10 gąsdinančių medicininių įdomybių

5. Kiaušidė su augliu (Ligų muziejus, Sidnėjus, Australija)

 

Ligų muziejuje, įsikūrusiame Naujojo Pietų Velso universitete, galite pamatyti įvairiausių ligų paveiktus žmogaus organus, įskaitant ir širdis bei plaučius. Vienas įspūdingiausių eksponatų – kiaušidžių auglys.

 

 

Šis embrioninių ląstelių vėžys pakeičia ląstelių vystymosi procesą ir kraštutiniais atvejais gali susidaryti augliai, panašūs į iš dalies susiformavusį vaisių su plaukais ir net dantimis (vienas iš tokių atvejų parodytas nuotraukoje). Nors Žmogaus ligų muziejus patologijos ir medicinos studentams buvo įkurtas 1960-aisiais, jis visuomenei duris atvėrė tik 2009 metais.

 

4. Anatominės mašinos (Capella Sansevero muziejus, Neapolis, Italija)

 

Požeminiame Sansevero koplyčios Neapolyje kambaryje galima pamatyti tikriausiai du šiurpiausius radinius Europoje. Du skeletai – vyro ir besilaukiančios moters – stovintys vienas prie kito permatomose stiklo dėžėse. Jų kraujotakos sistemos beveik nepaliestos ir dar paryškintos – venos mėlyna, o arterijos – raudona spalva.

 

 

„Mašinas“ XVIII amžiuje sukūrė gydytojas Giuseppe‘as Salerno‘as ir jos laikomos dviem geriausiai išlaikytais kūnais pasaulyje. Tačiau nuspalvinimas ir kraujotakos sistema kelia nemažai diskusijų. Yra teigiančių, kad nors skeletai yra neabejotinai tikri, venos ir arterijos gali būti dirbtinės – pagamintos iš vaško, geležinės vielos ir šilko. Taip pat yra tikinčių mitais: pasakojama, kad G. Salerno‘as buvo burtininkas, nužudęs savo aukas injekcijomis, naudotomis „žmogaus metalizavimo“ procese.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

3. Ilgiausias pasaulyje kaspinuotis (Meguro parazitologijos muziejus, Tokijas, Japonija)

 

Vieninteliame parazitų muziejuje pasaulyje galite pamatyti tokių baisių eksponatų, kad jų niekada nebenorėsite prisiminti. Pirmą vietą tarp jų užimą ilgiausias pasaulyje kaspinuotis.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

 

8,8 metrų ilgio parazitas buvo pašalintas iš japono skrandžio – vyriškis skrandžio skausmais ėmė skųstis suvalgęs upėtakį. Šalia kaspinuočio taip pat yra tokio pat ilgio ir apimties virvė, kad lankytojai galėtų įsivaizduoti padarą, apsigyvenusi žmogaus organizme.

 

2. Žmogaus odos knygos viršelis (Chirurgų salės patologijos muziejus, Edinburgas, Škotija)

 

Du didžiausi Škotijos niekšai buvo Williamas Hare‘as ir Williamas Burke‘as. XIX amžiuje šie žudikai daktarui Robertui Knoxui pardavė 16 aukų kūnų, kuriuos juos naudojo per savo anatomijos pamokas. Kai nusikaltėliai buvo sugauti, W. Hare‘as išdavė W Burke‘ą – išdavikas gavo imunitetą, o jo bendrininkas buvo nusiųstas į kartuves.

 

 

Karališkajame chirurgų koledže įsikūrusiame muziejuje galima rasti su W. Burke’o ir W. Hare’o nusikaltimais susijusį artefaktą. Viena nudriskusi, sena knyga, atrodo aplenkta labai tamsia oda. Ant jos įrėžti žodžiai: „Mirties bausmė įvykdyta 28 sausio 1829“. Taigi, šios knygos viršelis yra pagamintas iš W. Burke‘o odos…

 

1. Apokalipsės raitelis (Fragonard muziejus, Paryžius, Prancūzija)

 

„Ecorchés“ yra figūros, demonstruojančios kūną be odos – t. y. vien tik raumenis. Iki H. Fragonardo tai buvo meno kūriniai – piešiniai ir skulptūros tokiu būdu vaizdavo tiek vyrus, tiek moteris. O štai keistuolis anatomas Honoré’as Fragonardas, gyvenęs 1732 –1799 metais, šį meną suvokė savaip – jis ėmė kurti „ecorchés“ iš tikrų lavonų.

 

 

Seniausioje pasaulio veterinarijos mokykloje „École Nationale Vétérinaire d’Alfort“ galima rasti šios H. Fragonardo kolekcijos liekanų. Jis meno kūriniais pavertė apie 700 kūnų, iš kurių išliko 21, kurie dabar eksponuojami Paryžiuje.Pats garsiausias iš jų yra vyras ant žirgo – duoklės atidavimas XIV amžiuje medžio raižinius sukūrusiam Albrechtui Dureriui. Tiek raitelis, tiek žirgas yra be odos, tačiau tai ne viskas. „Apokalipsės raitelis“ yra apsuptas žmogaus embrionų, „jojančių“ ant arklių ir avių embrionų…

 

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
DrunkCat

Šlykštu,bet tuo pačiu ir įdomu

EdithSher

Idomu ir siurpu. Fainai. :)

MrVycka

cia gal tik sudblablaclaastio fanams

Pati

Amoralu

deivis

tikrai kad fu

Taip pat skaitykite