Magijos subtilybės ir įvairovė: kokiu principu veikia magija ir ritualai

magijos-subtilybesKas gi yra magija ir kodėl ji gyvuoja iki mūsų dienų? Alisteris Kroulis pasakė garsiąją frazę: “Kiekvienas sąmoningas veiksmas yra magiškas veiksmas“. Magija nėra sudėtinga: tai ne kas kita, kaip ritualinis valios valdymas, rašo tinklalapis ruvi.lt.
 
Pagrindinis jos tikslas – tam tikrais veiksmais, jų deriniais, suintensyvinti natūralias žmogaus galimybes. Kodėl tai gyvuoja, paaiškinti nesunku – žmonės visada norėjo sužinoti savo galimybių ribas ir jomis naudotis.

 

Visada atrodo paslaptinga tai, kas yra truputį už ribos to, kas suvokiama daugumai. Magai, raganos, šamanai, būrėjai ir aiškiaregiai – jie tarsi visada už tos ribos. Neretas, galvodamas apie juos, jaučia kažkokį nerimą, sumišusį su smalsumu. Visi magai atlieka tam tikrus ritualus, pasitelkdami tam skirtus daiktus, priemones ir simbolius. Paprastai jie naudojami nustatyta tvarka, kuri dar vadinama apeigine magija.

 

Tokia ritualinė magijos forma yra skirta sukoncentruoti valią, o kartais ir pasitelkti į pagalbą aukštesnes jėgas ar dvasines būtybes. Paprastai yra aiškiai skiriama: jei ritualų metu šaukiamos būtybės yra šviesios, angeliškos – tai yra baltoji magija ir yra įvardinta dešiniosios rankos taku. Bet.. yra magų, kurie smunka iki manipuliavimo kitų žmonių psichika, kai siekia pasiglemžti jų valią ar įgyvendinti egoistines ambicijas.

 

Tokie magai savo apeigoms kviečiasi demoniškas būtybes, ir tai vadinama juodąja magija arba kairiosios rankos taku. Kraštutinė juodosios magijos forma – kai magas sąmoningai sutelkia valią ir atlieka demoniškus ritualus tam, kad pakenktų žmogui ar net jį pražudytų. Galime žiūrėti į tai skeptiškai, bet dabar ir mokslas pripažįsta, kad kito žmogaus valios užvaldymas – realus dalykas. Užvaldomi paprastai dvasiškai silpni žmonės.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Okultistai visada teigė, kad yra trys pasauliai: gamtos, kurios dalis yra žmogus; aukštesnysis dvasinis pasaulis – angelų karalystė; žemesnysis demonų pasaulis. Žmogus yra nuolat balansuojantis tarp angelų ir demonų, traukiamas ir vienų, ir kitų, bet vis dėlto turintis galimybę (iki tam tikros ribos) pasirinkti ir nustatyti savo gyvenimo kryptį. Aukštesnysis dvasinis pasaulis suteikia žmogui didžiausią stiprybę, tuo tarpu demonų pasaulis padaro žmogų silpną ir valdomą.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Beje, nuoširdi malda ir garbinimas skirti dvasiniam pasauliui ir ši baltosios magijos formulė buvo religijos atstovų rankose, kurie ir buvo didžiausi baltosios magijos praktikai – juk religiniai ritualai skirti kreiptis į aukščiausias jėgas.. Tuo tarpu juodosios magijos šėtoniškos mišios, kurių metu tarnaujama tamsiosioms jėgoms, buvo išvirkštiniai bažnytiniams ritualams.

 

Tradiciniuose magijos tekstuose gamtos, angelų ir demonų sritys vadinamos labai įvairiai, šis trilypumas priskiriamas ne tik žmogui, bet ir visoms gyvoms būtybėms. Žmogus turi intelektualų pasaulį – angelišką, susijusį su protu, emocinį – gamtišką, susijusį su atmintimi ir jausmais, ir norų pasaulį – demonišką, susijusį su gaivalais. Kiekvienas jų atitinka tam tikrą vietą kūne ir buvo manoma, kad, atliekant magiškus veiksmus, galima juos paveikti.

 

Be įvairių poveikių bei kerėjimų, labai plati magijos sritis – ateities pranašavimas ir su tuo susiję įvairūs būrimai. Plačiausiai naudojami Vakarų šalyse – chiromantija, Taro kortos, runos, kristalomantija (būrimas iš kristalo), kinų “Permainų knyga“. Visi šie būdai daugiau ar mažiau susiję su astrologija, kuri neabejotinai pirmauja tarp ateities pranašavimo būdų.

 

Nustebinti gali būrimų gausybė. Apie sapnų aiškinimą ir fizionomiką – būrimą iš veido bruožų, girdėjome visi. Tačiau yra ir būrimai iš oro stichijų, kuriame būrėjas bendrauja su stichijas valdančiomis būtybėmis. Kafedomantija – būrimas iš kavos tirščių, pasirodo, kilo iš senovinės skifomantijos, kai iš sklidino puodelio buvo išliejamas gėrimas, kaip auka dievams, ir tuščiame puodelyje ieškoma “atsakymo“.

 

Yra ir geomantija – būrimas iš žemės, halomantija – iš druskos, spodomantija – iš ugnies paliktų pelenų, sferomantija – iš raidžių ir skaičių, vitriomantija – iš smėlio. Seromantija – būrimas iš vaško, kai degančios žvakės vaško lašai varva į vandenį ir sudaro figūras, iš kurių spėjama. Taip pat yra būrimai iš gyvūnų veiksmų bei įpročių, augalų, metalų, akmenų bei mineralų.

 

Visa tai ne tik praeities palikimas, bet ir realiai šiomis dienomis praktikuojami dalykai. Ar jais tikėti? Veikia viskas, kuo mes tikime. Kuo tikėti, pasirenkame visada mes patys.. Gali kilti dar vienas klausimas – ar gali pakenkti piktavaliai magai?

 

Atsakymą atrado jau senovėje tie patys alchemikai: dvasiškai stipraus žmogaus neveikia jokie kerai, nes yra energijos išlyginimo dėsnis – jei pasiųsta energija (magiškas veiksmas) žmogui dėl jo dvasinės stiprybės “neprilimpa“, ji sugrįžta atgal pas ją pasiuntusį. Žinoma, žaisti vien iš smalsumo ar egoistinių paskatų tokiais dalykais neverta.

 

Magija laisva nuo dogmų ir suvaržymų, minties laisvė visada buvo jos ryškiausias bruožas. Šalia minties laisvės yra neatsiejama jos dalis – asmeninė atsakomybė už savo veiksmus. Kiekvienam žmogui naudinga viskas, kas padeda jam augti dvasiškai, juk tobulėjimas – visada magiškas veiksmas

 

Parengė: Rūta Vitkevičienė

 

Šaltinis: ruvi.lt

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Legionas

Straipsnio pradžia liuks, dėstymas – belekas, pabaiga – vėl neblogai.

Taip pat skaitykite