Kas sutrukdė Nobelio premijos laureatui atskleisti NSO paslaptį?

Prezidentas Karteris. John Stich iliustr.

Prezidentas Karteris. John Stich iliustr.

2002 metų Nobelio taikos premijos laureatas, buvęs JAV prezidentas Džimis Karteris (Jimmy Carter) ilgus metus rūpinosi taikiu žmonių sambūviu mūsų planetoje. Jei istoriniai įrašai yra bent koks paliudijimas, tai, atrodo, jis laikėsi ir taikių santykių su ateiviais nuostatos – nuo tada, kai 1969 m. regėjo keistą NSO Leary mieste, Džordžijoje. Maža to, šis prezidentas buvo pirmas ir paskutinis kuris norėjo žmonijai atskleisti NSO paslaptį, rašo pirmasis lietuviškas tinklalapis apie paranormalius reiškinius nso.lt.

 

Karteris visada atvirai pasisakydavo apie 1969 m. stebėtą reiškinį, kurį yra apibūdinęs “iškiliausiu reginiu” bei “išskirtiniausiu dalyku iš kada nors regėtų”. Apie tai yra pasisakęs daugybę kartų. Neseniai atskleistoje 1976 m. juostoje, atsakinėdamas į “National Enquirer” reporterio Jim McCandlish klausimus, Karteris pasisakė, tapęs prezidentu, ketinąs atskleisti NSO bylų turinį.

 

Gubernatoriau, kadaise matėte NSO. Jei būtumėte Prezidentu ar atnaujintumėte NSO tyrimus?

 

Karteris: Taigi, ne. Ką aš galėčiau, tai padaryti visą informaciją apie tuos pamatymus prieinamus visuomenei (trys žodžiai neaiškūs). Niekada nebandžiau nustatyti, ką mačiau. Kaip žinote, tai buvo labai neįprasta šviesa vakarų pusės danguje. Niekad jos iki tol nemačiau. Buvo apie 20 tai matančių. Nė vienas negalėjo nusakyti, kas tai. Nemanau, kad tai buvo tvirtas kūnas. Tai buvo daugiau kaip šviesa. Tai buvo įdomus pasireiškimas ir neišjuokiu žmonių, kurie sakosi matę NSO danguje.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

JAV turėjo grupę tyrinėjusį NSO, bet jos veikla buvo nutraukta. Ar ją atnaujinsite?

 

Karteris: Dar nežinau.

 

Panašų pažadą kandidatas į prezidentus padarė ir 1976 m. kovo 31 d. rytą Appleton, Viskonsino valstijoje spaudos konferencijos metu. Thomas Heiman, NSO mokymo centro asociuotasis direktorius, jo paklausė ar tapęs prezidentų “išleistų į orą tai, kas yra už uždarų durų” NSO kontekste.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Karteris atsakė: “Taip, kaip Prezidentas, aš padaryčiau tai prieinamą viešumai tam, kad padėčiau išspręsti tą paslaptį”.

 

– “Viešai?”, perklausė Heiman.

 

– “Taip, viešai”, patvirtino Karteris.

 

Tačiau Karteriui tapus Prezidentu, visi įrašai rodo, kad Baltųjų rūmų administracija padarė viską, kad neleistų jam surengti pažadėto susirinkimo “greitai po rinkimų” su Viskonsino grupe, kai būtų peržiūrėta turima NSO medžiaga. Nuo tada Karteris, paklaustas apie NSO reikalus, kalbą iškart nukreipdavo į 1969 m. stebėjimo aptarimą. Tai gali pailiustruoti ir 2001 m. jo atsakymas į dokumentalistų Tim Coleman ir James Fox klausimą. Jie jį užklausė tuo metu, kai jis pasirašinėjo savo knygą. Jiedu planavo epizodą panaudoti naujajame dokumentiniame filme

 

Paklaustas apie jo susidūrimą su NSO Karteris greitai atsakė, kad tai buvo įdomus ir paslaptingas įvykis. Bet po antrojo klausimo apie tai, ar būdamas prezidentu, nagrinėjo NSO reikalus, jo entuziasmas dingo.

 

“Taip, bet į tai yra daugybė skirtingų atsakymų ir niekas nežino … tų dalykų įrodymo”.

 

Šis vengimas aptarinėti vyriausybės vaidmenį, gali būti, iš dalies, dėka tuo metu CŽV direktoriumi buvusio Džordžo Bušo (George Bush) skambučio neseniai Prezidentu išrinktam Karteriui. Pasak piliečių teisių teisėjo Danny Sheehan, Bušas perspėjo Karterį vengti NSO aptarimų. Sheehan rėmėsi Marcia Smith, tuo metu buvusia Kongreso bibliotekos Mokslo ir technologijų skyriaus direktore, atveju.

 

1977 m. jos paprašė padaryti dvi studijas Atstovų rūmų Mokslo ir technologijų komitetui. Sheehan tuo metu buvo JAV jėzuitų pagrindinis patarėjas ir buvo įtrauktas į tas dvi studijas, kurias jis apibūdino kaip “ypač slaptą NSO reiškinių ir nežemiško proto apraiškų įvertinimą”.

 

Pagal tai, ką Marcia 1977 m. pasakė Danny (piliečių teisių teisėjo), Karteris 1976 m. lapkričio mėnesį vykusiame brifinge su CŽV paprašė Bušo medžiagos apie NSO. Bušas, pasak Marcia, atsakęs: “Ne… jis nebuvo linkęs jį atiduoti… turima informacija [duodama] tik žinomu pagrindu. Paprasto smalsumo iš prezidento pusės nepakanka”.

 

Sheehan spėjo, kad Bušas patarė Karteriui elgtis kitaip – kreiptis į Atstovų rūmus, kad kai kurie dokumentai šiam tikslui būtų išslaptinti. Karteris paklausė patarimo ir Marcia Smith paruošė dvi ataskaitas, kurios niekada nebuvo paviešintos. Viena apie NSO, o kita apie nežemišką protą.

 

Sheehan teigia, kad vienoje iš jo peržiūrėtų buvo išvada “Egzistuoja nuo dviejų iki šešių aukštai protiškai ir technologiškai išsivysčiusių civilizacijų mūsų galaktikoje, kurių lygis viršija mūsų”. Sheehad pridūrė, kad ataskaitoje buvo paminėta, kad tyrimas “negalėjo atmesti” galimybės, kad viena tų transporto priemonių priklausė vienai tų civilizacijų.

 

Pirmaisiais savo prezidentavimo mėnesiais Karteris padarė keletą kitų užklausimų NSO tema. Tarp jų ataskaita, vadinama “Karterio nežemiško ryšio studija”, kurią atliko Stanfordo universiteto Socialinės politikos studijų centras. Kontraktą su Baltaisiais rūmais pasirašė Stward Eisenstatt. Pranešama, kad po trijų mėn. jį nužudė Pentagonas.

 

Karteris darė pastangas susitikti su NSO tyrėjais: Robert Barrow, Jacques Vallee, J.Allen Hynek ir Bill Pitts. Pvz., R.Barrow buvo pasamdytas nenustatyto tyrimo atlikimui, bet daugiau kontaktų su juo nebuvo užfiksuota ir neaišku, ar tyrimas buvo baigtas.

 

Kitas Karterio inicijuotas tyrimas vadinamas “LA studija”, kurią atliko Los Angeles NSO tyrinėjų grupė. Bibliotekoje nėra įrašų apie šią ataskaitą.

 

Karterio aplinkos žmonės NSO klausimu bandė kreiptis į įvairias vyriausybines agentūras. Sekretorius spaudai Jody Powell bendravo su FTB, kuri pateikė nedaug informacijos, gal dėl to, kad buvo bendrauta telefonu.

 

Karterio patarėjas mokslo klausimais Dr. Press parašė NASA administratoriui Robert Frosh prašydamas padėti NSO klausimu. Buvo sakoma, kad tokių mokslininkų kaip Carl Sagal įtraukimas galėtų padėti pranešimų apie NSO tyrimą. NASA atmetė Dr.Press prašymą.

 

Ir nors Karterio bandymai gauti NSO medžiagą buvo nesėkmingi, jo prezidentavimo metai vadinami “aukso amžiumi” NSO terpei. Buvo atskleista tūkstančiai dokumentų iš FTB, NSA, NASA, Oro pajėgų, Karinio jūrų laivyno ir Peantagono.

 

Karinė pramonė glaudžiai susijusi su respublikonais turėjo pykti ant Karterio, kad jis nutraukė B-1 programą, 5 mlrd. dolerių sumažino gynybos išlaidas, ketino atidėti neutroninės bombos kūrimą, vetavo atominio lėktuvnešio pastatymą. 1980 m. rinkimų kompanijos metu netgi viešai prasitarė apie slaptus darbus kuriant “Stealth”.

 

Džordžas Bušas ir žvalgyba irgi turėjo griežti dantį ant karterio, Bušas buvo pirmasis (CŽV) direktorius iš keturių, atleistų valdant Karteriui. Šimtai CŽV agentų paliko tarnybą. Bušas savo autobiografijoje Karterio antpuolius prieš CŽV pavadino “dažnais ir nepagarbiais”, kad “jis jautė gilią antipatiją CŽV”.

 

Grįžtant prie Nobelio premijos klausimo, reiktų paminėti, kad atsiimdamas Nobelio taikos premiją 1957-ais buvęs Kanados premjeras Lester B.Pearson irgi minėjo taikos su ateiviais aspektą:

 

“Galbūt ir yra vilties kitaip įsisavinanti išorinę erdvę. Tarpplanetinė veikla gali mums užtikrinti taiką planetoje. Kai tik aptiksime marsiečių erdvėlaivius prie Žemės orbitos, mes visi susivienysime”.

 

Inf. šaltinis nso.lt

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Moi

Tame ir problema, kad nuo prezidento nelabai kas priklauso. Trampas, tapes prezidentu, irgi nustojo sneketi kad rugsejo 11 buvo surezisuota paciu amerikieciu.

Taip pat skaitykite