Po 200 m. nebeliktų jokių žmonių buvimo pėdsakų

Naujausi moksliniai tyrimai teigia, kad jeigu dėl kokių nors priežasčių žmonės Žemėje išnyktų, tai jau po 200 metų joje nebeliktų jokių protingosios gyvybės buvimo pėdsakų. Tokie duomenys buvo pateikti žurnale “New Scientist”.

 

Mokslininkai mano, kad iš karto po žmonijos išnykimo gamta pradėtų atkovoti iš civilizacijos savo teises ir teritorijas.

 

Per pirmuosius 20 metų, Žemės flora visiškai užgožtų kaimo kelius, laukus ir nedidelių miestelių gatves. Didmiesčiai, tokie kaip Londonas, Chicago ar Birmingamas, išsilaikytų kiek ilgiau, tačiau jau po 50 metų ir jie užaugtų piktžolėmis.

 

Žmogaus pastatyti būstai taip pat greitai išnyktų. Pirmiausia pradėtų irti kirvarpų pagraužti mediniai statiniai. Plieno ir stiklo konstrukcijos, galutinai suirtų per maždaug 200 metų. Mūriniai namai išstovėtų kiek ilgiau.

 

Net iš didingų Egipto piramidžių, praėjus tūkstančiui metų po žmonių išnykimo, liktų tik griuvėsiai.

 

 

Į mūsų planetos atmosferą patekusios anglies dioksido dujos dar apie šimtą metų darytų mažesnį ar didesnį poveikį klimato pokyčiams, o jau po tūkstančio metų gamta grįžtų į pradinę savo būklę.

 

Ilgiausiai žmogaus buvimą primintų tik radioaktyvios atliekos. Jos išsilaikytų maždaug 2 milijonus metų. Tačiau nežinia, ar kam nors ateitų į galvą sieti radioaktyvias atliekas su Homo sapiens primatais, nes iki to laiko jau nebebūtų jokių jų buvimo pėdsakų.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
12 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
profesorius

na tai kaip su pastatais (griuvesiais) kuriuos state zmones islike jau 2000tukst metu?

elinela

visiska nesamone

JerichQ

Po 200 m. nebeliktų jokių žmonių buvimo pėdsakų, jūs turbūt juokaujat? :D ir po 100 tūks metų butų tie pėdsakai ir žymiai ilgiau.

praeivis

na kaip sakoma fantazijai nera ribu

Paulyyy

Netikiu kad taip ir bus nes tie mokslininkai nežino nė ką išsigalvoti.

Anonimas

paskaicius straipsnius susidaro vaizdas, kad mokslininkai uzsiema nesamonem ir daro niekam nereikalingus “atradimus” kaip sis.

ponaitis-deskalteris

o pvz piramides,kaip jos(daugybes tonu akmens luitai) per 200 metu istrup ir apaugs?:)

Paulius

Buvo filmas pagal tuos tyrimus padarytas, kelis kartus per TV3 rode, ir jau gana senokai.. Senos zinios, anomalija :)

Amis

aisku kad neisnyks viskas, zmogus pridyrbo perdaug kad taip greit ji pamirstu :DDD pvz titanikui 100+ metu plius povandeniu ir palyginus greit yra, bet vis dar galima po ji paplaukiot (su tam tikra technika).

Vaidas

Nebeleidžia dėt linkų…

talpinate senienas ponai anomalija…

http://mokslas.delfi .lt/science/jei-zmones-zemeje-isnyktu-po-200-tukst-metu-nebeliktu-jokiu-ju-buvimo-pedsaku.d?id=10941230

Taip pat skaitykite