Kernavės ragana: Lietuvos ragana, kurios palaikams nukirsta galva

senoves-raganosSenovėje, Lietuvoje, kaip ir visuose pasaulio kraštuose, būta moterų vadintų raganomis. Viena jų buvo palaidota Kernavėje.

 

Kernavės ragana buvo palaidota su sidabriniais auskarais, vaizduojančiais žalčius, ryjančius savo uodegas. Šis raganos papuošalas – vienintelis atrastas tokio tipo auskarų egzempliorius. Kernavės ragana gyvenusi XIII a. pab. – XIV a. pr..

 

raganos-papuosimai

 

Po raganos palaidojimo jos kapas žmonėms kėlė baimę, todėl buvo imtasi įvairių priemonių, kad ji negalėtų vaidentis ar nesugrįžtų iš kapų. Palaikams buvo nukirsta galva, nukapotos rankos ir padėtos šalia kojų, o krūtinė persmeigta drebuliniu kuolu. Tokiu būdu, įvairiuose kraštuose, būdavo apsisaugojama nuo įvairaus pobūdžio nemirėlių sugrįžimo.

 

Spėjama, jog tai būta moteriškės, užsiiminėjusios liaudies medicina, gydymu ir užkalbėjimai. Kiek ji iš tiesų galėjo užsiimti raganyste ir burtininkavimu nėra žinoma, tad tikėtina jog ji buvo labiau kaimo žiniuonė nei ragana.

 

Autorius: Gabrielius E. Klimenka, šaltinis: paranormaleco.blogspot.com

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Keliautojas

Dar nuo senų Lietuvos pagonybės laikų yra siautusių ivairių sutvėrimu, iš mitologinių butybių, kaip laumės, tratanai, giriniai tos pačios raganos vėlesniais laikais ir visi kiti. Jie buvo liudininkų aprašyti metraščiuose, pergamentuose, ir kiti įrašai kurie saugomi tam tikruose archyvuose. Šiais laikais jų galima sutikti ten kur Lietuvoje beveik nėra civilizacijos, pats aptikdavau viena kita esybę gamtoje, mates netgi laumes prie kurių taip arti lengvai neprieisi.

!!!

Emm? Ragana? Juk sakote, kad ji užsiėmė gydymu!

gag

tais laikais visiem pabarabanu buvo . Jei kazka daro ko nesupranta apsaukia ragana nuzuto o turta pasidalina :D

saidas

gerai tu cia, pritariu :-D

!!!

Ai nu jo…

Taip pat skaitykite