Projektas „Aldebaran“: pasaulio elito paslaptys (3 dalis)

Jo kosminė teorija buvo visiškai ignoruota 20 metų. Vėliau su Nacional Socialistų pakilimu, ir jų noru sukurti naują politiką, naują religiją ir naują mokslą, Hoerbiger idėjos buvo atnaujintos. Nacių istorikai mokė, kad jų protėviai buvo iš vietoves, vadinamos Thule kuri buvo toli šaltoje Šiaurėje. Tūkstančiai nacių klausė Kosminio ledo teorijos. Draugijos buvo sukurtos visame krašte, knygos ir žurnalai išspausdinti, pastatyti filmai, radijo stotys, visur buvo pilna aktyvistų šaukiančių: – Išsilaisvinkite iš ortodoksijos! Duokite mums Hoerbigerį.
Visas šis pseudomokslinis šlamštas turėjo didelį populiarumą 20-tūjų ir 30-tūjų Vokietijos visuomenėje. Juo buvo grindžiamas Nacional socializmas.

 

Dar viena iš tuometinių temų paliestų Willy Ley buvo Vril:

 

„Grupė buvo suburta knygos pagrindu. Ta grupė vadino save Tiesios draugija. Ji radosi Berlyne ir skyrė visa savo laiką ieškodama Vril ‘o. Jų įsitikinimai buvo pagrįsti Bulwer-Lytton knyga „Ateinanti rasė“. Visi žinojo, kad knyga buvo fantastinė. Tačiau buvo manoma, kad Buwler- Lytton turėjo panaudoti tą prietaisą, kad pasakyti, kaip jis veikia. Tiesos draugija buvo visu tuo įsitikinusi iki tokio lygio, kad senovės Viduržemio žmonija jiems buvo nesąmonė. Vril – ne. Anglai, laikė tai nacionaline paslaptimi.

 

Mitas sakė, kad tikriausiai romėnai jį atgabeno ir turėjo paslėptą mažuose metaliniuose rutuliuose, kuriuos naudojo saugoti jų namus. Juos vadino „Lares“. Dėl priežasties, kurios nesugebėjau atskleisti, Vril paslaptis buvo paslėpta obuolyje, kai jį perpjauni pusiau. Aš nejuokauju. Tas man buvo pasakyta akis į akį ir kaip didelė paslaptis. Tiesos draugija turėjo išleidę savo žurnalą. Nelaimei jis neišsisaugojo“.

 

Knyga „Ateinanti Rasė“ (vėliau pervadinta “Vril: ateinančios rasės galia“) buvo parašyta anglų rašytojo Edvardo Bulwer-Lytton 1871-taisiais metais ir buvo klasikinis fantastines literatūros pavyzdys. Knyga pasakoja apie žmonių rasę, gyvenusią srityje, kuri vadinosi Vrilija. Jos gyventojai naudojosi stebuklinga galia, kuri vadinosi Vril. Daugelis žmonių, kaip Teosopijos draugija, tikėjo, kad Vril egzistuoja ir Bulwer-Lytton tokiu būdu perdavė paslaptį kitom kartom. Būtent tą Willy Ley, ko gero, padarė savo straipsnyje.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Aš skyriau tiek daug vietos pasakodamas apie daktaro Ley straipsnį, kadangi aš supratau, kad yra kažkas daugiau, nei tas, kas parašyta. Man buvo keista, kodėl Willy buvo atskleista paslaptis personaliai. Juk jo tikslas parašyti viską spaudoje. Kartu straipsnyje yra nuoroda, kad „Vril paslaptis gali būti atskleista perpjovus obuolį pusiau“, buvo man pažįstama. Šis metodas buvo naudojamas Senoves graikų Pitagoriečių draugijoje prisistatymui. Savotiškas masoniškas rankos paspaudimas. Jei nepažįstamasis perpjaudavo obuolį taip, kad matytum jo perpjautas sėklas ir jų išsidėstymą, tai jie buvo draugijos paslapčių adeptai.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Turim padaryti prielaida kad tuo metu kai Willy Ley rašė apie Tiesos draugiją, ji iš tikrųjų egzistavo, ir jis sake tiesą. Jei ne, tada visas straipsnis, viskas ką Willy Ley parašė, žinoma, galėtų būti skaitoma netiesa. Dr. Ley neigimas apie Tiesos draugijos egzistavimą jo rašinyje, atrodė su kiek specialia ironiška gaidele. Tuo tarpu jo kiti neigimai apie kitas draugijas buvo tiesmuki, be jokiu kompromisų. Žinoma, mano spėjimas buvo pagrįstas Willy Ley rašybos stiliaus personaliu supratimu.

 

Teksto tolesnis analizavimas nenorom kėlė klausimus:

 

1. Kodėl slapta draugija kalbėtų su gerai žinomu reporteriu kaip Willy Ley?
2. Kodėl Willy Ley sudarė įspūdį kad žino daugiau nei pasako?
3. Kodėl ta jo straipsnio dalis, kurioje aprašoma Tiesos draugija, persunkta ironija?

 

Visi trys klausimai galėtų būti atsakyti iš karto, padarius vienintelę kontroversinę išvadą: Willy Ley buvo slaptos Tiesos Draugijos narys. Jei tai būtų tiesa, tada Willy Ley sako kad Bulwer-Lytton naudojo savo knygą “pasakyti tiesai”, o gal jis sako, kad jis naudojo savo straipsnį pasakyti tiesai apie Vril tai pat? Tai paaiškintų ir tą faktą, kodėl Willy taip skubotai paliko Vokietija. Jei Naciai butu perėmę Vril ar kas tai bebūtų paslaptį, jie būtų ją panaudoję kare. Gali būti, keliantis į Jungtines Valstijas Willy ne tik išsaugojo paslaptį apie Vril nuo nacių, bet gal jis turėjo tikslą pristatyti tą ginklą nacijai, kuri viena dieną turėjo stoti į karą prieš nacius.

 

Taigi kas tas Vril buvo iš tikrųjų? Mano pirminiai įspūdžiai buvo, kad tai yra energija atsiradusi branduolines reakcijos metu, kai skaidosi tokie elementai kaip uranas. Bet jei tai būtų tiesa, kokia prasmė rašyti tokį straipsnį po to kai pirmos atominės bombos 1945 metais buvo numestos ant Japonijos? Ko gero Vril yra ne branduolinio skilimo reakcijos rezultatas, bet kai vandenilio branduolys yra verčiamas pasidaryti helio branduoliu.

 

Būtent taip, kaip buvo parašyta Bulwer-Lytton knygoje, Vril yra panašus į “Šaltą sintezę“, kuri buvo atrasta Amerikoje 1989 metais. Ar gali būti Vril yra energijos forma, šiandien dar nesuprantama mokslui, kaip sakykim Nulinio Taško energija, labai miegama fantastikos rašytojų? Turiu pasakyti, kad paskutinė versija, mano manymu, ko gero abejotina. Nulinio Taško energija yra virtuali ir egzistuoja kaip išvada Haisenbergo Nepastovumo principe.

 

Dr. Willy Ley paskutines savo dienas gyveno Amerikoje. Jis buvo gerbiamas rašytojas ir populiarus mokslininkų rate. Jis buvo vienas pirmųjų, kuris panaudojo televiziją pristatant mokslą. Žinoma jo pirma knyga “Dangaus stebėtojai”, astronomijos istorijoje, įkvėpė mano susidomėjimą šiuo subjektu. Nelaimei Willy Ley numirė keliomis savaitėmis nesulaukiąs Appolo 11 nusileidimo Mėnulyje.

 

Jei aš teisus ir Willy Ley iš tikrųjų buvo Sulapotosios draugijos narys, tai jis ko gero perdavė Vril paslaptį amerikiečiams ir, ko gero, jis turėjo tam priežasčių. Jis žinojo kad jei Naciai perims ta paslaptį jie panaudos ja kare nugalint priešams. Amerikiečiai be abejo norėjo tos paslapties taip pat.

 

Kodėl buvo parašytas straipsnis 1945 m.? Kodėl jis buvo išspausdintas ir paslaptis, nors ir koduotu būdu, paviešinta? Aiški vieta pradėti tyrinėjimą buvo pasinerti į Tiesos draugiją, ar kaip ji buvo paskutiniais metais vadinama, Vril Draugiją. Iš vienos puses ta draugija buvo tik mitas.

 

Tačiau kiekvienas mitas yra pagrįstas realybes dalimi. Kaip pavyzdžiui Dzeisono atradimas auksiniam audiniui yra pagrįstas senoves praktika naudoti aliejuotus audinius išsijoti iš upes auksinėms dulkėms. Turint tai omenyje, aš pasinėriau į pasaulį, kuriame faktai ir fantazija beatodairiškai susimaišę ir kur realybė dažnai neatsiejama nuo fantazijos.

 

Projektas „Aldebaran“: pasaulio elito paslaptys (4 dalis)

 

Vertė: Šaulys

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite