Eksperimentas patvirtino: žmonių teleportacija įmanoma

teleportation-coverŽmonių persikėlimas erdvėje gali tapti realybe, kadangi jokie fizikos dėsniai iš esmės neprieštarauja didelių objektų, įskaitant žmones teleportacijai, teigia mokslininkai.

 

Teleportacija tai būsena, kuomet dalelės tarsi susipina ir akimirksniu paveikia viena kitą, nesvarbu, koks nuotolis tarp jų būtų. Nors Albertas Einšteinas atmetė šį reiškinį, vadindamas jį „keistu veiksmu per atstumą“, tačiau mokslininkai ne kartą įrodė, kad tai atlikti yra realu.

 

Neseniai Delfto technologijos universiteto profesorius Hansonas ir jo komanda sugebėjo 100% tikslumu atomus nugabenti į už trijų metrų esantį tašką. „Turint omenyje, kad mes visi esame atomų rinkiniai, iš esmės turėtų pavykti teleportuoti save iš vienos vietos į kitą“, – teigia jis.

 

Pasak Enšteino fiziškai negalima keliauti greičiau už šviesą, tačiau atlikta demonstracija rodo, jog vis dėlto yra įmanoma teleportuoti subatominėse dalelėse užkoduotą informaciją tarp dviejų taškų ir tai mokslininkams pavyko visų bandymų metu.

 

Ši demonstracija buvo svarbus pirmasis žingsnis kuriant į interneto ryšį panašų tinklą tarp itin sparčių kvantinių kompiuterių, kuriems neprilygs net šių dienų super kompiuteriai, – „Pagrindinės kvantinės teleportacijos pritaikymo sfera yra kvantinis internetas – pasaulinio tinklo išplėtimas, kuriuo galėtume siųsti 100 % apsaugotą kvantinę informaciją“.

 

Dar ambicingesnis eksperimentas planuojamas liepos mėnesį, kai informacijos keitimasis vyks 1300 metrų atstumu tarp universiteto miestelio pastatų. Tikimasi, kad tai padės paneigti pagrindinį Einšteino argumentą prieš teleportaciją – jog signalui nėra galimybės praeiti tarp susipynusių dalelių šviesos greičiu.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

„Tai didžiulis techninis iššūkis, – todėl niekas iki šiol to dar nedarė“ priduria profesorius Hansonas – tikiu, kad mums tai pavyks“.

 

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Ano

Mums paprastiems žmonėms ši info “nauja”, o tiems kas viska organizuoja pogrindyje, apie tai žino jau senai. Kaip ir UFO senai jie skraido, tik jų nepripažįsta pogrindis, kitu atveju žlugtu religijų nemažai. O tai dideli pinigai…

Karolis

Kažkaip Žodis teleportacija, neasocijuojasi visiškai su pasaulio žmonių užvaldymo, su kvantiniais kompiuteriais ir kvantiniu tinklu kuris valdys žmonija. Teleportacija, turėtų vykti manau žmogaus galvoję, noriu tikėti, kad žmogus gali tai padaryti be kompiuterių pagalbos :)

zipphead

Ar as vienas ,,Delfto technologijos universiteto” perskaičiau kaip Delfio? :)

illuminati

teleportu tik betruko… isvis liaudis aptuks… dabar bent is namu iki masinos nubidzent reikia ir po darbo atgal, o pradejus teleportuotis, tiesiai nuo pusryciu stalo i kresla ofise prie kompiuterio… :D

Justinas Herbsman

beveik visus isradimus rodytus star trek seriale jau sukure arba dar tik pradeda kurt ,neblogai ispranasavo… p.s. patariu paziuret kas nemate sito legendinio serialo.

Taip pat skaitykite