Stiprių nervų žmonėms: penkios šiurpiausios pasaulio kapinės

Kapinės paprastai nėra ta vieta, kurią atkeliavę į naują miestą skubame aplankyti pirmiausia. Vienos jų architektūra pranoksta žymius lankytinus objektus, kitos verčia pašiurpti odą net neužėjus į vidų – užtenka žvilgtelėti iš šono.

 

Dauguma jų apipintos baisiomis legendomis, kurių tikrumu norisi įsitikinti savo kailiu. Štai penkios kapinės, kurias drąsiai galima pavadinti šiurpiausiomis pasaulyje.

 

1. Iš nuniokotų kapinių – į apleistą mokyklą

 

Sakoma, kad daug žmonių, keliavusių į Čilės dykumoje įsikūrusias La Noria kapines, taip niekada ir negrįžo. Net jei tokios kalbos tėra mitas, ši mirusiųjų poilsio vieta atrodo bauginančiai.

 

la noria

 

Greta išvartytų antkapių mėtosi kaulai, o atkastuose kapuose iš tolo šviečia karstų liekanos. Kapinės stūkso apleistame miestelyje, kuriame, anot keliautojų, nusileidus saulei dedasi nepaaiškinami dalykai. Pavyzdžiui, matyti į apgriuvusias mokyklas skubančių vaikų siluetai, girdisi sunkūs žingsniai bei klyksmai.

 

2. Keliautojų kaulų laukianti koplyčia

 

Evora – labai jaukus miestelis Portugalijos Pietuose. Tačiau be baltų XVI amžių menančių sienų, čia atvykėlius vilioja makabriškos pramogos. Pačiame gyvenvietės centre stovi nedidelė koplyčia, pastatyta iš maždaug 5000 tūkstančių žmonių kaulų.

 

evora

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Norint užsukti į vidų reikės stiprių nervų, kadangi nuo sienų žvelgia šiurpos kaukolės, o užrašas „mes, čia gulintys kaulai, laukiame taviškių“ nuteikia ne itin optimistiškai.

 

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

3. Kanzaso miestelyje atsivėrę vartai į pragarą

 

Tikima, kad žemėje yra septyni vartai į pragarą. Kanzaso gyventojai tvirtina, kad vieni iš jų atsivėrė „Stull“ vadinamose kapinėse, kuriose per kiekvieną Heloviną pasirodo pats Šėtonas.

 

Stull-Cemetery

 

Nors šalia įsikūrusio miesteliai gyventojai baisių kalbų nei paneigia, nei patvirtina, mirusiųjų poilsio vietos atmosfera ne itin jauki: čia stovi suskilusi Jėzaus skulptūra, aplink kurią buvo išbarstyti palaidotųjų kaulai.

 

4. Arbatėlė su mirusiaisiais

 

Lankantis Ahmadabado mieste Indijoje jums gali pasiūlyti užeiti į kapinių kavinę. Tai – ne pokštas, o neįprasta mums vietinių kasdienybė.

 

New-Lucky-Restaurant3

 

Maitinimo įstaiga pastatyta vidury musulmonų amžinojo poilsio vietos. Vietiniai džiaugiasi patogumu – aplankius mirusius artimuosius galima čia pat atsigerti arbatos. Tiesa, turistams, žvelgiantiems į greta staliuko stūksančius kapus, burnoje neretai užstringa kąsnis (foto viršuje).

 

5. Tarp įspūdingų sienų besiglaudžiančios sielos

 

Buenos Airėse įsikūrusios La Recoleta kapinės iš pirmo žvilgsnio primena gražią šventyklą. Tiesa, turistai čia lankosi ne vien dėl įspūdingos architektūros. Didelę dalį smalsuolių traukia šiurpos legendos.

 

ba_recoletta1_in

 

Vietiniai tikina, kad kiekvieną naktį aplink kapus ratus suka baltai apsirengusi moteris. Manoma, kad tai gali būti didžiausiame kapinių mauzoliejuje palaidota gyva Rufina.

 

Ar tokios kalbos ne pramanai, galima įsitikinti tik vienu būdu – pasivaikščioti tarp aukštų kriptų ir pasiklausyti paslaptingo krebždesio.

 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Atėjistas

Kūnas yra kiles iš dulkės ir vėl virsta dulke. Iš kur toks “kvailumas” mirusio kūno kultui? Nei Krikščionybė, nei Islamas, nei Judaizmas ar Induizmas tokių idėjų nepropaguoja. Vėl atėjistų persistengimai?

Keistuolė

“Kanzaso pragaro vartai”, nu grynai kaip iš “Išrinktųjų”, ir aprašytą viskas..

saidas

Ne ”please” o ”place”. jei nemoki anglu kalbos tai geriau ir nebandyk ta kalba kazka rasyt šunie

Taip pat skaitykite