Ar miegant žmogui į ausį gali įlįsti vabalas?

Ar miegant žmogui į ausį gali įlįsti vabalas? Tikrai gali.

 

Visai neseniai, viena Kinijos Čangšos miesto pacientė kreipėsi į centrinę ligoninę dėl jau keletą dienų nepraeinančio įkyraus niežulio ausyje. Kai gydytojai pažvelgė į pacientės ausies vidų su specialia kamera, liko priblokšti.

 

Iš ausies į juos sužiuro mažiausiai dvi poros apvalių akių. Pasirodo, kad pacientės ausyje buvo įsikūręs voras.

 

Voras nesileido iškrapštomas iš savo “buveinės” net pincetu. Jis ausies landoje tvirtai buvo įsikibės kojomis. Tačiau įsibrovėlį pavyko išplauti fiziologiniu tirpalu.

 

Paaiškėjo, kad voras Voras kinės ausyje prabuvo penkias dienas, o įlindo kai ji miegojo. Kai gydytojai jį ištraukė, jauna mergina net apsiverkė.

 

 

Iš tiesų, į ausį vabalas gali įlįsti, tačiau kodėl gi mūsų veido ertmės ir plyšiai taip juos masina? Floridos universiteto entomologijos profesorius Philipas Koehleris mano, jog taip yra todėl, kad vabzdžiai ir vabalai ieško kur prisiglausti.

 

Nedideliame tyrime, kuris 2006 metais buvo paskelbtas „South African Medical Journal“ leidinyje, mėginta apibendrinti, kokie vabzdžiai dažniausiai įlenda žmonėms į ausis. Iš 24 išskirtų pavyzdžių, ištrauktų iš žmonių ausų, 10 buvo tarakonai ir trys vabalai, o kiti – kitų rūšių vabzdžiai.

 

Tad jei bijote vabalų, galite naudotis ausų kamštukais. Nors rizika, kad kažkas kažkur įropos, vis tiek lieka. Statistikos duomenimis, per gyvenimą žmogus miegodamas suvalgo apie 10 vorų.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
8 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Nekritė

O wow koks čia klausimas pavadinimo tipo atsakymas galėjo būti ne? Tipo gal kažkaip kai užmiegam mums užsivere kažkokia plėvelė? Senokai visiški

LOL

krc… -.- o jei ner namie nei voru nei kitu vabalu? vistiek suvalgau voru 10 :DDD netiesa.

opa

anokia cia naujiene, Lietuvoje yra buve tokiu atveju ;D

cxc

nu ka, jau 1 nakties – laikas eit miegot ir as perskaiciau sita straipsny :/

lol

oho negali buti tu perskaitej? :o

JZZ

Mažytė pastabėlė :)
Vorai yra voragyvių būrys, bet vorai nėra vabalai ar vabzdžiai.
Vabalai yra vabzdžių būrys.
Voragyviai ir vabzdžiai yra nariuotakojų klasės.

Aaa

“Per gyvenimą žmogus miegodamas suvalgo apie 10 vorų”… ARE YOU FUCKING KIDDING ME??? Kodėl aš perskaičiau…Nuo tokiu straipsiu aš darausi paranojikė.

aa

Arba sitam straipsniui 10metu arba tiesiog neskaito kitu naujienu , nes sitas faktas apie 10 suvalgytu voru yra visiskai klaidingas. jau seniai kazkur skaiciau

Karosas

PFF kai mazas buvau mano i ausi tarakonas buvo ilindes.Raado sencacijaa :D

....

jo, aciu labai, dabar miegot bijosiu…

Taip pat skaitykite