Pirmoji meteorito auka pasaulyje

ann-hodges-meteoriteMeteoritai labai dažnai krenta ant mūsų planetos paviršiaus.

 

Paprastai jie daug bėdos nepridaro, tačiau 1954 metų lapkričio 30 dieną, 18:46 val. (vietos laiku), Alabamos valstijoje, (JAV) meteoritas, vėliau pavadintas Sylacauga vardu pramušė namo stogą ir rikošetavęs nuo radijo aparato pataikė į Ann Elizabeth Hodges ir ją sužeidė. Tai pirmasis registruotas nežemiškos kilmės objektas pataikęs į žmogų.

 

Meteoritą konfiskavo JAV karinės oro pajėgos, tačiau Hodges šeimai įvairūs kolekcionieriai pradėjo siūlyti nemažus pinigus už šį dangaus kūną, tad šeima teisėsi dėl meteorito sugrąžinimo.

 

Po metų meteoritas buvo gražintas Hodges šeimai, tačiau susidomėjimas juo jau buvo nuslūgęs, tad meteorito auka, jį paaukojo Alabamos universitetui, kur jis saugomas iki šiol. Ann E. Hodges mirė 1972 metais.

 

meteor.jpg

 

Sylacauga meteoritas nėra vienintelis registruotas nežemiškos kilmės objektas įsirėžęs į žmogų. 1992 metais, Ugandoje, 3 gramų meteoritas pataikė į berniuką. Meteoritą pristabdė kelyje pasitaikęs medis, tad berniukas ypatingai nenukentėjo. O štai 2013 metais Floridoje (JAV) meteoritas pataikė į 7 metų berniuką.

 

Autorius: Gabrielius E. Klimenka, inf. šaltinis: paranormaleco.blogspot.com

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite