Vokietijoje kyla nauja nemokumo banga – „Tai blogiau nei Covid pandemija ir čia dar tik pradžia“


Didėjant elektros ir gamtinių dujų kainoms Vokietijoje, daugybė įmonių nebegali sumokėti už energiją. Daugelis vidutinių įmonių kaip energijos šaltiniu naudojasi gamtinėmis dujomis, tačiau nuo šių metų pradžios jų kaina išaugo daug kartų.

 

„Blackout News“ praneša, kad tualetinio popieriaus gamintoja „Hakle“ pateikė nemokumo bylą, motyvuodama „padidėjusiomis energijos sąnaudomis“.

 

Batų prekybos mažmenininkas „Görtz“ nurodo mažus pardavimus, nes vartotojai savo nuožiūra sumažino išlaidas, taip teigia ir automobilių tiekėjas „Dr. Schneider“. Plieno gamintojas „ArcelorMittal” Hamburge ir Brėmene taip pat seka jų pėdomis.

 

„Dešimtis kartų išaugus dujų ir elektros kainoms, su kuriomis turėjome susitaikyti per kelis mėnesius, mes nebekonkuruojame rinkoje, kurioje 25 proc. sudaro importas. Matome, kad reikia skubiai imtis politinių veiksmų, kad energijos kainos būtų nedelsiant sukontroliuotos“, – sakė „ArcelorMittal Germany“ generalinis direktorius Reineris Blaschekas.

 

Kitas pramonės sektorius, susiduriantis su didžiuliais sunkumais, yra kepinių pramonė, kuri labai priklauso nuo įperkamos energijos. „Pramonės šaltinių teigimu, kepyklų energijos krizė dabar yra blogesnė nei „Covid“ pandemija. Mes, kaip mikro kepėjas, turime problemą, kad turime pritaikyti savo produkcijos kainas prie žaliavų ir energijos kainų, žinoma, o tai taip pat apsunkina vartotoją, jam taip pat lieka šiek tiek mažiau pinigų“, – sako krizės paveiktas kepėjas iš Heilbronn.

 

Vienas kepėjas pastebėjo, kad jo mėnesinės sąskaitos už dujas šiais metais padidėjo nuo 3000 eurų iki 11 000 eurų!

 

„Sunki ir ilgalaikė recesija“

 

Nemokumo banga ką tik prasidėjo ir „įsibėgėja“, rašo „Blackout News“. „Tai, ką matome dabar, yra tik ledkalnio viršūnė. Padidėjusios energijos kainos turi įtakos visoms pramonės šakoms – tiek tiesiogiai, kaip plieno gamyklų ir kepyklų atveju, tiek netiesiogiai, kaip avalynės mažmenininko „Görtz” atveju. Jei politikai čia nesiims atsakomųjų priemonių, Vokietija važiuos į rimtą ir ilgalaikį nuosmukį, masinį nedarbą ir didžiulį gerovės praradimą.“

 

Šaltinis: http://technologijos.lt/

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
cenzūrai-NE

tiesos lašas totalinio valdžiagyvių melo jūroje:

laisvaslaikrastis.lt

Taip pat skaitykite