Mokslininkai: turime gerai pagalvoti prieš siųsdami signalus ateiviams

aliennGyvybės kitose planetose ieškantys mokslininkai perspėjo, kad žmonija turėtų dar kartą pagalvoti prieš mėgindama susisiekti su ateiviais.

 

Profesorius Matthew Bailesas iš Svinburbo universiteto Melburne vadovauja Australijos mokslininkų grupei, kuri ieško nežemiškų būtybių pėdsakų.

 

Jis perspėja, kad mėginimas užmegzti kontaktą su nežemiškos kilmės būtybėmis, galbūt esančiomis už tūkstančio šviesmečių nuo mūsų, žmoniją gali privesti iki nelaimės, nes, tikėtina, kitos civilizacijos gali būti kur kas labiau pažengusios, skelbia Independent.co.uk.

 

„Istorija, kuomet pažangios civilizacijos susitikdavo su mažiau pažangiomis, nėra laiminga“, – kalbėjo jis.

 

Profesorius M.Bailesas neseniai tapo atsakingas už ateivių paieškos fondo (Breakthrough Prize Foundation) įkūrimą, kuriam Rusijos milijardierius Jurijus Milneris skyrė 100 mln. dolerių. Projekte dalyvaus ir fizikas Stephenas Hawkingas.

 

Mokslininkai paieškoms naudos Parkeso radijo teleskopą – vieną didžiausių pasaulyje, – kad skenuotų Visatą. Šios iniciatyvos metu bus išieškota dešimt kartų daugiau kosmoso negu iki šiol.

 

M.Bailesas aiškino, kad į Parkesą turės bus įdiegti rafinuoti šių dienų kompiuteriai, kad būtų išrūšiuota iki milijardo skirtingų signalų mėginant aptikti tam tikrus modelius arba nežemiškų būtybių siunčiamus signalus.

 

„Sunkiausia yra sužinoti, kokio tipo signalo mes ieškome, – aiškino profesorius M.Bailesas. – Nėra jokio vadovo, kuriame būtų parašyta, kaip atrasti ateivius. Mes turėsime įsivaizduoti, kokio tipo signalus ateiviai galėtų siųsti.“

 

Anot jo, reikiamų kompiuterių sukūrimas gali užtrukti iki metų, o projektas bus vykdomas penkerius metus. Be to, esą signalas, atkeliavęs tokius didelius atstumus iki Žemės, būtų labai silpnas.

 

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
REDdog

Netikiu, kad kitose planetose egzistuoja tokios gyvybė formos kaip ateiviai…

DJ CCCP

60 ar 70 metų čia manyčiau atskrido dėl branduolinės energetikos bandymų o seip jie mus lanko jau gilioje senovėje gi kas pastatė Egipto piramides majų šventyklos įvairūs rankraščiai planeta X ar marso veidas ir dar daugiau

NSOOO

APollo astronautu interviu paskaitykit jie jau senatvei viska pasakoja ,nes anksciau negalejo buvo pasirase sutartis

NSOOO

Lankosi pas mus jie jau 60metu minimum

NSOOO

Seniai aisku kad galim taip beda prisisaukt ir nusluotu mus nuo civilazicijos

inkognito

Drąsiai galite siųsti tuos savo radijo signalus,nes visos civilizacijos galinčios komunikuoti ir keliauti transgalaktinėje erdvėje jau daugiau kaip 10 000 mūsų metų nenaudoja elektromagnetinių bangų komunikavimui. Priežastis paprasta per daug dideli atstumai ir per ilgai eina signalas. Ar norėtumėte gauti milijono metų senumo pranešimą? Butent tokio ir dar didesnio senumo gauname info apie tada švietusias žvaigždes,o elektromagnetiniai virpesiai sklinda tikrai ne didesniu nei šviesos greičiu. Torsioninio lauko svyravimai visatos centrą pasiekia maždaug po sekundės,pusantros,todėl jo principu paremti informacijos siuntimo ir gavimo įrenginiai plačiai naudaojami tarp nežemiečių,galinčių keliauti tūkstančius kart greičiau už šviesos greitį transgalaktine erdve ir tuo pačiu palaikyti patikimą… Skaityti daugiau »

DJ CCCP

Seip tikiu ateiviais kad jie egzistuoja juk negalim būti tokioje didelėje visatoje vienintelė egzistuojanti gyvybės forma ir kažkada su jais susitiksim, o gal jau ir buvome susitikę tik vyriausybės slepia šį faktą nuo žmonių kad nekiltų panika

inkognito

Jokios panikos nekils,vyriausybės slepia šį fakta ne dėl to,o todėl kad tik jos vienos galėtų gauti iš ateivių priešakines technologijas kurių pagrindu tikisi engti kitas silpnesnes tautas,juk žemėje vyraujanti sistema yra išnaudotojiška ir nedraugiška tarp savo gentainių. Pasinaudodami šia žmonių savybe,kuri beje yra standartinė visoms archaiškoms visuomenėms galaktikoje.ateiviai puikiai manipuliuoja mūsų mentalitetų ,palikdama kvailio vietoje apmulkintas mūsų vyriausybes. Jie puikiai žino kad jeigu išeis į atvirą kontakta ,bus labai geri ir žmones paskatins vystytis naujomis ir jiems dar nežinomomis technologijomis,patys ir nukentės pirmiausiai,netekdami pranašumo komunikavime. Todėl iš savo pusės jie žaidžia katės ir pelės žaidimą,viešai nesirodydami,pasiimdami iš žemės tai kas… Skaityti daugiau »

Taip pat skaitykite