Moteriškosios energijos atgaivinimas siekiant prarasto balanso

moterys-energijaViktorija Šimašiūtė, gyvenusumeile.lt

 

Pasaulyje nemažai skausmo ir kentėjimo yra sukuriama dėl užspausto, sužeisto, nepripažinto mumyse esančio moteriškojo aspekto, todėl kviečiu atkreipti dėmesį į šitą dalį savo kūne ir mūsų gyvenimuose. Pagal prigimtį kiekvienas iš mūsų savyje turime ir vyriškąjį, ir moteriškąjį aspektus, kurie yra valdomi skirtingų smegenų pusrutulių.

 

Kad didžiausios visų gerovės labui palaikytume balansą ir harmoniją, gimdami pasiskirstėme taip, kad pas vienus iš mūsų labiau dominuoja vienas, o pas kitus – kitas aspektas. Daugelį šimtmečių žmonija, ypač Vakarų pasaulis, evoliucionavo taip, kad buvo labiau vystomas mūsų kairysis smegenų pusrutulis, atsakingas už mūsų vyriškąjį aspektą ir dominuojantis pas vyrus.

 

Mes buvome įpratę savo gyvenimą valdyti per racionalų mąstymą, galios demonstravimą, siekėme viską sukontroliuoti, įrodyti sau ar kitiems, kad viską sugebame, lenktyniauti, varžytis vieni su kitais, pyktis ir bartis, jei kažkas nepavyksta taip, kaip mes buvome suplanavę ar neatitinka mūsų lūkesčių.

 

Tai yra viena iš priežasčių, kodėl šiandien pasaulyje yra daug vyrų, besiskundžiančių širdies ligomis, prislopintu skausmu, patiriamu stresu ir jo sukeltais sveikatos sutrikimais, tuo tarpu moterys iš paskutiniųjų rūpinasi tais, kurie yra aplink jas, jausdamos nuolatinį vidinį ar išorinį spaudimą „padaryti“ visus laimingais – kad visų pirma vyrui, vaikams, anūkams būtų gerai, dažnai pamirštant atsakomybę savo pačių gerovei ir sveikatai. O kas pasirūpina moterimi?

 

Ne veltui liaudis sako, kad moterimi pasirūpino Dievas tam, kad moteris pasirūpintų visais kitais. Tačiau jei moteris yra praradusi ryšį su savo esmine prigimtimi, jos pačios energija, dalijama aplink, greit išsenka, greit neatsistato ir ji jaučiasi pavargusi, patiria stresą, audringai išreiškia emocijas, o kartais net pradeda abejoti savo pačios ar jos gyvenimo verte.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Panašiai jaučiasi ir tie vyrai, kurie nepalaiko sveiko santykio su pačiu savimi ir nepripažįsta, vengia juose norinčio pasireikšti moteriškojo aspekto, arba neturi išorinio moteriškosios energijos šaltinio, kuris jį pamaitintų, įkvėptų ir tokiu būdu padėtų palaikyti balansą.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Tai siekdami atgaivinti ir palaikyti ryšį su savo pačių moteriškuoju aspektu arba pasisemti moteriškosios energijos ir atitinkamai atstatyti balansą savo energijos „puodynėje“, vyrai linksta į „moteriškas“ moteris, o moterys taip pat ieško švelnios moteriškos draugijos, ir tai jie daro sąmoningai arba to nesuvokdami.

 

Natūralu, kad vyriška energija paremtame pasaulyje yra jaučiamas didelis poreikis pakilimo moteriškosios energijos, kuri mus ragina ne skubėti padaryti, pasiekti, varžytis, bet kuri, priešingai, yra labiau priimanti, laukianti, intuityvi. Tai, ko dabar žmonės taip stipriai ilgisi, glūdi jų pačių viduje giliai užspaustas, apleistas, pamirštas, neįvertintas.

 

Suprantama, tam, kad žmogus būtų sveikas ir gerai jaustųsi, būdamas visapusiškai „pilnas“ bei subalansuotas, jame turi aktyvios būti ir turėti vienodą galimybę pasireikšti abi jį sudarančios jėgos. Vyriška ir moteriška energija žmoguje ir gyvenime turi taip sąveikauti tarpusavyje, kad būtu palaikomas balansas – tarp aktyvaus ir pasyvaus buvimo, tarp taisyklių, sistemos ir laisvos kūrybos, tarp racionalaus mąstymo ir vidinio jausmo, intuicijos ir t.t.

 

Todėl šiandien egzistuoja būtinybė aktyvuoti – pripažinti ir iškelti į veikimo sferą savyje ir savo gyvenimuose moteriškąją energiją. To siekiant, vyrai turėtų liautis bijoti ir priešintis savų pačių moteriškajam aspektui, o paieškoti jiems prieinamų ir juos atitinkančių būdų (veiklų) būti „moteriškais“, o moterys, tuo tarpu, iš naujo susijungti su savo prigimtiniu moteriškumu ir imtis jį puoselėti taip, kad jis klestėtų.

 

Tam padaryti reikalinga paleisti kontrolę, pastangas viską ir visus sureguliuoti, atisakyti impulso kitus keisti ir dažniau leisti sau atsipalaiduoti ir tiesiog būti, tiek kitų tarpe, tiek su pačiu savimi. Nėra reikalo bijoti savo paties kitos pusės ir jai priešintis, nes tai – tik galimybė patirti ir pažinti kitą save, tą, kuris buvo užslėptas, apleistas, pamirštas, ir neturėjo progos pasireikšti, ir jį apkabinus savyje išgyventi Save kaip tą, kuris yra vientisas, visapusis, pilnas.

 

Buvimas grynoje Gamtoje ir įvairių formų kūrybinė veikla, kurią reguliuoja dešinysis smegenų pusrutulis ir kuri leidžia susitelkti į dabartinę akimirką, į „čia ir dabar“, bei pasinerti į savo vidines gelmes ir išreikšti savo giluminę tiesą, yra tie būdai, kurie padeda išsivalyti, paleisti ribojančias mintis bei emocijas, ir galiausiai – gerai jaustis. Kai įtampa pasišalina iš egzistencijos lauko, kūne atsipalaiduoja širdis, sumažėja skausmas ir iš naujo atgyja Meilė, vidinė Ramybė ir vidinis Džiaugsmas. Visa ko Šaltinis, esantis mumyse, yra beribis, neišsenkantis.

 

Straipsnio autorė: Viktorija Šimašiūtė, šaltinis: gyvenusumeile.lt

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Martynas Dar Vienas

Labai tiesa cia raso gejai jega

aha

Aha dar neužtenka bobiškų vyrų ir gėjų davai dar labiau propoguojam, o paskui verkiat ,kad tikrų vyrų nėra.. Apsispręskit moterys :)

Taip pat skaitykite