Ko nereikia daryti senatvėje


Šį ateities laišką sau nusprendžiau parašyti ne tam, kad apgaučiau sklerozę arba senatvinę silpnaprotystę. Kažin ar jis padėtų to išvengti, bet galbūt apsaugotų mane nuo kokių nors klaidų…

 

Žinote, vaikystėje ir paauglystėje klausydamasi nesibaigiančių suaugusiųjų pamokslų, stebėdama besiginčijančius tėvus ir kvailai besielgiančius senukus svarstydavau: „Kai būsiu suaugusi, niekada taip nesielgsiu su savo vaikais! Neatrodysiu taip kvailai! Nė už ką nekartosiu visų šių klaidų!“ Bet ilgainiui pagaudavau save darant tą patį: šaukiau ant vaikų, kalbu banalybes, kaupiu nuoskaudas, atkakliai reikalauju dėmesio ir dėkingumo… Ak, jeigu tik galėčiau laiku prisiminti, kaip kadaise visi šie dalykai mane erzino!

 

Todėl ir paruošiau sau visus šiuos primintukus. Rėmiausi savo šiandienos patirtimi ir stebėjimais. Tikiuosi, kad po dviejų trijų dešimtmečių, jei dar būsiu gyva ir jei iki tol mūsų beprotiškas pasaulis dar nebus pats savęs sunaikinęs, sugebėsiu šiuos užrašus atrasti ir išvengti kvailų poelgių ir situacijų. Galbūt kas nors pravers ir jums…

 

Taigi, brangioji, kai pasensi…

 

1. Niekada niekam nepamokslauk. Net jeigu tiksliai žinai, kad esi teisi. Prisimink, kaip kadaise tai tave nervino ir ar pati kada nors klausei vyresniųjų patarimų…

 

2. Nesistenk padėti, jeigu tavęs to neprašo. Neįkyrėk. Nebandyk apsaugoti artimųjų nuo visų pasaulio negandų. Tiesiog mylėk juos.

 

3. Nesiskųsk! Sveikata, kaimynais, valdžia, pensijų fondu! Netapk laiptinės suoliukus trinančia niurzgančia sene.

 

4. Nelauk dėkingumo iš vaikų. Atmink: nėra nedėkingų vaikų – yra kvaili tėvai, laukiantys dėkingumo iš vaikų.

 

5. Niekada nesakyk šių frazių: „Būdama tavo amžiaus, aš…“, „Atidaviau tau geriausius metus…“, „Esu vyresnė ir geriau žinau…“ Tai nepakenčiama!

 

6. Jeigu turėsi anūkų, neversk jų kreiptis į tave vardu ir nevadinti senele. Tai kvaila.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

7. Neleisk paskutinių pinigų atjauninimo procedūroms. Tai neturi prasmės. Geriau išleisk juos kelionei.

 

8. Nežiūrėk į veidrodį ir nesidažyk tamsoje. Nemeluok sau. Ir stenkis pagal išgales atrodyti elegantiškai. Būtent elegantiškai, o ne jaunatviškai. Patikėk – taip bus geriau.

 

9. Saugok savo vyrą, net jeigu jis virto raukšlėtu ir bejėgiu niurzgaliumi. Nepamiršk, kad kadaise jis buvo jaunas, stiprus ir gražus. Ir greičiausiai jis yra vienas iš nedaugelio, kas dar pamena tave jauną, liekną ir gražią. Tikriausiai jis yra vienintelis, kam dabar tavęs iš tikrųjų reikia.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

10. Nesistenk bet kokiais būdais pasivyti laiko: suprasti naujausias technologijas, maniakiškai sekti visus įvykius, nuolat mokytis naujų dalykų, kad neatsiliktum nuo gyvenimo. Tai juokinga. Daryk tai, kas tau patinka. Kiek galima?!

 

11. Dėl nieko savęs nekaltink. Kad ir kaip susiklostys tavo ir tavo vaikų gyvenimas, padarei viską, ką galėjai.

 

12. Bet kurioje situacijoje išlik ori! Iki galo! Pasistenk, brangioji, tai labai svarbu. Ir prisimink, jeigu iki šiol esi gyva, vadinasi, to kažkam reikia.

 

Šaltinis: http://vmarkus.lt/

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite