Mažai kam žinomas žmonijos pesticidas

Ru-486 (arba mifepristonas) blokuoja gyvybiškai svarbų maitinamąjį hormoną progesteroną. Kūdikio embrionas, implantuotas į maistingą turinį mamos gimdoje anksčiausiai antroje savaitėje, gali būti palyginamas su vynmedžio uoga. Jeigu nulaužtumėm stiebelį, maitinantys gyvybės syvai nepasiektų vynuogės, ji vystų ir nukristų nuo kekės. Kaip tik taip veikia Ru-486. Kitas medikamentas, prostaglandinas, vartojamas embrionui pašalinti iš gimdos. Skaičiuojant nuo pirmosios paskutinių menstruacijų dienos, jis veiksmingas nuo penktos iki septintos savaitės.Vienas Ru-486 yra veiksmingas nuo 60 iki 80 proc. atvejų. Jeigu skiriamas papildomai prostaglandinas, aborto tikimybė išauga iki 95 proc.

 

Kas atsakingas?

 

1994-ųjų gegužį, Hoechst AG, milžiniška Frankfurto chemijos firma Vokietijoje, gavo dukterinei firmai Rousel Uclaf, esančiai Paryžiuje, Populiacijos tarybos (proabortinė grupuotė Niujorke) leidimą naudoti Ru – 486. Ji turi atlikti reikalingus testus, o vėliau suteikti teises vaistų firmoms. Pritarus Maisto ir vaistų administracijai, Ru – 486 galės būti parduodamas Jungtinėse Amerikos Valstijose.

 

Hoechst buvo aiškiai ir primygtinai perspėta: jeigu ji šitai padarys, pro-life grupės JAV surengs didžiulį boikotą prieš visą Hoechst produkciją. Gavus leidimą, boikotas buvo surengtas.

 

Hitlerinėje Vokietijoje I.G. Farben vadovavo kompanijai Degesh, gaminančiai Zyklon – B, nuodus naudojamus dujų kamerose. Po karo I.G. Farben skilo į tris kompanijas. Viena iš jų buvo Hoechst AG. Ji valdė ir kontroliavo Rousel Uclof, Prancūzijos kompaniją, išsiplėtusią ir pagaminusią šį naują žmonijos pesticidą.

 

Teisingas posakis: „Obuolys nuo obels netoli terieda“.

 

Procedura

 

Pirmasis vizitas. Ji privalo turėti išsamią ligos istoriją, atlikti fizinę ir statistinę kraujo analizę. Jei moteris anemiška, turi aukštą kraujospūdį, kepenų ligą, rūko ir kt., ji atmetama. Galiausiai ultragarsu reikia nustatyti vaisiaus amžių ir atmesti negimdinio nėštumo tikimybę. Ji turi pasirašyti sutikimą ir kai kuriose valstijose arba valstybėse palaukti keletą dienų.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Antrasis vizitas. Ji išgeria tabletes.

 

Trečiasis vizitas. Jai duodamas prostaglandinas (Cytotec arba Misoprostol), kuris atlieka juodą darbą. Paprastai šią dieną laukan pašalinamos kūdikio dalys.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Ketvirtasis vizitas. Jeigu abortas neįvyko arba moteris toliau kraujuoja, jai reikės ultragarsu nustatyti, ar gimda tuščia. Jei ne, jai gali prireikti intensyvios terapijos. Prancūzijos sveikatos ministerija reikalauja, kad prie abortų įrenginių būtų elekokardiografas ir defibriliatorius dirbtiniam kvėpavimui tam atvejui, jei moterį nuo vaistų ištiktų širdies priepuolis.

 

Komplikacijos

 

Kraujavimas. Daugeliu atvejų moteris ilgai kraujuoja, tai tęsiasi nuo 9 iki 30 dienų. Iš kontroliuojamo testo ataskaitos aiškėja, kad viena moteris iš šimto taip gausiai kraujuoja, jog jai prireikia arba intensyvios terapijos, chirurgiškai pašalinti likučius iš gimdos ir/arba kraujo perpylimo. Ekonomiškai silpnose šalyse ši procedūra dažnai yra neprieinama, ir kai kurios iš šių moterų mirtinai nukraujuoja.

 

Skausmas. Moksliniai tyrimai skiriasi, bet daugiau nei pusei moterų reikia ypatingų skausmą malšinančių medikamentų, trečdaliui – narkotinių medžiagų. Daugelį moterų pykina, jos vemia.

 

Negimdinis nėštumas. Šie vaistai nenužudo embriono, augančio moters kiaušintakyje. Moteris, turinti negimdinį nėštumą, gerdama šiuos vaistus gali kraujuoti ir manyti, jog viskas praėjo. Staigiai trūkus kiaušintakiui, galima mirti. Vienintelis apsaugantis dalykas – ultragarso tyrimas, kainuojantis tiek pat, kiek ir chirurginis abortas.

 

Netobulas abortas. Vartojant šiuos vaistus nėra garantijos, jog neprireiks chirurginio įsikišimo ir gimdos išvalymo.

 

Psichologiniai sutrikimai

 

Ne kas kitas, o pats dr. E. Sakiz, tuometinis Roussel Uclaf prezidentas, pasakė: „Moteris su šia tablete turi pragyventi savaitę, tai gąsdinantis psichologinis išmėginimas“.

 

Kai kada iš jos pasišalina kūdikio kūno dalys namie. Firmos instrukcijose nurodyta, kad ji turi išsaugoti viską, kas tik iš jos pasišalina. Inde tai nunešti gydytojui, kad jis įsitikintų, ar viskas pasišalino. Chirurginio aborto atveju moteris retai kada pamatys abortuoto kūdikio dalis. Šito vaizdo ji niekada neužmirš.

 

Poabortinis sindromas

 

Daugelio patyrusių abortą moterų išgyvenimai yra labai prieštaringi. Vienas iš gynybinių mechanizmų yra posakis: „Aš nieko negalėjau padaryti. Aš neturėjau pasirinkimo. Kad ir kaip būtų, jie tai man padarė”. Prarydama tabletę moteris tai padaro pati.

 

Dar daug tyrimų reikia atlikti šioje srityje, tačiau aišku viena, kad moterys, vartojusios šiuos vaistus, anksčiau ar vėliau išgyvens poabortinį sindromą kaip ir po chirurginio aborto.

 

Mirtis

 

Jau viena moteris mirė. Kitai sustojo širdis, trečiai prasidėjo skilvelio virpėjimas (ventricular fibrillation). Abi šios moterys galėjo mirti, tačiau klinikos turėjo defibriliatorių ir jas atgaivino. Ši įranga reta JAV ir Kanados gydytojų priimamuosiuose. Prancūzijoje sunkios širdies komplikacijos pasitaikė vieną kartą iš 20 tūkst. atvejų.

 

Ajovos valstijoje moteris, vartojusi Ru-486, vos nemirė nuo hemoragijos (vidinio kraujavimo). Trečiojo pasaulio šalyse daugelis moterų tikriausiai mirs nuo kraujavimo.

 

Vaisiaus apsigimimai

 

Ru – 486 ir prostaglandinas sukelia abortą 95 proc. visų atvejų. Likusioms bus pasiūlytas chirurginis abortas. Bet bus ir tokių, kurios atsisakys chirurginio įsikišimo ir išnešios kūdikį. Yra didelė tikimybė, kad šie kūdikiai gims apsigimę.

 

Du nuodingi medikamentai vartojami tuo metu, kai formuojasi vaiko širdis, galūnės ir kitos kūno dalys. Šios tabletės galutinai nenužudo vaisiaus, bet gali lemti sunkius apsigimimus, panašius į sukeliamus thalidomido.

 

 

Be to, vaistai gali pažeisti genetiką, tai paprastai baigiasi tragiškai besivystančiam kūdikiui arba motinai ir net vėliau jos pagimdytiems kūdikiams.

 

Griežta kontrole pasižyminčios Prancūzijos patirtyje pasitaikė tokio pobūdžio tragedija. Labai laisvoje sveikatos priežiūros sistemoje Šiaurės Amerikoje subjaurotų kūdikių turėtų gimti daugiau.

 

Patogumai?

 

Abortų gynėjai tvirtina, kad Ru – 486, palyginti su chirurginiu abortu, yra:

 

Privatesnis ir greitesnis? Ne! Chirurginio aborto atveju pakanka vieno apsilankymo. Vartojant Ru-486, pas gydytojus reikia ateiti 3 arba 4 kartus.

 

Pigiau? Ne! Abortas atsiurbiant kainuoja apie 250 dolerių. Turint omenyje kraujo testus, daugkartinius vizitus ir ultragarsą, šis metodas kainuoja du ar tris kartus brangiau.

 

Saugiau? Tikriausiai ne, pats laikas parodys.

 

Mažiau skausmingas? Ne! Vakuminis išsiurbimas yra labai skausmingas, bet daug greitesnis. Piliulių sukeltas skausmas tęsiasi valandų valandas.

 

Pritaikymas gydymo praktikoje

 

Iki šios dienos nėra įrodytų Ru-486 vartojimo būdų, kuriais galima būtų išgydyti žmoniją nuo ligų. Tiriama, ar šis preparatas turi gydomąjį poveikį gydant krūties vėžį, smegenų auglius, Kushingo sindromą arba endometriozę (endometriosis). Kitų rimtų tyrimų kol kas neatliekama.

 

Reikia pasakyti, kad judėjimo „Už gyvybę“ nariai niekada nesipriešino, kad būtų tiriama, kaip Ru-486 pritaikyti gydymui. Iki šiol visi šio vaisto tyrimai buvo apmokami gamintojų asociacijų.

 

Kito ryto piliuklė

 

Tiriama, ar Ru-486 gali būti vartojamas kelias dienas po lytinių santykių norint „išvengti“ nėštumo. Lig šiol tai neįrodyta. Jei šis medikamentas veiksmingas, jis funkcionuos kaip cheminė abortinė medžiaga, neleidžianti vienos savaitės amžiaus embrionui implantuotis.

 

Metotreksatas

 

Šis injekcinis chemoterapinis vaistas buvo vartojamas daug metų gydant vėžį. Tai aktyvus nuodas. Jį vartojant pirmomis nėštumo savaitėmis galima nužudyti ne tik kūdikį, bet ir motiną. Kaip ir Ru-486, šis preparatas gali sukelti vaisiaus apsigimimus. Vartojant metotreksatą, taip pat reikia vartoti ir prostaglandiną (Cytotec). Abiem šiais vaistais laisvai prekiaujama. Vartojimas labai ribotas ir tebetiriamas.

 

Ru-486 a Human pesticide. Hayes Publishing Co Inc. 1997.
Vertė: Jolanta Vaišnoraitė

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite