Siaubas: tirpsta žmogaus veidas

zmogaus-veidas-tirpsta50-metis Mannanas Mondalas serga itin neįprasta liga. Pirmą kartą išvydus šį vyrą, dažnam švysteli į galvą mintis, kad jo oda tirpsta.

 

Mondalas dėl savo keistos išvaizdos yra gerai žinomas visoje Indijoje. Ant vyro veido auga neįprastai dideli augliai, kurie uždengia vieną akį, nosį, ausį ir burną. Žvelgiant į jį, atrodo tarsi oda tekėtų lyg vanduo žemyn.

 

Nepaisant to, kaip atrodo, šis vyras gyvena pilnavertį gyvenimą: yra vedęs ir turi keturis vaikus. Tačiau Mondalas gyvena skurdžiai, todėl už profesionalią medicininę pagalbą, galinčią pagerinti jo gyvenimo kokybę, susimokėti pats neišgali.

 

Neseniai šį indą pastebėjo vienas plastinės chirurgijos specialistas, kuris jo išdrįso paklausti, kodėl šis taip sunkiai serga. Medikas Ajay Kashyapas vyrą apžiūrėjo, atliko tyrimus ir nustatė diagnozę: Mannanas kenčia nuo neurofibromatozės (tai – genų sutrikimas, kurį sukelia nevėžiniai navikai visame kūne). Nors liga yra neišgydoma, tačiau vyro būklę gali palengvinti atlikta rekonstrukcinė chirurgija.

 

Chirurgas Mannanui pasiūlė atlikti nemokamą operaciją, per kurią būtų pašalintas auglys, dengiantis daugiau nei pusę jo veido. Tačiau vyras dvejoja, mat jo neįprastai atrodantis veidas yra vienintelis šeimos pajamų šaltinis. Greitu metu žada ištekėti jo dukra ir apmokėti už jos vestuves Mondalas ketino iš pinigų, kuriuos surinktų prašydamas išmaldos. Jis nerimauja, kad, šiuo metu kasdien uždirbamos po 8,5 dolerio, po operacijos tiek nebesurinks, mat žmonės jo taip nebegailės.

 

Vis dėlto, atmesti pasiūlymo pasidaryti plastinę operaciją jis neketina. Ją vyras pasidarys ateityje, kai aprūpins dukrą savarankiškam gyvenimui.

 



 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
AVATAR

:( Liūdna.

Taip pat skaitykite