Kinų mokslininkai išvedė šviečiančius paršelius

2-1-svieciantys-parseliai-52bc4440039b1 (1)Prieš pat Kalėdas kinų mokslininkai sukūrė paršelius, kurie švyti fluorescencinių lempų šviesoje, rašo huffingtonpost.com. Kinų mokslininkai pasinaudojo technologija, sukurta Havajų universitete.

 

Kinijos Žemės ūkio universiteto mokslininkai į kiaulių embrionus įšvirkštė fluorescencinio baltymo, paimto iš medūzos. Todėl gimę paršeliai švyti žaliai.

 

Ta pačia technologija buvo pasinaudota sukuriant pirmuosius tamsoje švytinčius triušius, šiais metais gimusius Turkijoje. Šiuo metu Turkijos mokslininkai mėgina išvesti švytinčią avį.

 

Žurnalistai pabrėžia, kad šie bandymai nėra vykdomi tam, kad būtų linksma pasižiūrėti į švytinčius gyvūnus. Tokių tyrimų dėka tikimasi išsiaiškinti, ar įmanoma į žmonių organizmą įterpti geną ir taip gydyti genetinius susirgimus.

 



 

Havajų universiteto mokslininkas Stefanas Moisyadis teigė, kad tokiu būdu būtų galima lengvai išgydyti žmones, turinčius retą susirgimą – hemofiliją.

 

Mokslininkas pridūrė, kad medūzos baltymai paršelių nė kiek nepaveikė, jie vystosi kaip ir visos kitos kiaulės. „Žalia šviesa mums tik parodo, kad mums pavyko“, – pridūrė jis.

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite