20-metė gražuolė: miegu 22 valandas per parą

bethSusipažinkite su pačia tikriausia miegančiąja gražuole. Mančesteryje gyvenanti 20-metė Beth Gooder per parą leidžia sau „nusnūsti“ 22 valandas.

 

Gal ir per griežtai pasakyta tai, kad „leidžia sau“. Iš tiesų jauną merginą kamuoja retas Kleino sindromas. Ir tai tikrai toli gražu ne pasakiškas gyvenimas, mergina, prabundanti vos kelioms valandoms į dieną, šitaip praranda jaunystės dienas realiame gyvenime.

 

Ši keista liga pasaulio mastu gadina 1000 žmonių gyvenimus. Kleino sindromas taip retai pasireiškia, kad specialistai dar nėra ištyrę jo atsiradimo priežasties.

 

Tokio amžiaus merginos paprastai mėgsta linksmintis vakarėliuose, šėlti, švęsti savo jaunystę, tačiau Beth nenori nieko daugiau, tik miegoti.

 

„Jaučiuosi taip, tarsi kažkas mano gyvenime būtų paspaudęs pauzę. Labiausiai erzina tai, kad visi mane vadina miegančiąja gražuole. Bet tai toli gražu ne pasaka, prarandu savo jaunystę“, – sielojasi 20-metė.

 

Kuomet pajautė pirmuosius simptomus Beth buvo 16 ir ruošėsi stoti į aukštąją mokyklą. Pirmosiomis savaitėmis nuolat jausdavosi pavargusi, o naktį tiesiog sustabarėdavo.

 

„Iš pradžių mama juokdavosi ir vadindavo mane tipine paaugle. Tačiau vėliau ėmė pykti, kad esu tokia pasyvi. Žinoma, pradžioje nė nenutuokėme, kad tai liga“, – atviravo mergina.

 

Galų gale merginai teko sustabdyti studijas, o su draugais ji visai nesusitinka. Dažniausiai tas kelias valandas, kol nemiega, drybso ant lovos palei televizorių.

 

„Viską, ką sugalvojame nuveikti kartu, tenka atidėti kitam kartui“, – apgailestauja Beth mama.

 

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
nope

visu skoniai skirtingi. pvz man ji tikrai ne grazuole

lol

lol

as tokia

As tai jei neismiegu 12 val per para jauciuos miortva vapsė,kartais 14 val miegu,a cia tipo liga?

lolo

As irgi :)

Taip pat skaitykite