Siaubas paukštynuose: viščiukai traiškomi gyvi (N-18)

Slapta filmuota medžiaga atskleidžia šiurpią realybę: kiekvienais metais milijonai nepageidaujamų viščiukų yra sunaikinami, praneša dailymail.co.uk.

 

Šiose nuotraukose atsispindi realybė vykstanti britų paukštynuose. Tūkstančiai pūkuotų, geltonų viščiukų keliauja konvejerio juosta vos išimti iš inkubatoriaus kiekvieną dieną. Pusė iš jų – patinėliai, kurie būna atrinkti ir tučtuojau išmesti į naikinimo mašinas kaip nereikalingi. Slapta kamera užfiksuoti vaizdai byloja apie šiurpią ir morališkai sunkiai suvokiamą gyvūnų kasdienybę.

 

Tuo tarpu, kol patelės išgyvena šį pirminį procesą, jų galvos patalpinamos į įrengimus, kurie automatiškai nukapoja jų snapų galiukus ir paskiepyja nuo įvairių ligų. Kai kuriuose paukštynuose snapai yra šalinami karštos vielos pagalba. Tai yra daroma siekiant neleisti paukščiams sužeisti vieniems kitų gyvenant ankštuose narvuose.

 

Šiuose pro-vegetariškos organizacijos „Viva“ užfiksuotuose kadruose nėra nieko pažeidžiančio įstatymus, tačiau tokie vaizdai parodo kitą ant kiaušinių pakuočių vaizduojamo idiliško fermų gyvenimo pusę. „Viva“ agituoja žmones nustoti valgyti tokiomis sąlygomis auginamų vištų produkcija.

 

 

Filmavimai vyko rugpjūčio mėnesį dviejuose Didžiosios Britanijos paukštynuose. Viename jų, nužudytų viščiukų kūneliai naudojami reptilijoms šerti. Kitame patinėliai yra metami gyvi į IMD (momentinio mechaninio sunaikinimo) mašinas.

 

Oficialių Didžiosios Britanijos kiaušinių gamybos pramonės atstovų teigimu, toks viščiukų likvidavimo būdas yra retas. Kita vertus, filmuota medžiaga byloja apie tai, kad IMD yra naudojamas bent jau didžiausiuose paukštynuose. Abu likvidavimo metodai yra patvirtinti Vyriausybės maisto ir gyvulininkystės departamento ir humaniško skerdimo asociacijos.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Kompanijos „Viva“ vadovas, Justinas Kerswellas, sako: „Tai yra paslėptas siaubas, kurio kiaušinių pramonė nenori, kad jūs matytumėte.“ Aktorius Martinas Shaw talkino „Vivai“, teikdamas, kad pirmą kartą Didžiosios Britanijos istorijoje, didžiausia paukštynų verslo paslaptis buvo iškelta į viešumą. „Skirtingai nei viščiukai, kuriuos matote ant velykinių atvirukų, šie vos gimę keliauja konvejerio juosta į elektrines naikinimo mašinas.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

 

Ši filmuota medžiaga demaskuoja nesuvokiamą gyvybių švaistymą vien tam, kad kiaušinis pasiektų jūsų pusryčių stalą…“,- apgailestavo žaliųjų judėjimų dalyvis M. Shaw. Tiesa, tokia sistema veikia ne tik Didžiojoje Britanijoje, bet ir kitose šalyse, pavyzdžiui, JAV.

 

Britų kiaušinių pramonės informacijos tarnyba gina pramonės taikomus metodus, teikdama, kad nepaisant „Vivos“ surinktų įrodymų, grūsti gyvus paukščiukus į naikinimo mašinas yra neįprasta, nors ir legalu šioje šalyje. „Kiaušinių pramonėje, viščiukai yra rūšiuojami pagal lytį..

 

Ankščiau patinėlių mėsa buvo parduodama kaip paukštiena, tačiau broilerių pramonėje išvesta nauja, greičiau auganti viščiukų rūšis, todėl paprastų, kiaušinius dedančių vištų jaunikliai nebetinka verslui“,- teigė Britų kiaušinių pramonės informacijos tarnyba.

 

Parengė Živilė Barkauskaitė – laikas.lt

Rekomenduojami video:


2500
16 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
cortesas

Kvailesnių komentarų paieškoti reikia: o norite sužinoti kaip žudomi tunai,iš ko gaminamas muilas,kvepalai ir dar daug kitokių,jūsų kasdien naudojamų dalykėlių ? Ąsilai jūs

Reaper

Kaip matau žmonės kaip buvo brutalus tai ir liko

cortesas

gal būt šio komentaro autorius dar galutinai proto nepraradęs

!!!

Dabar aš suprantu veganus…

as

airijoj zinau toki mesos fabrika kur zudomos avys,kas ten papuola uzjauciu,nevienas musu lietuvaitis kurie dirbo su palauzta psihika isejo,gyvi gyvunai sadistiskai zudomi,neimanoma papasakot ko pats nepamatei,o darbdavei viska slepia jei pasiskusi ismestas busi isdarbo su nesumoketa alga

cha

Vienadienių gaidžiukų naikinimas dusinant CO2 dujomis arba malimas mėsmalėse yra įteisintas jūsų taip garbinamos Europos Sąjungos reglamentuose.Kadangi jūs jai nuolankiai tarnaujate , o Amerikai dar ir visiap pataikaujate, prašome nesipiktinti. Be to supraskite, kad jie naikinamo todėl, kad nemoka dėti kiaušinių ir todėl yra niekam nereikalingi. Pramoniniuose kiaušinių krypties paukštynuose yra laikomos tiktai vištos. Vienai išsiritusiai vištaitei tenka vienas išsiritęs gaidžiukas, reiškia, inkubatoriai turi sunaikinti pusę išsiritusių viščiukų. To nėra su mėsiniai viščiukais, kurie yra auginami visi. O prie žudymo priprantama. Nenorite gyvūnų žudymo- tapkite visi aliai vieno vegetarais ir problema savaime išsispręs. O kol ryjate šašlykus ir vištienos krūtinėles,… Skaityti daugiau »

uk

tie gyvuliai ten dirbantys , dazniausiai is rytu europos tame tarpe ir lietuvos .emigracijos dziaugsmai , dziaugiasi kad darba gavo ir uzdirba ne kaip lietuvoj

elinela

siaubas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kokie gyvuliai gali ten dirbti??? gali tesiog tuos visciukus uzauginti,kaip normalius ar bent jau nuzudyti be kanciu?! siaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuubas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! reikia pacius numest juos taip i mesmale!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

linda

per ispanu televizija maciau baisu dalyka.Privati mesos gamyklele dare mesainiukus vaikiskiem hamburgeriam,kaip manot is ko?Ogi is gyvu mazuciu visciuku….skanaus vaikuciams!I didziule mesmale krito gyvi pukuotukai!Baisesniu padaru uz zmogu tikrai nera……..

keista

kaip galima tokiam darbe dirbt? Iskrypeliai

Damn

Jeigu pinigų labai reikėtų, tai dar ne taip dirbtum…

Tomas

Beprociai jau geraiu toky paauginti tuos vysciukus i vistas gaidzius negu zudyti gyvuliai sadistai kazkokie geriau paaugsta ir tada nukirti galvo daugiau miesos butu jug taip sutvertas pasaulis.
Nesunaikinamas mitas apie tai kad zmones turetu geriau sutarti o ne atvriksciai kiek vienas pries visus visi pries viena :(
mano mintis yra apie tai kad mes kaip gyvuliai elgiasi o gyvuliai zmogu nezudytu uz ka mes tokie :(

Taip pat skaitykite