Lūžis pasaulio istorijoje? Kosmose galimai aptikta ateivių mega struktūra

ateivis-kosmosasKaip skelbia mokslo ir technologijų portalas technologijos.lt, mokslininkai pranešė atradę keistą žvaigždę, kuri, jų teigimu, gali būti apgaubta milžiniškos sferinio pavidalo struktūros, kurią galėtų pastatyti tik ypač pažangi nežemiška civilizacija. Už 1 480 šviesmečių esanti žvaigždė KIC 8462852 kosminiu teleskopu Kepler buvo stebima ilgiau nei ketverius metus – nuo 2009-ųjų.

 

Kol kas mokslininkai pripažįsta negalį paaiškinti keistų jos skleidžiamos šviesos pokyčių (fliuktuacijų).

 

“Nieko panašaus į tokią žvaigždę dar nesame matę, – sakė Jeilio universiteto astrofizikė Tabetha Boyajian. – Tai labai keista. Iš pradžių manėme, kad tai – duomenų klaida ar kosminio teleskopo manevro klaida. Tačiau mes viską kruopščiai patikrinome. Kepler misijos metu stebėjome nevienodos formos ir nereguliarius KIC 8462852 žvaigždės susitraukimus, kurių metu žvaigždės spindulingumas sumažėdavo iki 20 proc.”

 

Astronomai įdėmiai stebėti šią žvaigždę pradėjo nuo 2011 m.

 

Taip gali atrodyti ateivių modifikuota žvaigždė.

Taip gali atrodyti ateivių modifikuota žvaigždė.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

“Priblėsimai trukdavo nuo 5 iki 80 dienų, – dėsto keistą šviesulį stebėję mokslininkai. – Analizuodami stebėjimų duomenis, patikrinome įvairius tokio mįslingo žvaigždės elgesio scenarijus. Vienas jų – dulkių telkiniai, skriejantys aplink pagrindinės sekos žvaigždę. Esame linkę manyti, kad šis scenarijus labiausiai atitinka stebėjimo duomenis.”

 

Tačiau kai kurie specialistai mano, kad tai gali būti šis tas žymiai įdomesnio.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

“Žinoma, nežemiškos civilizacijos hipotezė – bene mažiausiai tikėtina, ir mokslas tokią keltų vieną paskutiniųjų, – samprotauja Pensilvanijos universiteto astronomas Jasonas Wrightas. – Vis dėlto šis atvejis yra kaip tik toks – jį galima vertinti kaip žvaigždę gaubiančią konstrukciją, kurią galėjo pastatyti labai pažangi civilizacija.”

 

J. Wrightas su kolegomis mano, kad toks žvaigždės šviesumo kitimas gali būti aiškinamas ir “megastatinių spiečiumi” – pvz., kosminiu saulės kolektorių telkiniu.

 

gg

Daisono sfera – hipotetinis sferos pavidalo megastatinys, apgaubiantis visą žvaigždę ir eksploatuojantis jos energiją

 

“Ar tai būtų pažangi civilizacija, eksploatuojanti milžiniškus savo galaktikos žvaigždžių energijos kiekius savo reikmėms, ar tai būtų dar kas nors neįsivaizduojamo – esminiai termodinamikos dėsniai byloja, kad ši energija turi būti išspinduliuota šilumos pavidalu infraraudonųjų spindulių viduriniajame segmente, – sakė J. Wrightas. – Pagal tuos pačius principus mūsų kompiuteriai išspinduliuoja šilumą, kai yra įjungti.”

 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
oho

Negali buti !!! :DDDD

Deertoseek

Per daug išpūtėt su temos pavadinimu :D Nors tokie dalykai tikrai patraukia paskaityt! :D

jejeje

Death Star is Starwars egzistuoja :DDD

Taip pat skaitykite