Žmonės visame pasaulyje pradėjo sapnuoti pandemiją

 

Iškart po to, kai prasidėjo pandemija COVID-19, o kai kurie žmonės daug anksčiau pradėjo sapnuoti sapnus, kuriuose buvo parodytos įvairios apokaliptinės katastrofos. Daugelis žmonių galvoja apie karą, asteroidus ar panašius kosminio pobūdžio įvykius, zombių atakas ir pan.

 

Kadangi šiuolaikiniai žmonės netiki sapnais, niekas į juos nekreipė dėmesio. Tačiau viskas pasirodė ne taip paprasta, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio. Ekspertų komanda ištyrė sapnų pranešimus iš žmonių visame pasaulyje. Tuo pačiu metu buvo tiriami sapnai – ir tie, kurie buvo svajojami prieš pandemijos pradžią, ir po ligos plitimo.

 

Mokslininkai nustatė, kad sapnų, susijusių su neigiamomis emocijomis ir pykčiu, skaičius žymiai išaugo. Tai yra patvirtinimas, kad pandemijos sapnai išreiškia žmonių kančias, baimę ir daugybę pokyčių, turinčių įtakos kasdieniams įpročiams. Ekspertai apie tai rašė savo straipsnyje, paskelbtame moksliniame žurnale „PLOS One“.

 

Dabartinę situaciją jie pavadino „pandeminėmis svajonėmis“. Sapnai buvo siejami su kolektyvinio pobūdžio traumuojančiomis patirtimis, įvykstančiomis nelaimės, karo ar epidemijos metu. Žinoma, šiek tiek neaišku, kaip tiksliai epidemijos susijusios su traumuojančia patirtimi.

 

Paskutinė epidemija buvo 1918 m., Tada nebuvo jokių mokslininkų, kurie būtų sprendę šį klausimą. O pats terminas atsirado tik 20 amžiaus antroje pusėje. Ją išrado socialiniai psichologai. Tačiau, kaip paaiškėjo, 1918 m. Žmonės tikrai sapnavo sapnus. Tas pats buvo pastebėta ir prieš Antrąjį pasaulinį karą.

 

Šis tyrimas yra labai įdomus, todėl nusipelno visuomenės dėmesio. Kai kurie siūlo tiesiog pasąmonės lygmens žmonėms suprasti ir jausti, kad artėja kažkas baisaus.

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Sapnavau

2039m. Indija, lytiniu būdu plintanti baisi liga. Žmonės pūs gyvi.

Vasturia lox

Kada jums k r w daeis kad nera jokio viruso lo hai nah ui

Taip pat skaitykite