Pasaulio pabaiga – neišvengiama?

Archeologai Gvatemaloje aptiko antrą akmenyje išraižytą senovės majų kalendorių, kuris baigiasi šių metų gruodžio 21 dieną, pranešė „Dailymail.co.uk“. Tai jau antrasis aptiktas senovės majų kalendorius, kuriame „laiko pabaiga“ sutampa su šia 2012 12 22 data, sąmokslo teorijų gerbėjų laikoma „pasaulio pabaigos“ diena.

 

Akmenyje išraižytą maždaug 1 300 metų senumo kalendorių archeologai aptiko kasinėdami La Koronos vietovę Gvatemaloje. Mokslininkai mano, kad hieroglifais išmargintos akmeninės plokštės, vienoje kurių išraižytas ir senovės majų kalendorius, kuriame šių metų gruodžio 21 diena atitinka Didžiojo majų kalendoriaus, sudarančio 5125 metų ciklą, pabaigą, buvo akmentašių pagamintas 696 mūsų eros metais.

 

Manoma, kad tuo metu į šias vietas buvo atvykęs senovės majų karalius Yuknoomas Yich’aakas K’ahk’as. Tai įvyko tepraėjus keliems mėnesiams po karaliaus patirto svarbaus karinio pralaimėjimo. Sprendžiant iš įrašų akmens plokštėse, karaliui mūšyje pavyko likti gyvam ir jis netrukus ėmė lankyti ir telkti naujai kovai savo sąjungininkus.

 

Skelbiama, kad didžioji akmenyse išraižytų įrašų dalis pasakoja apie maždaug 200 metų laikotarpį apimančius politinius senovės majų valstybės įvykius. Archeologų teigimu, majų kalendoriaus fragmentu buvo pasinaudota siekiant sutvirtinti politinio tęstinumo ir stabilumo įspūdį. Istorikai atmeta prielaidas, neva rastuose senovės majų kalendoriuose buvo perspėjama apie ateityje pasaulį ištiksiančią apokalipsę.

 

Ankstesnysis akmenyje išraižytas senovės majų kalendorius buvo aptiktas 1986 m. Meksikoje vykdant kasinėjimus šalia La Mojaros vietovės.

 

Rekomenduojami video:


2500
8 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Rufus

Nebus pabaigos nes pabaigos is viso nera paiimkime matematine linija ji tesesi be galo be krasto taip ir su laiku su givybe su nauju ateinaciu pasauliu. O seip ar taip kai as pakratysiu kojas tada ir bus pasaulio pabaiga.

Sirijus

kas turi pradzia, tas turi ir pabaiga. saule nera amzina, o tu ne susiktas dievas. pasaulio pabaiga bus tada, kada saule pavargs sviesti, ir uzges.

pabaiga bus tada, kada mirs musu zvaigzde. o cia bus ne pabaiga, o nauja pradzia. kaip kad dylanas pasake, kas isgyvens o kas ne. jau dbr viskas prasidejo. sitokios audros, nezmoniski karsciai ir visa kita…

opc

kolkas in LT karsciu ner, todel ir pasaulio pabaiga yra atidedama :) krize…

Dylanas

Juk prasides siu metu pabaigoje mazasis atsalimas, tuo ir pasakyta kad pabaiga ir pradzia bus. Nu kas isgyvens kas neisgyvens atsalimo jis mazdaug prognozuojamas iki 50 metu laiko tarpo, sita jau ir mokslininkai patvirtino stai jums ir vadinama pasaulio pabaiga

Omen

kodėl pabaiga, o ne pradžia?? Kodėl būtinai sunaikinti? kada nustos žmogeliai trokšti aistrų, šoko, ir kraują stingdančių emocijų? Vikšro pabaiga – drugelio pradžia. Nustokit tuos sprogdinimus rodyt, apgailėtinai atrodo.

Zmogus

Pagivensim – pamatysim ;)

Zvaigzdunas

bla , bla , bla ….

Aisku kad neisvengiama

Kad pasaulio pabaiga neisvengiama tai faktas, nes viskas kas turi pradzia turi ir pabaiga.

Nesamones

nu jo jei butu pasaulio pabaiga buvus tai kazin ar butume ka nors atrade is maju sventyklos :D butu viskas sunaikinta

Nesamones

arba dar gali buti kad juos kas nors uzpuole ir nuzude tdl ir nebegalejo pildyti toliau savo kalendoriaus o db neturi ka veikti ir sako pasauliui pabaiga atejs :D

Taip pat skaitykite