Ruošiamasi siųsti nenutrūkstamą signalą ateiviams

Grupei mokslininkų ir verslininkų pabodo laukti kitos protingos gyvybės kosmose egzistavimo apraiškų, tad jie nusprendė imtis iniciatyvos ir informuoti ateivius apie Žemę bei žmoniją.

 

Projekto „Lone Signal“ vykdytojai ateinantį pirmadienį, birželio 17 dieną, pradės siųsti nenutrūkstamą signalą į kosmosą.

 

„Visuomet pažiūrėjęs į žvaigždes pagalvodavau: „Ar ten yra kažkas, žiūrintis į mane?“ Manau, toks smalsumas būdingas mums visiems, – sakė „Lone Signal“ rinkodaros vadovas Ernesto Qualizza. – Mes visi norime pamatyti, kas yra kitoje kalno pusėje, o tai yra tokio pažinimo noro išplėtimas.“

 

Nuo ankstesnių bandymų siųsti signalą į kosmosą šis skirsis tuo, kad tai bus ilgalaikis projektas.

 

„Ankstesnių bandymų metu buvo siunčiami trumpi signalai, trukę vos kelias sekundes. Tai tas pat, kas būti įsijungus radiją nustačius reikiamą dažnį konkrečiu metu tam, kad išgirstum dvi sekundes savo mėgstamos dainos. Jei mes norime susisiekti su kita gyvybės forma, žinutę reikia siųsti pakartotinai ir ilgą laikotarpį, kad jie turėtų pakankamai laiko įsijungti reikiamą dažnį“, – sakė projekto mokslinis vadovas Jacobas Haqq-Misra.

 

Mokslininkai signalo siuntimui pasirinko konkretų tašką kosmose: visos žinutės bus siunčiamos į žvaigždžių sistemą „Gliese 526“, esančią už maždaug 17,6 šviesmečių nuo Žemės. Kol kas šioje vietoje nebuvo atrasta planetų, kuriose galėtų egzistuoti gyvybė, bet „Gliese 526“ laikoma palankia vieta gyvybei susiformuoti. Ateityje signalo kryptis gali būti pakeista. „Dabar mes nusitaikėme į logiškiausią, arčiausiai esančią vietą“, – teigė „Lone Signal“ vienas iš įkūrėjų Pierre Fabre.

 

Signalas į kosmosą bus siunčiamas iš centrinėje Kalifornijoje, Džeimsberge esančio radijo siųstuvo, kuris buvo pastatytas dar 1968 metais. „Lone Signal“ šį siųstuvą išsinuomavo 30-čiai metų, bet ateityje tikisi projektą pratęsti.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Žinutės į kosmosą bus siunčiamos keliais dažniais. Vienu bus kartojamas astronomo Michaelo Buscho sukurtas „pasisveikinimas“, kuriuo dvejetainiu signalu pranešama Žemės pozicija visatoje, apibrėžiama periodinė cheminių elementų lentelė ir apibūdinamas vandenilio atomas. Taip pat šiuo signalu bus paaiškinama, kaip pereiti prie kito dažnio, kuriuo bus siunčiamos žmonių žinutės.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Papildomų lėšų projektui tikimasi surinkti suteikiant galimybę žmonėms išsiųsti savo žinutes į kosmosą – pirmąją žinutę bus galima išsiųsti nemokamai, o už kitas teks susimokėti. Taip pat bus galima išsiųsti užkoduotą savo nuotrauką.

 

J.Haqq-Misra pastebi, kad bet kokia išsivysčiusi gyvybė, pabandžiusi atidžiau stebėti Žemę, tikriausiai suprastų, kad šioje planetoje egzistuoja gyvybė. Planetoje apstu televizijos, radijo signalų ir kitų elektromagnetinių bangų. Tiesa, jos nėra nukreiptos į kosmosą, todėl būtų kur kas silpnesnės ir sunkiau atskiriamos nei signalas, kurį siųs „Lone Signal“ komanda.

 

Daugiau informacijos apie projektą: lonesignal.com

 

Rekomenduojami video:


2500
10 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
asas

Tai jai tikrai sėkmės atveju bus piz..ec!

Shaman

Prisisiuntinės…

TheLukas

As nezinau ka jus ten matet ,bet jeigu kazkas ir atskris tai arba bus pizdec :D arba jie gal pasidalins kokia info …Cia tik mano nuomone.

egle

Aivi, as 14 diena 23h maciau toki pat sviecianti objiekta. Ryskus sviesos taskas buvo pakankamai zemai, bet nutolo zaibisku greiciu. Taip lektuvai neskraido. Ir ,kaip atrodo palydovai ar kometos, zinau. Pirma karta toki dalyka maciau. .Tiesiog sukrete. .

Tėvo Bratka

Jūs net nežinot kokios gali būt pasekmės kai jie čia pasirodys…. :|

Irma

Kai prisisauks, nezinos kur detis… Kas gi is musu silpnaprociu tiems didiems kosmoso protams :DDD uzkandele :D

danc

klounai sugalvojo pasipelnyti is silpnaprociu

pp

O seip tai prisizais mokslininkai, bus kaip Battleship filme :D

pp
Aivis

Uzvakar nakti apie 0:40 laiku danguje maciau labai ryskiai sviecianti greitai skrendanti obijekta jis buvo apvalus ir skleide ryske balta sviesa. Manau ateivei jau senai zino apie musu planeta.

Noah

tai buvo lektuvas skrendantis i tavo puse o ne kazkokie ateiviai

Taip pat skaitykite