Penkiose Jupiterio dydžio egzoplanetose aptikti vandens pėdsakai

kosmosas-51751c215583dNASA “Hubble” teleskopas aptiko vandenį penkių už saulės sistemos esančių planetų atmosferoje. Tyrimus apie šį atradimą paskelbė iškart kelios mokslininkų grupės, rašo nbcnews.com.

 

Jų atmosferoje rastas vanduo byloja apie didelį žingsnį į priekį ieškant gyvybės pėdsakų kituose pasauliuose, sako mokslininkai.

 

„Esame visiškai tikri, kad matėme vandens ženklus keliose planetose, – skelbia tyrimo vadovas iš NASA kosminių skrydžių centro Avis Mandellas. – Mūsų atradimas leis palyginti, kiek vandens yra atmosferoje skirtingose egzoplanetose, pavyzdžiui, kiek karštesnėse ir kiek – šaltesnėse.“

 

Dvi mokslininkų grupės darbui naudojo NASA „Hubble“ teleskopą ir tyrė penkis „karštus Jupiterius“, kurie mokslininkams dar žinomi kaip WASP-17b, HD209458b, WASP-12b, WASP-19b and XO-1b.

 

„Ištirti egzoplanetos atmosferą yra labai sunku, tačiau mes užfiksavome labai aiškius signalus, kad tirtose egzoplanetose yra vanduo“, – sakė kitos tyrimą atlikusios komandos vadovas Drake’as Demingas iš Merlinedo universiteto.

 

Vanduo yra dažna sudedamoji dalis egzoplanetų atmosferoje ir iki šio buvo rasta keliuose kituose pasauliuose. Tačiau atliekant šį tyrimą pirmą kartą ištyrinėtos kituose pasauliuose aptinkamos medžiagos.
Vandens žymės buvo mažiau intensyvios nei tikėtasi visais atvejais, nes penki „karšti jupiteriai“ apsupti dulkių migla.

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Gytizz

Ech viasata beribe ne aišku kas už milijerdu šviesmečiu daros.. gal egzistuoja dar viena saules sistema ? ir aplink ja pilna kitu planetų ir vienoi iš jų irgi egzistuoją gyvybe ir gyvena tokie žmogeliukai kaip mes?

ttt

Vo velni ka vandens dabar turesime ;o

Taip pat skaitykite