Didžiojoje Britanijoje keleivinis orlaivis vos nesusidūrė su NSO

Didžiosios Britanijos Glazgo oro uoste leidęsis keleivinis orlaivis „Airbus A320“ vos nesusidūrė su neatpažintu skraidančiu objektu (NSO), praneša BBC.

 

Šis gruodžio 2 dieną įvykęs incidentas viešumon iškilo paviešinus lėktuvo pilotų pokalbių stenogramą. Pilotai teigia, kad susidūrimo tikimybė buvo labai didelė – radaro neužfiksuotas objektas praskriejo maždaug 90 metrų po lėktuvu. Didžiosios Britanijos aviacijos incidentų tyrėjai nesugebėjo nustatyti, koks tai buvo objektas.

 

„Airbus A320“ skriejo su įjungtomis leidimosi šviesomis, oro sąlygos buvo geros. Incidentas įvyko lėktuvui skrendant 1,2 km aukštyje.

 

Skraidantis objektas pasirodė taip greit, kad pilotai nespėjo nei atlikti vengimo manevro, nei deramai jį užregistruoti. Tačiau jie abu sutarė, kad objektas buvo melsvos ir geltonos arba sidabrinės spalvos, didesnis už balioną.

 

Pilotas pasiteiravo skrydžio valdymo centro, ar jie žino apie šioje teritorijoje skraidantį objektą ir ar su juo palaiko ryšį. Jam buvo atsakyta, kad apie tokį objektą nėra žinoma, radarai jo taip pat nefiksuoja.

 

Vėliau pilotai svarstė, kad tai galėjo būti mikrolėktuvas. Tačiau aviacijos incidentų tyrėjai teigia, kad šis objektas negalėjo turėti fiksuotų sparnų, taip pat tai nebuvo sraigtasparnis ar oro balionas, nes šias transporto priemones fiksuotų radarai. Objektas veikiausiai nebuvo ir meteorologinis balionas, nes jį taip pat būtų užfiksavę radarai, be to, jie nėra leidžiami prie oro uostų.

 

Tyrėjai taip ir nepasiekė vieningos nuomonės, todėl objektui buvo užklijuota NSO etiketė.

 

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Kengura

Nu ir kas is to kad cia praskrido? Pastoviai skraido

Liutas_karalius

Nso pilotavo neblaivus humanoidai

aa

Jeigu net saro rusiko laiku nuotrauku nera (kas budinga visom nso nuotraukom) tai apie ka cia galima diskutuot… as vakar vaziuodamas namo vos nesusiduriau su nso irgi , tikit?

opc

dievo fotkiu irgi nera, bet daugelis juo tiki, net shlovinimo pastatus jam stato, karus jo vardu pradeda :) ale net jei ir butu jo fotkes, vitiek pareisktu kad tai feikas… taip ir gyvenam

ivvv

senas naujienas rasot

Anonimas

“Šis gruodžio 2 dieną įvykęs incidentas viešumon iškilo paviešinus lėktuvo pilotų pokalbių stenogramą.”

Paviesinta info tik dabar, tai kaip jie anksciau galejo ta parasyti?

Taip pat skaitykite