Mokslininkai pagaliau paaiškino kodėl žiemą gimę žmonės gyvena ilgiau

zvakes-gimtadienisStatistiškai, žiemą gimę žmonės, gyvena maždaug 2,5 metų ilgiau nei tie, kurie pasaulį išvydo balandžio-gegužės mėnesiais. Ilgą laiką mokslininkams nepavykdavo atsakyti kodėl gimimo mėnesis turi tokią didelę įtaką žmonių gyvenimui.

 

Tačiau Ukrainos mokslininkams, kurie ištyrė žmogaus gyvenimo trukmės ryšį su mėnesiu, kurį jis gimė, pagaliau pavyko išsiaiškinti tiesą, pranešė šalies gerontologijos instituto atstovai.

 

„Mūsų atlikti tyrimai parodė, kad moterys gruodį gimusius vaikus nešioja visą vasarą ir rudenį, kai daug saulės, daržovių ir vaisių. Jie – potencialūs ilgaamžiai, – sako epigenetikos laboratorijos vėdėjas Aleksandras Vaisermanas. – Moterų organizmas šiuo laikotarpiu gauna taip pat daug šviesos, tad visi šie susidedantys faktoriai nulemia jų atžalų ilgaamžiškumą“.

 

Taip pat mokslininkai pavyko nustatyti ir mirties datos ryšį su gimimo diena. Buvo žinoma, kad mirtis žmogų ištinka daug dažniau per jo pačio gimtadienį, tačiau ilgai ir šis faktas neturėjo atsakymo kodėl taip nutinka.

 

„Žmonės žymiai dažniau miršta likus dviem savaitėm iki gimimo dienos ir taip pat praėjus dviems savaitėm po gimimo dienos, – teigia Aleksandras Vaisermanas. – Mums pagaliau pavyko atsakyti kodėl taip nutinka. Vaikas, ateidamas į šį pasaulį, jaučia labai stiprų skausmą ir stresą. Šis stresas glūdi žmogaus atmintyje nuo pat gimimo ir artėjant gimimo dienai organizmas prisimena išgyventą skausmą ir vėl rengiasi suvaldyti stresą. Būtent tuo metu nusilpsta kiti organizmo resursai, kurie gali nulemti netikėta mirtį“, rašo delo.ua.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
vikce

Briedas kazkoks. Vaikai gime ziema, turi geresne imunine sistema. Eikit bent google pasiskaitykit jei giliau nesugebat pasikapstyt pries rasydami nesamones ir klaudindami zmones.

Taip pat skaitykite