Žmogus kuris paliko civilizaciją ir išėjo gyventi į gamtą

chrisasChristopher Johnson McCandless (1968 m. vasario 12 – 1992 m. rugpjūčio 18) buvo amerikiečių keliautojas, kuris pasikeitė savo vardą į Alexander Supertramp (Aleksas Superkeliautojas) ir keliavo pėsčiomis į Aliaskos dykumą tikėdamasis gyventi kuo toliau nuo vartotojiškos visuomenės.

 

McCandless gimė El Segundo mieste, Kalifornijoje Walt McCandless ir Wilhelmina Billie Johnson šeimoje. Turėjo vieną jaunesnę seserį Carine ir kelis netikrus brolius, gyvenančius Kalifornijoje nuo Walt’o pirmos santuokos.

 

1976 metais, jis persikraustė su savo šeima į Virdžinijos turtingą priemiestį. Christopherio tėvas tuomet dirbo kaip NASA specialistas, o mama dirbo sekretore “Hughes” lėktuvų firmoje.

 

Nepaisant to, kad McCandless šeima buvo gerai aprūpinta finansiškai ir iš pirmo žvilgsnio jai nieko netrūko, Christopherio tėvai dažnai bardavosi ir kartais pagalvodavo apie skyrybas.

 

Mokykloje, mokytojai pastebėjo, kad Chris’as buvo neįprastai stiprios valios. Paauglystėje taip pat išryškėjo tokios jo savybės kaip idealizmas ir fizinis ištvermingumas. Jis baigė Wilbert Tucker Woodson Vidurinę mokyklą 1986 metais, o vėliau tęsė istorijos ir antropologijos studijas Emory universitete iki 1990 metų.

 

Jo vidurinis ir akademinis išsilavinimas buvo impulsas jo paniekai tam, ką jis pamatė: tuščias JAV visuomenės materializmas ir vartotojiškumas. Jau tuomet jis pradėjo galvoti apie atsiskyrimą nuo organizuotos visuomenės ir gyventi vienumoje gamtoje.

 

Teigiama, kad labai didelę įtaką Chrisui padarė taip pat tokie rašytojai kaip Jack London, Lev Tolstoy, W. H. Davies arba tas pats Henry David Thoreau.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Po diplomo gavimo 1990 m., jis paaukojo labdarai visas savo santaupas (24,000 $), kuriuos davė jam tėvai.

 

Gavęs diplomą jis apie savo tolimesnius planus informavo savo tėvus, kurie labai prieštaravo tokiam sūnaus poelgiui.

 

1990 metų vasara jis pradėjo keliauti pasivadinęs “Aleksas Superkeliautojas” (knygos autorius pažymi ryšį su W. H. Davies, Velso autoriumi, autobiografijos “Supervalkatos”, publikuotos 1908 metais). McCandless prasibrovė per Arizoną, Kaliforniją, ir Pietų Dakotą.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Tuo metu jis gyveno tarp turėjimo darbo vietos ir pragyvenimo be pinigų ar žmogaus kontakto.

 

1990 metų pabaigoje jis išgyveno staigų potvynį, per kurį prarado savo automobilį.

 

Nusipirkęs kanoją, jis irklavo žemyn Kolorado upe į Kalifornijos įlanką. McCandless didžiavosi išgyvenimu su minimumu. Jį visada įvairiai rėmė žmonės, kuriuos jis sutikdavo savo kelionės metu: duodavo jam maisto, stogą virš galvos ir įvairių daiktų.

 

Nuo pat atsiskyrimo nuo visuomenės pradžios, Chris’as svajojo apie Aliaskos odisėją, kur jis gyvens toli nuo civilizacijos. 1992 m. balandį, McCandless nusprendė keliauti autostopu į Fairbanks apygardą, Aliaskoje.

 

Po ilgų klajonių pėsčiomis, Chris’as McCandless surado paliktą autobusą. Su savimi jis turėjo nedidelį krepšį su ryžiais, fotoaparatą, Remington pusiau automatinį šautuvą su daug šovinių ir amunicija ir knygą apie vietinius augalus.

 

Chrisas prie rasto autobuso. Tai paskutinė jo nuotrauka kurioje jis pats save įamžino.

Chrisas prie rasto autobuso. Tai paskutinė jo nuotrauka kurioje jis pats save įamžino.

 

Gyvendamas autobuse Chris’as McCandless nelegaliai medžiojo tokius gyvius kaip dygliakiaulės ir paukščiai. Taip pat rinko vietinius augalus. Iš viso Chrisas autobuse išgyveno 113 dienų.

 

1992 metų, rugpjūčio 12-ąją, McCandless parašė tai, kas kaip manoma, buvo paskutiniai jo žodžiai žurnale: “Gražios Šilauogės.” Paskutiniame savo dienoraščio puslapyje Chrisas parašė: “Aš turėjau laimingą gyvenimą ir dėkoju dievui. Viso gero ir telaimina visus Dievas!”.

 

Jo kūnas, kuris mirties momentu svėre apie 30 kg buvo surastas jo miegmaišyje, autobuse 1992 m. rugsėjo 6-ąją. Oficiali mirties priežastis buvo badas.

 

Įkvėptas McCandless istorijos detalių, rašytojas Jon Krakauer 1996 metais parašė knygą pavadinimu “Into The Wild” apie jo nuotykius. 2007 metais, Sean Penn sukūrė filmą tokiu pat pavadinimu apie Chriso gyvenimą ir jo mirtį gamtoje.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
nesvarbu

pats ziauriausias ir nuozmiausias,klastingiausias tai zmogus.nei vienas suva ar katinas nera man taip skaudziai ikandes ar idreskes kaip zmogus.visi laukiniai gyviai bega nuo jo tai siaubu siaubas.

Taip pat skaitykite