Nepaaiškinami dingimai

Afrikoje, Kenijos šiaurėje, Rudolfo ežere yra Envaiteneto ežeras, kas išvertus iš elmolo genties, gyvenančios palei ežerą, kalbos reiškia “Negrįžtamasis”. Kelių kilometrų ilgio ir tiek pat pločio saloje vietiniai gyventojai negyvena, laikydami ją “prakeikta vieta”. 1935 metais saloje dirbo anglų tyrinėtojo Viviano Fušo ekspedicija. Į salą leidosi du jos nariai – Martinas Šeflis ir Bilas Daisonas.

 

Po poros dienų jie švieos signalais pranešė: viskas normalu. Tačiau penkioliktą dieną, sunerimęs dėl to, kad nebebuvo naujų signalų, Fušas pasiuntė į salą tris gelbėtojus. Tie nerado jokių savo draugų pėdsakų. Buvo iškviestas lėktuvas, kuris dvi dienas skraidė virš salos. 200 vietinių gyventojų už Fušo pažadėtą atlygį iššniukštinėjo kiekvieną salos kampelį, bet ir jie nieko nerado.

 

Bėgant laikui saloje apsigyveno kelios elmolo genties šeimos, nutarusios, kad ten joms bus ramiau gyventi ir negrės karingų kaimynų klajoklių antpuoliai. Šeimos sėkmingai įsikūrė, kartais atveždavo į pakrantę žuvies, kurią keitė į kailius ir pieną, kartais pas juos į svečius nuplaukdavo giminaičiai. Tačiau kartą šeimos nariai staiga liovėsi lankytis krante.

 

Tada iš pakrantės miestelio Loiengalanio pasiuntė plaustą. Atvykusieji į salą išvydo visiškai tuščią kaimą. Nepaliesti daiktai gulėjo prie užgesusio laužo kartu su supūti spėjusios žuvies likučiais. O žmonės? Juk jų buvo net 30! Ir vėlgi jokių pėdsakų, net užuominos, kuri galėtų leisti įminti jų išnykimo priežastį.

 

Apleistos lūšnos štai jau 30 metų stovi ant kranto, bet niekas daugiau nebenori jose apsigyventi. Dabar sala tapo vien galutinai sulaukėjusių ožkų prieglobsčiu.

 

Kartais žmonės išnyksta tiesiog liudininkų akyse. 1890 metų gruodžio 24 dieną Sent Bendo miesteliuke Indianos valstijoje išnyko vyriškis.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

1915 metų rugpjūčio 23 dieną netoli Konstantinopolio besiruošiančios mūšiui karinės dalys matė, kaip keistuose, nusileidusiuose, o paskui pakilusiuose aukštyn “debesyse” išnyko ištisas priešininko pulkas. Šis atvejų daug kartų aprašytas ir tapo klasikiniu. O štai mažiau žinomos istorijos.

 

1960 metų liepos 30 dieną Piktone (Ontarijas, Kanada) trylikametis berniukas dingo liudininkų akivaizdoje ir buvo aptiktas toje pačioje vietoje tik po kelių dienų.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

O štai Franko Fonteno, devyniolikmečio Paryžiaus priemiesčio Serži Pontuaz gyventojo istorija. Tai atsitiko 1982 metais. Fontenas ir jo draugai Žanas Pjeras Privo ir Solomonas N’Die prisikrovė pikapą drabužių, kuriuos ruošėsi parduoti sostinės turguje. Frankas sėdėjo už vairo, o draugai baigė krauti prekes, kai rytmetiniame danguje pasirodė ryškios šviesos dėmė. Ji lėtai ir be garso slydo link žemės, palikdama po savęs šviečiantį pėdsaką.

 

– Tai lėktuvas krenta, jis tuojau suduš. Aš nuvažiuosiu pažiūrėti, pasivysite mane. – šūktelėjo Frankas ir nuvažiavo pikapu link tvora apjuostos elektrinės, kur, kaip jam atrodė, nukris “lėktuvas”.

 

Solomonas šoko į namus pasiimti fotoaparato, kuriame, deja, nebuvo juostos. Žanas Pjeras irgi nuėjo tuo momentu į namus, kad pasiimtų likusius daiktus. Kai abudu vėl pasirodė gatvėje, pastebėjo, kad už 200 metrų nuo jų ant kelio matosi tik užpakalinė Franko pikapo dalis. Priekis buvo apgaubtas ryškiai šviečiančio rūko kamuoliu, o aplinkui sukosi dar keturi mažesni rutuliukai. Paskui tasai šviečiantis rūkas išsitempė į “vamzdį”, kuris pakilo aukštyn ir greitai dingo danguje. Automobilis pasiliko, bet Franko jame nebebuvo. Laikas – pusė penktos ryto. Praėjo kelios dienos, kurių metu draugai ir žandarai veltui šukavo apylinkes. Lygiai po savaitės, pusę penktos ryto į Solomono namų duris pasibeldė. Ant slenksčio stovėjo… Frankas. Jo pirmi žodžiai buvo: “Kodėl tu su naktine pižama? Juk prieš penkias minutes mes buvome pasiruošę važiuoti į turgų”.

 

Visą trijulę ilgai ir kruopščiai tardė iš pradžių policija, paskui prokuratūrą, tačiau kaltinti draugų nebuvo kuo. Teismo instancijos bylą uždarė, bet iki to laiko Franko istorija susidomėjo neatpažintų aerokosminių reiškinių grupė ŽENAP. Iš pradžių Frankas nieko neprisiminė iš to, kas su juo vyko tą lemtingą savaitę, kada jo ieškojo. Paskui ėmė atsirasti prisiminimų fragmentai.

 

“Man nesiseka prisiminti konkrečias detales. Viskas vyko tarsi miegočiau ir sapnuočiau”. – pasakojo Frankas. Jis prisiminė, kad kai privažiavo su mašina iki elektrinės, jam užgeso variklis. Ant kapoto atsirado mažas šviečiantis rutuliukas, mašina atsidūrė kažkokiame “rūke”. Frankas nebegalėjo nieko įžiūrėti. “Atsipeikėjau laboratorijoje. – tęsia Frankas. – Tai buvo patalpa su baltomis sienomis, panaši į auditoriją. Ten buvo daug visokių mašinų.

 

Negaliu pasakyti, kam jos buvo skirtos. Visur matėsi šviečiantys ciferblatai. Aš gulėjau”. Franko žodžiais, kambaryje buvo kažkokie švytintys ir judantys rutuliukai – apelsino arba teniso kamuoliuko dydžio. Jam susidarė įspūdis, kad su juo kalbėjosi jeigu ne patys rutuliukai, tai kažkas per juos. “Aš atsipeikėjau ir su manimi pradėjo kalbėtis. Tai buvo protingi, labai išmintingi žmonės. Žinote, kodėl jie neužmezga kontakto su mumis? Jie bijo, kad jų žinios ir mokslas bus panaudoti piktam”. Po kurio laiko Frankas atsipeikėjo toje pačioje vietoje, kur paslaptingai išnyko. “Pamaniau, kad buvau pusvalandžiui nusnūdęs ir kad visa tai man prisisapnavo” – tokia buvo galutinė jo išvada.

 

Specialistai linkę pripažinti Franko pasakojimą “neįtikėtina tiesa”. Analogišką išvadą padarė ir prancūzų policija, žvelgusi į įvykį iš savo grynai profesionalaus požiūrio.

 

Inf. šaltinis: visokybes.com

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Ta pati

Tiesiog zoles prisiruke iseina pasivaiksciot toliau nuo namu ir pradeda vaidentis! Paskui uzsikasa ir pns….xD Nu cia ant bajerio… ;(

Astronautasx

Gera ir teisinga mintis, ju mokslas ir zinios bus panaudota piktam.. sutinku

Van Gogas

Copy and Paste from apie mistika.lt

ATEIVIS

ezeras ezere.kaip miestas mieste?????????????

Taip pat skaitykite