Mokslininkai skelbia, jog žmonijai liko gyventi 30 metų

killer-robotDirbtinį intelektą tyrinėjantys mokslininkai neskelbia grėsmingų prognozių. Anot jų, dirbtinai sukurtos sistemos, gebančios mąstyti ir mokytis, žmoniją gali tiesiog nušluoti nuo Žemės paviršiaus, „Independent“ cituoja alfa.lt.

 

Visgi yra ir gerų naujienų. Viskas mūsų rankose!

 

Jeffas Nesbitas, buvęs Nacionalinio mokslų fondo teisės ir viešųjų reikalų skyriaus direktorius, nuodugniai nagrinėjo naujausias dirbtinio intelekto galimybes.

 

Jis padarė išvadą, kad žmonija gali nustoti egzistuoti iki 2050 metų, nebent mes tapsime nemirtingi. J. Nesbitas paaiškina teoriją, žinomą kaip DSI – dirbtinis super-intelektas.

 

Ši teorija aiškina, jog dirbtinis intelektas tobulės ir evoliucionuos į superkompiuterį, kuris mokysis taip greitai, kad pranoks žmogiškąjį intelektą ir gebės išspręsti visas pasaulio problemas, tačiau tuo pačiu išstums žmoniją į užribį.

 

Kita vertus, yra tokių žmonių kaip Ray‘us Kurzweilas, kuris ragina taip nesibaiminti dėl dirbtinio intelekto grėsmių ir ragina atkreipti dėmesį į tokias žmonių sukeliamas problemas kaip biologinis terorizmas ar branduolinis karas.

 

R. Kurzweilas įsitikinęs, jog mūsų protinės galimybės kaip tik yra sustiprintos būtent dirbtinio intelekto ir būtent jo dėka tokie pasaulio rodikliai kaip smurtas, žmogžudystė ar karas pastaruoju metu gerokai sumažėjo. Maža to, dirbtinis intelektas padėjo išrasti vaistų nuo mirtinų ligų, sukurti atsinaujinančius energijos šaltinius ir t.t.

 

Specialistas įsitikinęs, jog žmogaus protines galimybes atitinkanti kompiuterinė sistema bus sukurta iki 2029 metų, o to pakaks, kad į dirbtinį intelektą būtų įdiegti saugikliai, apsaugantys nuo žmonijos išnaikinimo.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Visgi judėjimai prie dirbtinio intelekto vystymą tampa vis aktyvesni. Štai ir profesorius Stephenas Hawkingas ne kartą yra pareiškęs, jog dirbtinis intelektas gali tapti tuo elementu, kuris ateityje kels pačią didžiausią grėsmę žmonijai.

 

Anot profesoriaus, išmanieji ginklai gali atsigręžti prieš mus pačius, o tuomet sustabdyt i mašinas gali būti per vėlu. Kadangi ir S. Hawkingas neabejoja, jog per artimiausius 30 metų bus sukurtas už žmogų protingesnis superkompiuteris, kyla abejonių, ar ir žmogaus įdiegti saugikliai išgelbės nuo tragiškų pasekmių.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Menkysta

Kad kažką užkariautum reikalinga smulkmena, kurios mašinos neturi- tai emocija ir ambicija. Dronas, nešinas bomba, skrisdamas negalvoja: “Vat dabar tai aš pasistengsiu, uždirbsiu medalį ir padėsiu savo kūrėjui užkariauti pasaulį!” Naikina žmonės, ne mašinos. Dabar kuriamos autonominių robotų sistemos, gebančios naikinti užprogramuotą žmonių grupę: pagal lytį, amžių, etninę grupę ir t.t. Ne mašinos atidarys Pandoros skrynią, mes patys jau ją pravėrėm

trollolol

Saugiausias AI butu tik susiejus ji su zmonemis, kaip implantas ar kazkas panasaus. Jei AI negaletu egzistuoti be pacio zmogaus, jis neatsisuktu pries savo kureja. Kodo eilutes su 3 taisyklem tikrai nepades

10010110100

Kodėl visi ysivaizduoja kad atsisuks prieš žmogų, o gal ysimiles žmogų, visi tik apie blogiause galvoja.

trollolol

Tai neisvengiama protaujancios ir besimokancios esybes dalis. Pranokti savo kureja ar mokytoja ar kaip bepavadinsi. Galas liudnas ir uzprogramuotas stulpelis neskriausti zmogaus
butu perrasytas labai mikliai. Tik susiejus saugumo svertus tiesiogiai su zmonemis, butu imanoma riboti neisvengiamo ai pasipriesinimo. Ir apie meile zmogui cia ne vietoj :P

Hidden name

:D filmai daro savo :D

Taip pat skaitykite