Naujausia pasaulio religija – spiritizmas

1848 m. kovo 31 d. atsirado spiritizmas, filosofinė teorija, labai greitai pripažinta kaip nauja religija. Viskas prasidėjo Niujorko valstijoje, Haidavile. Johno Foxo kotedže nebeliko ramybės. Pradėjo sklisti keisti garsai. Savaime atsiverdavo durys, langai. Atsirado kai kurių polter­geisto požymių. J. Foxo šeima stengėsi užsibarikaduoti namuose. Buvo sutvirtinti visi užraktai, tačiau naktimis vis tiek garsiai baladodavo­si. Jauniausia dukra septynmetė Kate kelis kartus pliaukštelėjo delnais, tiek pat kartų jai buvo atsakyta.

 

“Suskaičiuok iki keturių”, – sušuko dešimtmetė Margarita. Visos seserys išgirdo keturis beldimus. Seserys nematomai dvasiai pasiūlė žai­dimo taisykles: vieną kartą sudavus reiškia “taip”, dukart – “ne”. Paaiškėjo, kad su nematoma šiame name prekybininko dvasia buvo gali­ma visiškai neblogai susišnekėti. Pasirodo, jo lavonas buvo paslėptas po grindimis. Apie tai greitai sužinojo visa Amerika. Pasisekė rasti žmogaus kaulus ir plaukus. Tačiau 1904 m. lapkričio 23 d. rūsyje savaime sugriuvo siena. Tarp griuvėsių buvo rastas žmogaus skeletas ir prekybininko vežimėlis.

 

Taigi visos trys seserys įėjo į istoriją, mat pirmos sugebėjo užmegzti ryšį su žmogaus dvasia. Taip džinas buvo paleistas iš butelio. Spiritistų judėjimas apėmė visą Europą. 20 a. smetoninėje Lietuvoje spiritizmas ypač populiarus tapo Kaune. Dažniausiai buvo kviečiama Napoleono dvasia. Būdavo pageidaujančių pasikalbėti ir su Vytauto Didžiojo sie­la.

 

Prieš dešimt metų spiritizmas vėl atgijo Lietuvoje. Tam padėjo televizijos laida, kurioje trys mergaitės naudodamos adatėles išsikviesdavo dvasias. Adatėlė įkaitinama žvakės liepsnoje piktoms dvasioms atbaidyti. Įvertas į ją siūlas pakabinamas ant piršto. Adatėlė, pajutusi kūno virpesius, sustoja ties kuria nors abėcėlės raide. Iš pradžių sudarinėja­mi žodžiai.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Spiritizmo esmė yra jautrumas. Lengviausiai atsiliepia tos dvasios, kurios gyvena žemutiniuose astralo sluoksniuose. Tai pelkės dvasia, nusikaltėlių buveinė. Be to ten budi pik­toji dvasia. Ji linkusi maitintis jaunų mergaičių energija. Eiti į mirusiųjų pasaulį gali tik mokslininkas, didelės erudicijos, atitinkamai pasiruošęs. Lietuvoje spiritizmo epidemija jau praėjo.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Žmogus turi turėti laisvas mintis, jos turi būti šviesios, skaisčios. Meilė kaip daina reikalauja ne vien kūno, bet ir širdies. Meilė nežino pavojų, nes meilės kupinas žmogus miršta su džiaugsmu, tikėdamasis atgimti kitame pasaulyje. Meilės skrydžio Visatoje niekas niekada nesulaikys. Ja alsuoja Dievas.

 

Mediumizmas. Labai įdomiai apie mediumizmą 1934 m. rašė profesorius V. Sezemanas. Profesorius teigė, kad intelektinė kultūra dažniausiai paliečia vien periferinį sąmonės sluoksnį ir kad jos gelmėse tebegyvena visokie seni prietarai, suartina dabartinį europietį su primityviu žmogumi. Štai kodėl žmogui kai kada labiau norisi tikėti burtininku negu gydytoju. Profesorius teigia, kad mokslininkai turi sugebėti pamatyti tai, kas netelpa į dabartinės mokslinės pasaulėžvalgos rėmus.

 

Mediumas – tai žmogus, tarpininkaujantis su mirusiųjų pasauliu. Pirmiausia iš kūno pasirodanti medžiaga yra skystas rūkas, savotiška dūmų, kurie švyti panašiai kaip fosforo garai, rūšis. Išeinanti medžiaga gali būti ir kieto pavidalo. Ji bus plastiška, primenanti tešlą, tačiau neturės jokios struktūros. Ta medžiaga vadinama teleplazma arba ektoplaz­ma. Taip pasirodo mirusiojo dvasia. Pradžioje balta krūtinė, pečiai, o vėliau veidas.

 

Žinomas Miuncheno gydytojas A. fon Schrenk – Notzingas sugebėjo išgauti ektoplazmą. Analizuojant ją paaiškėjo, kad ši substancija susideda iš baltųjų kraujo kūnelių ir jungia­mojo audinio – epitelio ląstelių. Mokslininkas padarė išvadą, kad tai yra mediumo organizme gimstąs produktas, kurio savybės visiškai priklauso nuo mediumo psichinės ga­lios.

 

Kitas mokslininkas D. J. Krawfordas atlikdamas eksperimentus nustatė, kad ne tik mediumas, bet ir visi dalyviai praranda dalį savo svorio. Jis sugebėjo įrodyti, kad ektoplazma gali virsti spyruokle, svertu, kuris daiktus kelia į orą. Kadangi buvo fotografuojama, labai aiškiai matyti, kaip visa tai vyksta. Tarp mokslininkų, stebėjusių mediumus, buvo ir vėliau juos aprašęs seras Williamas Barethas. Kai ektoplazma pakėlė stalą, Barethas niekaip nevaliojo jo pastatyti ant grindų. Vadinasi, moksliškai išnagrinėjus mediumizmą, galima teigti, kad tai tikras reiškinys. Parapsichologija kaip mokslas kaskart įgyja vis didesnės galios.

 

Paprastai spiritizmo ir mediumizmo sąvokos sutapatinamos. Tačiau iš tikrųjų jos skirtingos. Spiritizmas primena garsųjį stalą ir kitus ten naudojamus atributus. Mediumizmas, sugebąs giliai įsiskverbt i Visatą, dar mažai žinomas reiškinys. Tačiau aišku viena, kad jis nesusijęs su žemutiniais astralinio pasaulio sluoksniais ir gali būti panaudotas kovo­jant su blogiu. Pavyzdžiui, moterį kankina košmariški sapnai: velionis vyras ją tempia į duobę. Ji geria vaistus, ketina nusižudyti, o mediumas, iškvietęs mirusio vyro dvasią, gali įrodyti, kad visai nėra jos vyras, o astralinio pasaulio lerva, siurbianti jos energiją. Kitaip tariant, čia turime reikalą su demonu. Po tokio seanso moteris atsikrato baimės, ji gali pasikalbėti su velioniu vyru. Pokalbis bus labai įdomus. Intymus. Gali skambėti ir graži muzika, kiti malonūs garsai. Po tokio seanso nebereikės vaistų, praeis nemiga, stebuklą padarys nuostabi meilės energija. Ji panaikins abejones ir skausmą, užplūs graži banga, pasidarys lengva ir gera, dings depresija, neviltis. Ir tokių pavyzdžių gali būti labai daug. Žmonės dažnai patys susikuria baisius vaizdinius, juos kankina sąžinė, jie nori bendrauti su mirusiųjų pasauliu. Motina labai nori išgirsti mirusio sūnaus balsą. Vyras gei­džia susitikti su mirusia žmona. Tą jie gali padaryti tik padedami mediumo.

 

Didžiojoje Britanijoje yra per 500 mediumistinių šventyklų. Įdomu, kad minėtų šventyklų kunigai turi teisę atlikti vestuvių bei laidojimo apeigas. Bažnytinės apeigos prasideda nuo maldos, giedamas himnas, rengiami aiškiaregystes seansai, mediumas renkasi tuos žmones, kurie nori bendrauti su dvasiomis.

 

Brazilijoje veikia daug spiritistinių klinikų, kuriose medikai dirba su mediumais. Didžiausia ligoninė buvo įkurta 1926 m. Porto Alegrėje, čia gydomi psichiniai ligoniai. Teigiama, kad psichinė liga yra žmogaus susidvejinimas, prarasta harmonija, todėl pirmuoju smuiku čia groja mediumai. Jie sugeba išvaryti piktąją dvasią. Medikai gydo remdamiesi psichiatrijos patyrimu. Toks bendradarbiavimas patenkina abi puses.

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Kamila

Idomu cia ;o

Marius

Visai nieko straipsnis, tačiau galėjo bent įdėti kokia fotografija, pvz: http://spiritualizm.com/birbilgi/resimler/arify/m%20%283%29.jpg ar http://ozebook.com/wordpress/wp-content/uploads/2010/04/ektoplazma.jpg iškart visai kas kitas reikalas skaityti, bet aišku jeigu domiesi tokiais dalykais perskaitysi toki teksta :)

Taip pat skaitykite