Nėščia moteris negali nustoti valgyti baldų valiklio

Nėščiai moteriai, turinčiai neįprastą potraukį baldų valikliams, buvo diagnozuotas retas valgymo sutrikimas, po to kai jos kasdienis trijų kartų įprotis paskatino ją ieškoti medikų pagalbos.

 

7-ą mėnesį nėščia Emma Veness jaučia nepaaiškinamą potraukį valgyti valiklį, nežiūrint to, kad pati supranta, jog gali pakenkti kūdikiui.

 

Pabandžiusi pirmą kartą, ji buvo nusprendusi daugiau to nedaryti, bet kitą dieną jos patraukis vėl verčia ją desperatiškai ieškoti užkandžio spintelėje po kriaukle.

 

Nuo jos įpročio pradžios ji jau sunaudojo 3 pilnas dėžutes ir baiminasi, kad jos potraukis niekada nepraeis.

 

Emma iš Bermingemo pirmą kartą pajuto potraukį valymo priemonėms pirmaisiais nėštumo mėnesiais , o dabar jau ji privalo valgyti valiklį 2 ar 3 karus per dieną, kad suvaldytų savo potraukį.

 

Jos keisti potraukiai neįprastam maistui prasidėjo dar vaikystėje, kai ji pradėjo valgyti muilo burbulus vonioje. Tą ji daro iki šiol.

 

Beaugdama ji pajuto potraukį uostyti valymo produktus ir antibakterinį rankų valiklį, bet tiktai vėliau, kai ji tapo nėščia su savo pirmąja dukra Darcie, kuriai dabar 11 mėnesių, prasidėjo apsėdimas baldų valikliui.

 

Iš pradžių Emma uostydavo šluostes, kai tvarkydavosi namuose, taip ji papasakojo savo partneriui Gavin Wallis, 27 metų mūrininkui, bet, kai Emma pasijuto nėščia antrą kartą (mažoji turėtų gimti spalio mėn.), ji pradėjo valgyti valiklį tiesiai iš dėžutės.

 

Emma sako, kad ji negali paaiškinti, kodėl jai tas patinka, sako, jog galbūt patinka pojūtis burnoje.

 

„Paprastai aš papurškiu valiklį ant pirštų ir nulaižau jį arba užpurškiu ant šluostės ir čiulpiu jį“, dalinasi Emma.

 

Gavin neturėjo žalio supratimo apie mano įprotį. „Aš valydavau televizorių ir nusisukusi nuo vyro, paragaudavau kokio skonio valiklis. Mano mama eina iš proto dėl to ir visaip bando mane sustabdyti“, sako Emma. Įdomu tai, kad ir jos mama ir Gavin močiutė jautė potraukį valgyti anglis, kai jos buvo nėščios.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Emma sako, kad ji yra išbandžiusi daugybę skirtingų valiklių rūšių, bet labiausiai jai patinka Asda Smart Price valiklis, kuris jai labai „tinka“, nes kiti yra per daug parfumuoti.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Emma pergyvena, kad šis potraukis gali nepraeiti netgi po to, kai jinai pagimdys. Kai ji pagimdė pirmą dukrą potraukis uostyti valiklį ir kitus valymo produktus nepraėjo.

 

„Kai aš esu nėščia, stengiuosi save stabdyti ir mažinu vartojimo skaičių iki 2-jų kartų per dieną, nes bijau dėl kūdikio sveikatos. Bet jeigu galvočiau tik apie save, tai valgyčiau ir valgyčiau vieną dėžę po kitos.

 

„Man tik 26 metai ir aš nenoriu valgyti baldų valiklio iki 50 metų.“

 

Emma sako, kad alkoholį ji vartoja labai retai, ji niekada nerūkė ir apskritai stengiasi sveikai gyventi. Bet kai eina kalba apie jos pomėgius, egzistuoja tik valiklis.

 

Suprasdama, kad ji turi problemą, Emma, kuri kenčia nuo mažo geležies kiekio, kreipėsi į gydytojus, kad atsikratytų savo įpročio.

 

„Aš nuėjau pas bendrosios praktikos gydytoją, o ji man tiesiog pasakė, kad baigčiau tą daryti. Tai vadinasi „Pica“ (medicininis sutrikimas). Aš pažiūrėjau aprašymą internete. Gydytoja patarė geriau suvalgyti šokolado plytelę. Aš jaučiuosi tokia kalta, nes aš nežinau ar aš kenkiu savo vaikui, tačiau aš galėčiau suvalgyti milijoną šokolado plytelių, bet kas iš to, jeigu aš noriu valiklio, aš noriu tik jo.“

 

Emma pasakoja, kaip ji prabunda viduryje nakties trokšdama valiklio skonio ir guli valandų valandas, kol įstengia vėl užmigti.

 

Ji sako, kad yra dar blogiau, kai ji yra pavargusi, ar jaučia stresą. „Jeigu aš esu užsiėmusi ir lakstau paskui dukrelę, tai viskas gerai. Bet kai tik aš atsisėdu ar žiūriu televizorių, aš iš kart pagalvoju: dabar aš noriu valiklio.

 

Kai tik aš apie tai pagalvoju, tuomet yra labai sunku sustoti. Aš dabar suprantu, kaip jaučiasi kiti priklausomybę turintys žmonės. Aš pradedu blogai jaustis, kol neparagauju valiklio, tarytum aš jausčiau abstinenciją. Keletas dalykų mane dar labiau varo iš proto. Netgi kalba apie valiklius, arba jų reklama per televiziją“. Emma, vidurinės mokyklos mokytojos padėjėja priduria, kad norėtų, jog kas nors jai padėtų, bet atrodo, kad niekas nežino kaip tai padaryti. Daugelis žmonių niekada nėra girdėję apie „Picą“. Pašnekovas apie valgymo sutrikimus pasakė, kad gydytojai turėtų daugiau išmanyti apie Picą.

 

Jis teigia, kad kiekvienas žmogus turėtų maitintis subalansuotai ir turėtų gauti pagalbą, jeigu jie dėl ko nors nerimauja. „Ypač jeigu moteris yra nėščia, ji turi gauti tinkamą maistą sau ir vaikui. Mes ragintumėme gydytojus daugiau susipažinti su tokiais sutrikimais ir pagelbėti kenčiantiems žmonėms“, mano jis.

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Aha

Gal geriau neimkit straipsnių iš ALFA.LT

Taip pat skaitykite