Pilvo skausmą kentusio paauglio pilve – jo brolis dvynys

brolis-dvynysGydytojai Indijoje liko šokiruoti, kai paaiškėjo, jog paaugliui berniukui pilvo skausmą sukėlė jo skrandyje tūnojęs brolis dvynys, rašo technologijos.lt.

 

Aštuoniolikmetis Narendra Kumar buvo skubiai nugabentas į Narayan Swaroop ligoninę Uttar Pradesh, šiaurinėje Indijos provincijoje, kai pasikartojantis pilvo skausmas tapo sunkiai pakeliamas.

 

Šį negalavimą taip pat lydėjo staigus svorio kritimas ir vėmimo priepuoliai. Po ilgo diagnozavimo proceso, ultragarso tyrimai atskleidė, kad indo pilve yra 20 centimetrų pločio ir 2,5 kilogramų svorio darinys iš kaulų bei plaukų. Maža to, jis turėjo netgi dantis!

 

Šis svetimkūnis susidarė dėl vystymosi anomalijos, vadinamos „vaisius vaisiuje“ (ang. fetus in fetus). Tai yra nepaprastai reta būklė, kai vienas iš dvynių embrionų ankstyvoje vystymosi stadijoje apgaubia kitą.

 

Tam įvykus, stipresnysis embrionas maitinasi iš maistinių medžiagų, kurias teikia jo brolis ar sesuo kraujo pavidalu. Dažniausiai nuskriaustojo vaiko likučiai yra randami brolio pilve, nors pasitaiko ir kitose vietose, pavyzdžiui kaukolėje.

 

brolis-dvynys2

 

Operaciją atlikęs daktaras Rajeev Singhas sakė: „berniuko pilvas augo, tačiau jo problema nebuvo atrasta ištisus metus. Nei jo tėvai, nei gydytojai negalėjo nuspėti jo ligos ankstyvoje stadijoje. Tačiau techniškai, vaisius kurį laiką buvo gyvas ir augo dėl jo kūno metabolinio aktyvumo“.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Jis pridūrė: „Trijų valandų trukmės operacijos metu, mes pašalinome neišsivysčiusį kūdikį, kuris turėjo plaukus, dantis ir net primityvią galvutę, taip pat kaulingą krūtinės ir stuburo struktūrą, su daug gelsvos spalvos skysčio turinčiu amniono maišeliu“.

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Anonymous

Skamba tai taip… O_o

kkk

vėl Indija

Taip pat skaitykite