Būrimas kortomis: mitai ir tiesa

taro-kortosDažniausiai kortų aiškinimą ir kitas pranašavimo sistemas suprantame labai vartotojiškai: bandome atsakomybę už savo sprendimus, likimą perkelti būtent ant kortų ar kortų aiškintojo, tarologo pečių arba, dažniausiai, neanalizuojame gautų atsakymų, o bandome viska suprasti taip, kaip mums patogu, išgirstame tai, ką norisi girdėti.

 

Nesuprantant tikrosios kortų aiškinimo prigimties būrimas kortomis apipinamas daugybė mitų, legendų ir prietarų apraizgančių paslaptingą kortų aiškinimo sistemą. Tarologai iš kartomantija.lt apataria dešimt pačių populiariausių mitų.

 

1. Kortos pačios turi pasakyti, kodel klausiantysis kreipiasi pagalbos, kokios problemos jį kankina.

 

Tai vienas iš labiausiai paplitusių mitų, kurį skelbia dauguma nepatyrusių tarologų. Žinoma, niekas neneigia, kad egzistuoja aiškiaregystė, tačiau tai du skirtingi dalykai. Nors praktikoje visada naudojame pirmajį kortų dėliojimą butent tam, kad suprastumėm kokios žmogaus gyvenimo sferos labiausiai išbalansuotos, kokios problemos kamuoja klausiantįjį, kokios charakterio savybės labiausiai padeda/trugdo esamoje situacijoje ir į ką vertėtų atkreipti didžiausią dėmesį sudarant benrąją analizę ateičiai, tačiau pati naudingiausia informacija visada gaunama kortų paklausus konkretaus klausimo.

 

Bendroji analizė – tai tik gairės, kaip galėtų viskas klotis, kuria kryptimi vystysis įvykiai. Jei reikalingas konkretus, aiškus labai detalus atsakymas, reikia suformuluoti tikslų, aiškų klausimą, kuriam aiškinti bus atliktas didelis atskiras dėliojimas, duodantis platų ir išsamų atsakymą. Reikėtų suprasti, kad kortų konsultacija nėra egzaminas kortų aiškintojui „atspės-neatspės“, juk Jūs kreipiatės norėdami išsiaiškinti problemą, o ne pasilinksminti, ar ne?

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

2. Burimas kortomis – magija, ir burti/burtis – nuodėmė.

 

Tai turbūt antras pagal populiarumą mitas, ir vėl nieko vertas. Kortos – puikus instrumentas, analizuojantis situacijas, asmenybes bei veiksmus. Tai kažkuo panašu į tyrėjo, detektyvo darbą: turint tik mažus įkalčius reikia sudėlioti pilną įvykių, priežaščių ir pasekmių paveikslą.

 

Juk niekas nevadina detektyvo, tyrėjo darbo magišku ar tuo labiau nusikalstamu nukentėjusiojo atžvilgiu. Visa mistika vėl gi kyla vien iš nesupratimo, kas būtent vyksta kortų aiškinimo seanso metu, o viskas vyksta taip: mes savyje, savo pasamonėje žinome, visą mūsų praeitį, dabartį ir ateitį.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Būtent pasamonė ir nulemia daugumą mūsų poelgių, santykius su kitais zmonėmis ir t.t., o kortos tėra vienas iš būdų bendrauti su mūsų pasamone. Kortos tėra pasamonės veidrodis, atspindintis tai, ką mes iš tikro patys žinome, tačiau negalime aiškiai suvokti, suformuluoti. Tokiu būdų ir psichoanalizę galima pavadinti nuodėme.

 

3. Kortos gali nusakyti visa gyvenimą nuo gimimo iki mirties.

 

Tai dar vienas klaidingas mitas. Būrimas kortomis, žinoma, gali nusakyti kiekvieno žmogaus paslėptą potencialą, atkreipti dėmesį į vienus ar kitus mūsų gebėjimus, tačiau nieko nedarant ir nesiekiant savo tikslų, vien sėdint sudėjus rankas nieko neišeis. Mes patys turime įdėti begalę pastangų, gyventi sąmoningai.

 

Žinoma, kortos visada nurodo svarbiausius gyvenimo įvykius, aplinkybes, kada ir kaip viskas klostysis, kokios galimybės bei visada patars, rekomenduos, kaip derėtų elgtis arba ko saugotis, kad išvengtume arba atvirkščiai – pritrauktume norimus ivykius, tačiau jei mes tikrai sąmoningai, aktyviai gyvename, nuolat augame dvasiškai, tobulėjame, vystomės bei sąmoningai kortu pagalba keičiame savo likimo linija, tada viso gyvenimo pranašavimas tampa visiškai bergždžias. Taigi prognozė visam gyvenimui įmanoma tik pasyviai gyvenančių žmonių grupei, kurie aktyviai nedalyvauja savo pačių gyvenime.

 

4. Negalima burti keliamaisiais metais.

 

Burti ir burtis galima visada, bet kokiu metų laiku, bet kurią valandą. Kortom visiškai nesvarbu, kada Jus nuspręsite analizuoti save ar situaciją, o profesionalus tarologas bet kada atliks analizę. Tiksliai prognozei daug svarbiau nuoširdus noras sužinoti atsakymą – atkreipkite demesį: realų, o ne tokį, kokį norisi išgirsti.

 

Šiam mitui galima priskirti nebent metų metus besiklostančią tradiciją, prietarą, kad geriausia burti penktadienį (penktadieniais žmones laikydavosi griežto pasninko, todėl jų energetinės vibracijos budavo daug stipresnės), o sekmadienį geriau neimti kortų į rankas (sekmadienis skirtas Dievui, bažnyčiai), tačiau visa tai tik prietarai ir niekaip neįtakoja darbo bei priklauso tik nuo paties kortų aiškintojo ir jo nuostatų.

 

Asmeniškai man – sekmadienis išeiginė ir tik todėl, kad būtina turėti nors viena laisva diena, nors praktika parodė, kad analizės atliktos sekmadienį savo teisingumu niekuo nesiskiria nuo sudarytų kitomis dienomis.

 

5. Kortos tiksliai pasakys: kada? Ką? Kas? Kaip reikia elgtis?

 

Labai dažnai tenka susidurti su klientais, kurie kreipiasi ir prašo, tikisi jau gatavo, paruošto atsakymo: kada, ką, kur ir kaip reikia daryti, kad viskas gautųsi būtent taip, kaip jiems norisi ir, žinoma, labai nusivilia, jei nepasiseka, negauna norimo atsakymo, o jei atsakymas, neduok Dieve, nesutampa su jų įsivaizduojama situacija, tada jį ignoruoja arba apskritai paneigia. Kodėl apskritai įsivyravo toks mitas?

 

Todėl, kad mes linkę visą atsakomybę už savo veiksmus perkelti kam nors kitam, šiuo atveju tarologui, kortų aiškintojui, ir jei viskas nesusiklostys taip, kaip norisi, tada bus, ka apkaltinti dėl savo pačių problemų. Beje, dažniausiai tokie žmones kreipiasi jau turėdami aiškų įsivaizdavimą apie esamą situaciją ir bet koks nukrypimas nuo jų scenarijaus sukelia šoką, o tarologas pavadinamas šarlatanu. Dar kartą: kortos pasakoja tik galimas aplinkybes, kelius, posūkius, kuriuose mes patys turime nuspręsti, kaip elgtis, ką pasirinkti ir kokių priemonių imtis.

 

6. Galima tapti priklausomu nuo kortų, būrimo.

 

Tai tik iš dalies mitas, tačiau priklausomi mes galime tapti ne nuo kortų, burimo, o nuo savo pačių noro iš anksto apsidrausti, apsisaugoti, nedaryti savarankiškų sprendimų.

 

Tačiau šiuo atveju yra vaistas: kortos, tam tikra prasme, gyvos, kaupia energiją ir, jei jomis piknaudžiaujame ir klausiame patarimo dėl kiekvieno mažmožio, jos gali pradėti „kerštauti“ – duoti netikslius atsakymus arba apskritai atsisakyti bendradarbiauti, o dar blogiau visiškai iškreipti situaciją.

 

Taigi dar karteli: priklausomybė išsivysto ne dėl kortų kaltės, o dėl paties žmogaus baimių ir nenoro sąmoningai gyventi. Tokie žmonės dažniausiai jaučiasi neužtikrinti, nepasitikintys savimi, kritusi jų savivertė. Beje, po šio mito iš karto reikia aptarti septintąjį…

 

7. Buriant kortomis galima „praburti“ gyvenima. (rus. Гадая на картах, можно «прогадать» судьбу.)

 

Jei atvirai, tai iki šiol nelabai suprantu, ka reiškia tas „praburti“. Pastebėjau tik viena sutapimą: kuo labiau žmogus gilinasi į kortų esmę – tuo rečiau buria, dėlioja kortas, kad gautų reikalingą atsakymą. Visa gudrybė tame, kad kuo žmogus giliau suvokia kokią vieną pranašavimo sistemą, tuo jis labiau save disciplinuoja ir tuo labiau įsiklauso į savo vidų, tuo atsakingiau, sąmoningiau gyvena.

 

Žinoma, yra ir tokių tarologų, kurie labai vartotojiškai bendrauja su kortomis, stengiasi tik išmokti reikšmes, o vėliau tik automatiškai išberia, ką išmokę, neįvertindami, neatsakingai elgdamiesi su klientu, su jam teikiama informacija.

 

Tik tada suveikia karmos mechanizmas ir tokiam tarologui visata „atkeršija“ ir sugrąžina atgal visa neteisingai ištransliuotą informaciją kaip bausmę. Kitu atveju, jeigu tarologo asmeninis gyvenimas nesiseka, kyla nuolat rimtos problemos, šlyja sveikata, tai kortos čia niekuo dėtos, reikėtų tvarkyti savo asmenines problemas.

 

8. Būrimo metu vyksta kliento programavimas.

 

Dar viena istorija iš pasakų serijos, kuri vėl gi susijusi labiau su kortų aiškintoju nei pačiomis kortomis. Niekam nepaslaptis, kad daugelis bando pasipelnyti iš žmogaus naturalios traukos mistikai ir magijai, tai liečia ir kortų būrimą/aiškinimą.

 

Yra aibė „būrėjų“ naudojančių pranašavimą vien gąsdinimo tikslais ir stengdamiesi išvilioti kuo daugiau pinigų (nebūtų prakeikimų nuėmimai, nužiūrėjimai ir t.t.), suteikdami visiškai nebūtinų „paslaugų“. Žvelgiant iš kitos pusės, profesionalūs tarologai dažniausiai pakankamai aiškiai ir tiksliai pateikia informaciją. Kartais tai gali nuskambėti ir nelauktai, netikėtai, bet gąsdinti ir programuoti, jei aiškintojas tikrai profesionalus, niekada nesistengs: bus pateikta tik informacija, o pasirinkti, spręsti, keisti/nekeisti kryptį ir t.t. teisė bus palikta Jums.

 

O tarologui taip pat reikėtų apsispręsti, kas jis: visagalis Dievas, galintis spręsti, lemti kitų gyvenimus, ar išmintingas patarėjas, padedantis suprasti klaidas įvykių priežastis bei pasekmes, patarti sunkią minutę.

 

9. „To, ką pasakė kortos negalima pakeisti“ arba „likimo pakeisti negalima“.

 

Galima viską pakartoti nuo pradžių, nuo paties pirmojo mito. Tai tik dar vienas pasiteisinimas, siekiant visą kaltę už nenusisekusį gyvenimą suversti kažkam, bet tik neprisiimti atsakomybės ant savų pečių.

 

Taro, Lenormand sistema taip sudaryta, jog gaunant atsakymą paprastai būna aišku, kaip reikėtų keisti savo veiksmus, kad viskas pasisuktų viena ar kita kryptimi, gautoje analizėje visada slypės patarimas užvedantis mus ant kelio ir tai tikrai ne nulemti įvykiai, o tik galimi scenarijai, kaip viskas klostysis vienu ar kitu atveju. Žmogus visada galės rinktis is trijų kelių ir tik nuo jo sąmoningo pasirinkimo priklausys, kaip klostysis likimas.

 

10. Kad galėtum aiškinti kortas reikia tik išmokti reikšmes ir derinius, tada tapsi pranašautoju.

 

Šis mitas labai greitai išvaikomas. Tai atsitinka pirmąją sekundę kai žmogus pirmą kartą nusiperka kortų kaladę ir pirmąją knygą. Teminės literatūros tiek daug, pateikiama informacija kartais visiškai nesutampa, kartais net prieštarauja viena kitai, kortų reikšmės nesutampa.

 

Visiškai susipainiojęs pradedantysis tada dažniausiai priima teisingą sprendimą: keliauja pas patyrusi tarologą ir pradeda rimtus mokslus, pagrįstus keliomis mokymo sistemomis, asmenine patirtimi, per eilę metų sukauptomis žiniomis, arba tiesiog meta šį užsiemimą.

 

Kortų aiškinimas, žinoma, jei jis profesionalus, nepaviršutiniškas dažniausiai reikalauja labai gilaus kortų pasaulio suvokimo, ilgametės patirties, o mokymasis tęsiasi, jei ne visą gyvenimą, tai tikrai ne vieną dešimtmetį. Reikia suprasti, kad Taro, Lenormand kortos nėra paprasto pasianso dėliojimas.

 

Taigi, mitai griūva, jei mes stengiames suprasti kortų prigimtį, o ne viską mistifikuoti. Daug kas priklauso nuo pačių klausiančiųjų, tačiau labai daug kas priklauso ir nuo tarologų, todėl visada prieš kreipiantis:

 

1. Įsitikinkite ar tikrai norite sužinoti atsakymą, jis gali buti ir nemalonus.

 

2. Pagalvokite ar esate pasirengę pasinaudoti patarimais, ar esate pasiruošę keistis ir keisti.

 

3. Pasidomėkite į ką kreipiates (buvusių klientų atsiliepimai, save gerbiantis tarologas niekada jų neslėps)

 

4. Paklauskite kuriam laikui daroma analizė (profesionaliai galima sudaryti analizę apie 1,5-2 metų laikotarpiui, neilgiau. Žinoma, neskaitant tų atvejų, kai gyvenama pasyviai, t.y. Nesikišant, nekeičiant sąmoningai savo likimo)

 

5. Galite paprašyti pavyzdinės analizės, profesionalas tikrai turės pavyzdžių. Be to galėsite pajausti, suprasti ar butent šis kortų aiškintojas Jums tinkamas, kalba suprantama kalba. Asmeninis tarologas – tas pats, kas asmeninis kirpėjas.

 

6. Profesionaliai ir nuolat užsiimantis praktika kortų aiškintojas visada turės aiškią kainų sistemą ir nesistengs išvilioti papildomų pinigų.

 

Anomalija.lt primena, kad vienus iš geriausių tarologijos paslaugų Lietuvoje teikia kartomantija.lt

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite