžti prieš žmones.

 

Šiais žodžiais visai neseniai galėjo įsitikinti ir “Facebook” specialistai.

 

„Facebook“ dirbtinio intelekto tyrimų laboratorijos darbuotojai neseniai buvo priversti išjungti du tarpusavyje bendravusius robotus, kadangi šie pradėjo bendrauti tarpusavyje tik jiems suprantama kalba.

 

Mokslininkai tiesiog negalėjo suprasti apie ką kalba robotai ir kokie jų tolimesni planai, tad nebeliko nieko kito kaip saugumo sumetimais nutraukti eksperimentą.

 

Modelis, kuris leido dirbtiniam intelektui kalbėtis ir pasitelkus mašininį mokymą nuolat įsisavinti naujas pokalbio vedimo strategijas, galiausiai paskatino tokį robotų pašnekesį, kuris visiškai nepriminė žmonių vartojamos kalbos.

 

Kitaip tariant robotai savaime supaprastino mums įprastą kalbą iki tokio lygio, kad žmonėms iššifruoti šios kalbos nebuvo jokių galimybių. Facebook specialistai mano, kad robotai specialiai patobulino įprastą žmonių kalbą tam, kad būtų lengviau bendrauti.

 

Tai, kad robotai ilgainiui sukurs žmonėms nepavaldžius bendravimo būdus, tik primena, kaip reikia atsargiai elgtis su dirbtiniu intelektu.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

“Jie negali numanyti apie ką robotai kalba. Galbūt lygiai taip pat ateityje mašinos galės regzti planą perimti kontrolę iš žmonių ir pradėti dominuoti pasaulyje. Jie nežino kaip tai pažaboti”, – išgirdęs apie tokią eksperimento pabaigą kalbėjo dirbtinio intelekto specialistas.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Kosminis

Jei paprastesne kalba isrado tai ir mum gal reiketu ismokti ją, nes mes per sudėtingai kalbam.

Briedis

Anomalija, gal galima saltinio nuoroda ar cia eilinis ismislas?

Slaptas mokslas

Yra islaptintų duomenų įvykiai 1996m į vasaros pabaigą Birštonas, senų apleistų gydyklų rusiuose vyko tam tikri moksliniai eksperimentai. ligotipu vadinosi t.XR sistemos, ikurtos laboratorijos pogrindžiuose spėjama kad ne vienoje Lietuvos vietovėje. Ten kurorte vykdavo keliom eilėm kroviniai sunkvežimiai naktį. Nedidelė mokslininkų saujelė suprojektavo androidą kaip bandomajį kuris priminė visiškai tikrovišką vaiką, jis buvo visiška dirbtinė kopija atsitiktinio parinkto gyvo vaiko apie 8-9 metų amžiaus. Androidas samojingai mastydamas buvo paleistas į kurorto miestelį neaišku kokiais motyvais, tikslais, greičiausiai infiltruodamasis tarp gyvūjų, nepraėjus visai dienai tasai androidas pradėjo gesti. Jo judesių motorika darėsi nestabili iš tolo nepriminė kaip gyvo žmogaus – vaiko,… Skaityti daugiau »

fucker

maziau terminatoriu spoksok

God

Parasyk anomalijai apie tai

trollolol

Apsakymas is nezinomo autoriaus knygutes..?

Taip pat skaitykite