Mokslininkai teigia, kad žmogaus smegenys pasiekė savo aukštumas

Žmonija išrado peniciliną, erdvėlaivius, kompiuterius, dirbtinius žmogaus organus ir dar daugybę stebinančių atradimų. Kur toliau nuves žmogaus intelektas? Mokslininkai į šį klausimą atsakytų – niekur.

 

Tyrinėtojai teigia, kad žmogaus smegenys pasiekė savo aukštumas ir fiziškai neįmanoma mums tapti protingesniais, rašo „Daily Mail“.

 

Mokslininkai įsitikinę, kad padidinti smegenų veiklos rezultatus joms reikėtų milžiniško kiekio energijos ir deguonies, kurio šiuo metu suteikti neįmanoma.

 

Kembridžo mokslininkai išanalizavo smegenų struktūra ir nustatė, kiek energijos naudoja smegenų ląstelės.

 

Neurobiologijos profesorius Simonas Laughlinas teigia: „Išskirtinei smegenų veiklai reikia labai daug energijos. Energijos trūkumas rodo, kad smegenys negali veikti geriau nei iki to“.

 

Kiti mokslininkai tikina, kad smegenų tinklas, jungiantis vienus laukus su kitais, nebegali būti geresnis. Tyrinėtojai nustatė, kad protingiausi žmonės turi geriausiai išsivysčiusį smegenų jungčių tinklą, kur informacija labai greitai keliauja iš vienos smegenų dalies į kitą. Kad smegenys veiktų dar greičiau, reikalinga papildoma energija. Tačiau, mokslininkų teigimu, neįmanoma to pasiekti.

 

Psichiatrijos profesorius Edas Bullmore‘as, kuris tiria smegenų aktyvumą, nustatė, kad smegenyse impulsai keliauja greičiau pas protingus žmones ir lėčiau pas mažiau protingus. „Didelė smegenų tinko integracija yra susijusi su intelekto koeficientu“, – teigia mokslininkas.

 

Psichiatrijos specialistas iš Utrechto medicinos centro Martijnas van den Heuvelas teigė: „Smegenų pajėgumo didinimas pareikalautų neproporcinga energijos suvartojimo augimą. Rizikinga, spėti ateiti, tačiau aišku, kad kalbant apie žmogaus intelekto augimą, kyla daug abejonių“.

 

Parengė Birutė Masaitytė

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
nnnnn

:) Gal isskirtinei smegenu veiklai kas nors gali sukurti sonini irengini, kuris tiektu papildoma energija, kokio nors salmo ar ausiniu pavidalu:) Visada galvojau, kad smegenu kombinacijoms ribu nera:)

ZeimeriS

gal smegenims riba ir ira bet manau pilnai isiaiskinus kaip smegenis veike bus imanoma tarkime savo atminti praplesti arba smegenu veikla paspartinti naujomis technologijomis o gal net kazkada bus sukurtos dirbtines zmogaus smegenis i kures bus imanoma perkelti visus prisiminimus is givo zmogaus. manau kad ribos ira bet jas galima apeiti

linda

zmogus turi ateiti ir jo smegeles tai dar irodys……..

Nerijus

Tai jau tikrai nesamonė, tokiems mokslininkams tik griovius duoti kasti!

Migle

Kazkokia nesamone… Musu smegenims ribu nera!

Taip pat skaitykite