Marso smėlynuose – koduotas ateivių pranešimas žmonijai?

marso-koposNASA nuostabiuosiuose Marso smėlynuose pastebėjo kai ką netikėto ir keisto – keistą lauką, kuris išmargintas Morzės kodo rašmenis primenančiomis kopomis. Koduota žinutė žmonijai?, – klausia mokslo ir technologijų portalas technologijos.lt.

 

Įspūdingąsias kopas Raudonosios planetos paviršiuje užfiksavo NASA kosminis fotoaparatas Hi-RISE, įtaisytas nuo 2006 m. besidarbuojančiame Marso zonde MRO (Mars Reconnaissance Orbiter). Kopos matomos regimojo ir ribinių infraraudonųjų spindulių diapazono kadruose.

 

Kaip sakė šiuos kadrus tyrinėjusi Hi-RISE specialistė Veronica Bray, tokių taškus ir linijas primenančių kraštovaizdžio struktūrų Marse buvo pastebėta ir anksčiau. Tačiau šioje Hagalo kopų nuotraukoje (netoli šiaurės ašigalio ledo kepurės) topografinės struktūros labai panašios į kažkokį kodą.

 

Taškus ir linijas iš smėlio supusto dviem kryptimis pučiantys vėjai, kurių pūtimo kryptys kertasi 90 laipsnių kampu. “Taškai” (iš tikrųjų tai yra vadinamieji barchanoidinės kopos) susiformuoja, kai vėjai “pergraužia” linijas. Tiesa, tikslus šių procesų mechanizmas kol kas nėra žinomas.

 

marso-kopo2

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Kopų formavimasis ir migracija – aktyviai tyrinėjamas Marso fenomenas. Tiesa, daugeliu atveju Marso kopos iš esmės skiriasi nuo Žemėje stūksančių kopų.

 

Kol geofizikai toliau tyrinėja šių vaizdingų kopų formavimąsi, Hi-RISE mokslininkė V. Bray pamėgino “Morzės kodo kopas” iššifruoti. Gavosi štai kas:

 

NEE NED ZB 6TNN DEIBEDH SIEFI EBEEE SSIEI ESEE SEEE !!

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
oho

eina sau na cia tai tikras stebuklas, tik isivelusi klaida, kadangi ten vejai vis dar pucia ir rastas kaitaliojasi, tai reiktu sakyt, ne paliko zunute, o raso zmonijai realiuoju laiku! SEE YOU..

Taip pat skaitykite