Neurochirurgas: evoliucija negalėjo sukurti žmogų be Dievo įsikišimo

kurejas-zmogusNeurochirurginio skyriaus vadovas, neurologijos ir neurochirurgijos akademikas neurochirurgas Arnoldas Fiodorovičius Smejanovičius, per 47 praktikos metus atliko beveik 9000 savo pacientų smegenų operacijų, rašo alternatyvių naujienų portalas infa.lt.

 

250 sudėtingiausių operacijų atliekamų kasmet, kurias daktaras Smejanovičius atlieka asmeniškai, daugiau kaip 5 metus pas jį nėra buvę operacijų pasibaigusių mirtimi, o žmonės nurašyti kaip potencialūs invalidai, tampa darbingi. Tai jautrus svetimam skausmui žmogus, pasiruošęs visą parą gelbėti kitus.

 

– Arnoldai Fiodorovičiau, beveik kasdien Jūs žvelgiate į smegenis ir sakote, kad mokslininkams tai 99,9% paslaptis.

 

– Taip, priešais save aš matau medžiagą, kurios ląstelės pripildytos tokiu kiekiu žinių ir informacijos, kad norėtųsi kaip Niutonui nusiimti kepurę prieš kiekvieną, kas jas tyrinėja. Neaišku, kaip jos «dirba». Bet kokį ausies, akies nervo signalą jos paverčia «paveikslėliu». Bet kaip visumoje žmogus supranta, kad tai beždžionė, tai šviestuvas, o tai jis pats? Aišku tik tai, kad smegenys yra galingesnės už bet kokį superkompiuterį.

 

Taktinis procesoriaus dažnis matuojamas gigahercais arba terahercais, o pas žmogų viso labo tik kilohercais. Signalas eina nuo neurono iki neurono ne šviesos greičiu, o 1 400 m per sekundę. Tačiau žmogaus smegenys „sukasi“ kur kas greičiau. Nuostabiausia, kad sąmonė neturi vietos kūne, o ryšys tarp minties ir smegenų – apskritai kažkokia paslaptis. Ir ją turbūt žino tik pats Kūrėjas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Akademikė Natalija Bechtereva prisipažino, kad jai ir jos darbuotojams bandant pasiekti giliąsias smegenų struktūras (pirmąkart TSRS laikais mokslininkė pritaikė ilgalaikį elektrodų implantavimą) tai iškart susirgdavo. Jautėsi taip blogai, kad jokiems tyrimams nebebuvo jėgų. Vos tik baigdavosi eksperimentus – čia pat budrumas ir sveikata sugrįždavo. Dviejų valstybinių premijų laureatas chirurgas Voinas Jeseneckis, jis gi arkivyskupas Luka, palygino smegenis su telefono stotimi: jų vaidmuo susiveda į informacijos perdavimą. Jos nieko neprideda prie to, ką gauna.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Nobelio premijos laureatas fiziologijos ir medicinos srityje Džonas Ekls (atrado joninius sužadinimo ir slopinimo periferinėse nervų ląstelėse mechanizmus) manė, kad smegenys «nekuria» minčių, o tik priima jas iš išorės. Natalija Bechtereva nepabijojo griaunančios, naikinančios kritikos iš kolegų-materialistų pusės ir pasakė, kad žmogaus smegenys sugeba sukurti tik paprasčiausias mintis. Kur gimsta teorijos, hipotezės, atradimai – fiziologams kol kas nežinoma. Aš taip pat manau, kad smegenys – būtybė būtybėje, kurios paslaptis slypi po septyniais užraktais.

 

– Įsivaizduokime, kad ant stalo guli žmogus be sąmonės, jį atvežė iš gatvės su sunkia kaukolės ir smegenų trauma. Ar Jūs pamatę jo smegenis galite pasakyti – prieš jus protingas ar kvailas žmogus?

 

– Tai nerealu. Pas kažką smegenys didesnės, pas kažką mažesnės. Intelektui smegenų išvaizda neturi įtakos. Kažkada seniai, jei neklystu prieš 40 metų, aš asistavau savo Mokytojui, profesoriui Efremui Zlotnikui operuojant konservatorijos studentę. Ji viename pusrutulyje turėjo didelį auglį. Kai jį pašalino, – pasirodė, kad pusrutulio beveik neliko, auglys suardė. Mergina pasveiko, su pagyrimu baigė konservatoriją, išvažiavo i JAV, kur ištekėjo už ją pamilusio milijonierius. Dar ir šiandien ji puikiai groja. Žinau tai, nes dar ir šiandien nuo jos gaunu sveikinimus ir padėkas.

 

Mes šaliname auglius iš bet kurios smegenų dalies, kuri žymia dalimi atsakinga už intelektą. Kada navikas „mirtinai“ sukibęs su pilkosiomis ląstelėmis, tenka šalinti ir dalį sveikųjų. Rytojaus dieną bendrauji su pacientu ir pastebi, kad jam nėra sunku dėlioti mintis, jis juokauja ir prisimena viską iš savo gyvenimo.

 

– Greičiausiai smegenys mums duotos su didele atsarga, kad jų užtektų iki gyvenimo pabaigos?

 

– Reikalas tame, kad pas daugumą jos dažniau „surūdija“ nei susidėvi. O apie keturiasdešimt procentų tiesiog ilsisi. Žmonės gyvena, kaip pasakos Jemelia ant krosnies, laukia, kad viskas savaime atsiras, netreniruoja atminties ir nevysto intelekto. Paskui jie stebisi, kad nepamena elementarių dalykų. Smegenims reikia treniruočių, užsiėmimų, skaitymo, grožio suvokimo, atstatyti savo sąmonėje aukščiausią gyvenimo prasmės suvokimą.

 

– Prieš pradedant smegenų tyrimą laboratorijoje, akademikė Natalija Bechtereva paprašė palaiminimo pas Sankt-Pererburgo metropolitą. Ji neslepia, kad prašo dievo pagalbos. O jūs juo tikite?

 

Kai aš matau, kaip gražiai sukurtos širdis ir smegenys, kuriems gamtoje nėra atitikmens, tai neturiu jokių abejonių, kad be dievo rankos čia neapsieita. Didis Rusijos chirurgas Nikolajus Pirogovas rašė, kad „atskiro žmogaus smegenys tarnauja kaip viso pasaulio minties organas, Reikia pripažinti, kad egzistuoja ne tik smegenų, bet ir kitas, aukštesnis pasaulinis mąstymas“.

 

Suprasti tai lengva, jeigu tik nebandome to paaiškinti. Asmeniškai man, Dievas – tai idealas, kurį žmogus turi įkūnyti kasdieniniame savo gyvenime.

 

– Kaip manote, kur sielos vieta? Galvos smegenyse, nugaros ar širdyje?

 

– Man atrodo sielai nereikalinga tokia vieta. Jei tokia vieta yra, tai ji visame kūne – šeimininkė.

 

– Sakote pacientui, kad jis turi piktybinį auglį ir jam būtina smegenų operacija?

 

-Labai retai. Tik labai stipriam, ramiam žmogui, kad jis spėtų pabaigti kažkokius svarbius darbus. O būna nenori operuotis, maždaug, auglys pats sunyks. „Pas jus auglys, kuris greitai auga, po kažkurio laiko jūs būsite paralyžiuotas“ – tvirtai jam sakau. Ir žmogus sutinka, kad auglys būtų pašalinamas. Bet koks tai auglys – nekomentuoju. Smegenys turi savą savisaugos ir apsaugos bloką, panašų kaip saugiklis. Smegenys apsaugo save pačios, kad negatyvių emocijų škvalas neapimtų visko pilnai.

 

– Aleksandras Makedonietis, Napoleonas Bonapartas, Aleksandras Suvorovas atsimindavo visus savo karius – iki 30 tūkstančių žmonių. Sokratas iš veido žinojo kiekvieną iš 20 tūkstančių Atėnų gyventojų. Čarlis Čaplinas negalėjo netgi pasakyti savo sekretoriaus pavardės, nors su juo išdirbo 7 metus. Kaip sustiprinti atmintį, kuo geriau maitintis?

 

– Kai pastebite problemą, geriausias būdas nieko nepamiršti – užsirašyti „atmintinėje“ ant lapo ir tvirtinti akių aukštyje. Kurti rebusus, kalbėtis pačiam su savimi, nesigėdinant to. Tyliai sau pasakyti: palieku automobilį stovėjimo aikštelės pabaigoje, po aukštu topoliu. Mintimis duokite sau įsakymus: reikia paskambinti „tam ir tam“. Jeigu norite iškart atsiminti žmogaus vardą, tai sutapatinkite jį su kokiu nors vaizdiniu.

 

Pavyzdžiui: Monika – mosuoja rankomis, Katrė – plaukia kateriu. Karolis – kabo ant skersinio.

 

Daugiau skaitykite. Yra ir aterosklerotiniai, liaudies seniai naudojami receptai: šermukšnio žievė, dobilų žiedai, burokėlių sultys sumaišytos su morkų, krienai, porai, svogūnai. Maiste turi būti: duona su sėlenomis (B grupės vitaminas – groja pirmu smuiku gerinant atmintį), sūris, žirniai, grikių košė, riešutai, jūros produktai, vaisiai, daržovės, medus. Pastebėta, jog tai, kas tinka smegenims, labai gerai tinka ir širdžiai.

 

Parengė: Andrius

 

Inf. šaltinis: infa.lt

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
alvydas

Signalas eina nuo neurono iki neurono ne šviesos greičiu, o 1 400 m per sekundę. Tačiau žmogaus smegenys „sukasi“ kur kas greičiau. Nuostabiausia, kad sąmonė neturi vietos kūne, o ryšys tarp minties ir smegenų – apskritai kažkokia paslaptis. Ir ją turbūt žino tik pats Kūrėjas./// Būtų labai įdomu ką į tokias neurologijos ir neurochirurgijos akademiko neurochirurgo Arnoldo Fiodorovičiaus Smejanovičiaus,mintis atsakytų Howkinsas////

Taip pat skaitykite