14 kapinių pasaulyje ir Lietuvoje, kuriose vaidenasi

vudu-karalieneKapinės dažniausiai siejamos su amžino poilsio vieta. Žmonės ten ateina pasimelsti, pasikalbėti su mirusiais, o dažnas ten atranda net ramybės pojūtį. Bet ar tikrai?

 

Žemiau pristatome 14 kapinių kuriose, pasak vietos žmonių pasakojimus, palaidoti žmonės dėl nežinomų priežasčių ne tik neranda ramybės, tačiau ir vaidenasi gyviesiems.

 

1. St. Louis kapinės (Naujasis Orleanas)

 

St. Louis kapinėse amžino poilsio atgulusi pati Vudu Karalienė Marie Laveau. Sakoma, kad jos vėlė vis dar čia, ir pildo norus tų, kurie išdrįsta pabelsti į jos kapą.

 

2. Greyfriars Kirkyard kapinės (Edinburgas, Škotija)

 

greyfiard

 

Jeigu norite susidurti su poltergeistu, bet bijote ne mažiau baugios apsaugos, kuri gali pasirodyti įlindus į apleistą namą, vietoj to galite legaliai aplankyti šias kapines, mat jose turistus fiziškai apstumdyti mėgsta sero George Mackenzie dvasia.

 

3. Stull kapinės (Douglas County, Kanzasas)

 

stull

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Stull kapinės dar vadinamos Pragaro Vartais, nes jos, tikima, yra vienas iš žemėje esančių įėjimų į aną pasaulį. Tikima, jog kapinėse pilna tamsiųjų jėgų, ypač netoli bažnyčios griuvėsių.

 

4. Highgate kapinės (Šiaurinis Londonas, Anglija)

 

kapines2

 

Šios kapinės garsios ne tik dėl Čarlzo Dikenso ir Karlo Markso kapų, bet ir Haigeito Vampyro, septynių pėdų ūgio pamėklės, puldinėjančios žmones dar nuo 1960-ųjų.

 

5. Western Burial Ground kapinės (Baltimorė)

 

kapines

 

Čia palaidotas Edgaras Alanas Po. O netoliese – Kembridžo Kaukolė. Sakoma, kad ji priklausė ministrui, kuris buvo nužudytas. Po to teko jo kaukolę užpilti cementu, nes iš kapo nesiliovė sklisti riksmai. Lankytojai teigia, kad kantriai palūkuriavus ir gerai įsiklausius tuos riksmus galima išgirsti ir dabar.

 

6. La Recoleta kapinės (Buenos Airės)

 

kapines-magija

 

Šiose kapinėse vaidenasi Rufina Cambaceres. Ją, jauna merginą, palaikė negyva ir palaidojo gyvą. Vėliau kapinių prižiūrėtojas pastebėjo, kad jos karstas kriptoje šiek tiek pakeitęs vietą.

 

Pabijojęs, kad galėjęs įvykti kapo išniekinimas, prižiūrėtojas atidarė karstą ir išvydo dar baisesnį vaizdą – nagų žymes ant vidinės karsto dalies ir Rufiną, sužalotom rankom ir veidu nuo pastangų išlįsti… Nesėkmingų. Jos visas kapas perkurtas taip, kad įprasmintų pastangas ištrūkti. Dabar Rufina vaikšto po kapines kasinėdama kitus kapus, tikrindama, ar kas nors kitas nepalaidotas gyvas.

 

7. Howard Steet kapinės (Salemas, Masačusetsas)

 

salem-kapines

 

Vietiniai sako, kad kapinėse vaidenasi Giles Corey vaiduoklis. Tai buvo ūkininkas, apkaltintas… Tris kartus spėkite kuo, jeigu tai Salemas! Žinoma, raganavimu. Corey šmėkla pasirodo prieš arba po tragiško įvykio miestelyje.

 

8. Valley of the Kings (Luksoras, Egiptas)

 

valey

 

Karalių slėnyje nerimsta ne vieno faraono dvasia, tarp jų ir Tutanchamono. Manoma, kad kaskart, kai atidaromas naujas kapas, iš jo paleidžiama ten gulinčiojo siela. Sargybiniai matė ir Echnatono vaiduoklį, ir faraoną vežime, traukiamame juodų žirgų.

 

9. Resurrection kapinės (Džestis, Ilinojus)

 

Resurrection_Mary_Cemetery

 

Resurrection kapinėse ilsisi garsioji Resurrection Marija. Vietiniai mena, kad Marija buvo šviesiaplaukė su mėlynomis akimis ir balta suknele. Ji ir dabar pastebima šokanti arba stabdanti automobilius netoli kapinių.

 

10. Cemetary Hill (Getisburgas, Pensilvanija)

 

cementary

 

Po 1863 metų mūšio Getisburgas tapo kaip reikiant vaiduoklių apsėsta vieta. Žmonės čia yra užuodę keistus kvapus ir matę vaiduoklius, įspėjančius išeiti.

 

11. Boot Hill kapinės (Tumstaunas, Arizona)

 

boot-hill

 

Pasak Terry Ike Clanton, kapinėse įsikūrusi vyriškio šmėkla. Kai jis (Terry, ne numirėlis) fotografavosi, paskui nuotraukoje išvydo paslaptingą vyro figūrą sau už nugaros, nors nieko tuo metu už jo nebuvo.

 

12. Glasnevin kapinės (Dublinas)

 

glasnevin-kapines

 

Gyvūnų ištikimybei tikrąja to žodžio prasme neegzistuoja ribos. Kapitono John McNeill Boyd kapą lanko jo šuns vaiduoklis, kažikadai nusimarinęs badu, bet nepalikęs šeimininko kapo.

 

13. Bachelor‘s Grove kapinės (Bremenas, Ilinojus)

 

bachelor

 

Šias kapines išgarsino peršviečiamos damos, sėdinčios ant kapo, vaizdas. Vaiduoklei suteiktas Bachelor‘s Grave Madonos vardas. Dažniausiai ji tiesiog sėdi ant kapo ir žiūri į tolį.

 

14. Auksūdžio senosios kapinės (Auksūdis, Kretingos rajonas)

 

Fot. Julius Kanarskas

Fot. Julius Kanarskas

 

Pasak Wikipedios, šiose nebeveikiančiose kapinėse vaidenasi ne viena šmėkla. Dar 1889 m. būrelis permatomų vaikų sugebėjo pavyti moterį net iki kryžkelės su kryžiumi. Sekmadienį, vidurdienį galima išvysti taikią baltai apsirengusią moters vėlę, sėdinčią po liepa. Naktį galima pamatyti ugneles, keliaujančios link Pilalės piliakalnio, o su jomis – ir didesnį ugnies kamuolį.

 

Anomalija.lt redakcija nuoširdžiai dėkoja skaitytojui(-ai) E. už atsiųstą straipsnį.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Evuti

Kas į kapines naktį kartu?:D Evelina Mua fb

Algis

14 kapinių Lietuvoje…Tik viena paminėta

Tiesiog skaitytojas

Gal skaityti nemoki? Juk buvo parašyta kad 14 kapinių Lietuvoje ir užsienyje

minties ir proto galia

reike apie tai negalvot ir nesivaidens

slapyvardiz

Norm

Anonimas

Kas tu E.?

šet.sun

Koks skirtumas kas tas ar ta E. Svarbiausia idomiai paraso, nepagaili nuotrauku. kad ir kas tai butu, faini jo ar jos straipsniai

Buves ten

Buvau Kretingos kapinese, bet diena. Tai jau mazai tu kapu ten belike, o ir jausmas buvo iprastas. gal velu vakara ir kitaip viskas atrodytu

Taip pat skaitykite