Žmonės amžinai gyventi gali pradėti dar 2029-aisiais

amzinas-gyvenimas„Google“ vyriausiasis futurologas duodamas interviu „Playboy“ išdėstė savo viziją apie tai, kaip įsivaizduoja ateitį po 20 metų. Raymondas Kurzweilas tiki technologiniu singuliarumu – idėja, kad technologijų pagalba žmonės galės gyventi amžinai, rašo naujienų portalas 15min.lt.

 

Futurologas kalbėdamas apie ateitį pasirinko 2045-uosius metus, nes, remiantis jo skaičiavimais, iki to laiko sukurtas „nanobiologinio intelekto lygis taps milijardą kartų didesnis, nei visų dabar gyvenančių žmonių kartu sudėjus“, rašo businessinsider.com.

 

Tačiau, R.Kurzweilo manymu, dar prieš 2045-uosius pradėsime nemirtingumo procesą.

 

„Manau, kad 2029-aisiais pasieksime tašką, kai medicinos technologijos prie vienerių gyvenimo metų pridės dar po vieną“, – sakė jis.

 

Kad vizija taptų realybe, per ateinančius 30 metų dar daug kas turi įvykti, tačiau R.Kurzweilo amžino gyvenimo idėja visai nestebina: jis mano, kad nanotechnologijų įrenginiai ateityje galės perimti mūsų imuninės sistemos priežiūrą, pašalinti vėžines ląstelės ar išvalyti užsikimšusias arterijas, o žmonių smegenis jau bus galima prijungti prie „debesų“.

 

Anot R.Kurzweilo, nemirtingumas yra natūralus žmonijos evoliucijos žingsnis, kurį futurologas lygina su priekinės žievės išsivystymu mūsų protėvių smegenyse prieš 2 mln. metų.

 

R.Kurzweilas savo pareiškimus paremia dviem idėjom. Pirma yra technologinės pažangos lygis. R.Kurzweilas prisimena, kad jo kišenėje gulintis „Android“ telefonas yra gerokai mažesnis, galingesnis ir pigesnis nei šeštajame dešimtmetyje Masačūsetso technologijų institute naudotas 11 mln. dolerių kainavęs kompiuteris.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Antra idėja yra jo darbo rezultatai Joslino Diabeto centre Konektikute. Centre biotechnologijos naudojamos tam, kad būtų išjungti riebalų insulino receptoriaus genai gyvūnuose. Tai leidžia gyvūnams valgyti didelius kiekius maisto ir nepriaugti svorio bei nesusirgti cukriniu diabetu.

 

„Nulaužius“ žmogaus organizmą esą būtų galima pakeisti tūkstantmečių senumo genus, kurie mums netarnauja, ir reikšmingai padidinti gyvenimo trukmę.

 

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
ttt

Paprasta metematika amzinybe lygu nuliui o nulis yra niekas.

but why

ko cia gasdini su filosofijom

lo

as kai valdzios atstovas tai sakau kad nieko amzino nera

Skaitau ir juokinga daros iš jūsų komentarų:D

Jei bus nemirtingi, kaip jie galės žudytis ir žudyti? Mirt iš bado ar iš troškulio? :D kam išvis kariauti reiks tapus nemirtingiems? Nebebus dėl ko manau – nei dėl gėlo vandens, nei dėl maisto, nebent dėl naftos ir kitų naudingųjų iškasenų. :D jei taps visiškais materialistais :D

...

Kokią prasmė ilginti žmonių gyvenimo trukmę, jei net turėdami trumpą nesugeba to vertinti. Švaisto savo gyvenimą lyg jie būtų nemirtingi, nemoka džiaugtis akimirkomis, nevertina artimų žmonių, galvoja tik apie savo ego ir t.t. Kas pasikeis kai žmonės turės galimybę gyventi amžinai? Faktas, kad savižudybių kiekis masiškai išaugs, nes žmonės elementariai nebežinos ką daryti su savo gyvenimu. Gimdyti vaikus, bus praktiškai nebenaudinga, nes tai kels grėsmę mūsų išgyvenimo lygiui, juk maistu lyti nepradės, tiek žemės neužteks išauginti. Ar mes pradėsime naikinti gyvūnus tam, kad užtektų mums vietos. O gal auginsime vergų kartą, kuri dirbs be atlygio. Kam tokios mokslinės apgaulės, juk… Skaityti daugiau »

Geo1

Niekas nieko neeatimines buk ramus :))) gausi kuna bet ir vergaut turesi plius matys net kaip myzi :D nevergausi isjungs tave ir ate ate ;))) maziau galvokit kad cia viskas labai jau del jusu daroma :D

Slapyvardis

Viskas, kas čia parašyta yra paremta realiais moksliniais tyrimais, eksperimentais ir ne iš piršto laužtom prielaidom. Tik kyla vienas klausimas: kokios bus globalios to pasekmės? kokie savižudybių mąstai bus ateityje, kai nebevertinsim gyvenimo dovanos, nes bus atimta mirties baimė – vienas pagrindinių gyvenimo variklių?

Taip pat skaitykite