Mokslininkai sukūrė universalų vaistą nuo visų Ebolos tipų

Sukurtas naujas vaistas, kurio viena dozė sėkmingai apsaugojo beždžiones nuo mirtinos visų Ebolos virusų tipų infekcijos.

 

Sukurtas naujas vaistas, kurio viena dozė sėkmingai apsaugojo beždžiones nuo mirtinos visų Ebolos virusų tipų infekcijos. Tyrimo rezultatai paskelbti Cell Host & Microbe.

 

Pasaulyje pripažintas Ebolos tyrėjas iš Teksaso universiteto Medicinos skyriaus (UTMB) Dr. Thomasas Geisbertas sakė, kad anksčiau naudoti vaistai buvo skirti tik kuriamo nors vieno tipo infekcijos gydymui. Bet kadangi Ebolos virusas toks nenuspėjamas ir įvairus, mokslininkai ieškojo būdų kaip apsisaugoti nuo visų viruso štamų.

 

„Mūsų eksperimentiniai vaistai gali apsaugoti nuo visų žinomų ir žmones užkrečiančių Ebolos formų, tai rodo, kad jie saugos žmones ir nuo ateityje išsivystysiančių Ebolos virusų atmainų,“ sakė Geisbertas, UTMB mikrobiologijos ir imunologijos profesorius.

 

Mokslininkų komanda pademonstravo, kaip dviejų antikūnų kokteilis MBP134 gali visiškai apsaugoti beždžiones ir šeškus nuo mirtinos Ebola viruso infekcijos, kurią sukelia Bundibugyo ir Sudano štamai, o taip pat nuo mirtiniausio Zairo štamo, sukėlusio 2013-16 epidemiją Vakarų Afrikoje ir neseną ligos protrūkį Kongo demokratinėje respublikoje.

 

„Sugebėjome apsaugoti ne žmoginius primatus nuo visų žmones puolančių Ebolos rūšių vienintele doze,“ sakė Larry’is Zeitlinas, Mapp Biopharmaceutical Inc. prezidentas. „Tolimesni tyrimai su netgi mažesnėmis dozėmis galėtų atverti duris gydymui autoinjektoriais, panašiais į naudojamus alerginių reakcijų gydymui. Galimybė greitai ir efektyviai apsaugoti nuo Ebolos viruso viena doze palengvintų sveikatos apsaugos sistemos darbuotojams per ligos protrūkius tenkančią naštą, ypač regionuose, kur infrastrukūra išvystyta mažiau.“

 

Šaltinis: University of Texas Medical Branch at Galveston

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite