Žiauriausias sociopatas

Istoriniuose šaltiniuose Vladas III dažniausiai vadinamas Vladu Tepešu. Jau pati pravardė Tepešas neblogai apibūdina, su kokiu veikėju jo amžininkai turėjo progą pabendrauti – „Ţepeş“ rumunų kalboje reiškia „smeigėją“. Valakijos princo nusikaltimai buvo tokie piktavališki ir žiaurūs, kad visi iki šiol aprašyti sąrašo veikėjai tiesiog nublanksta prieš Tepešo siautėjimų mastą ir kankinimų kraupumą. Visi šio sąrašo sociopatai savo nusikaltimus vykdė vien dėl iškrypėliško pasitenkinimo. Todėl pavojingiausio ir žiauriausio sociopato vardo turėtų nusipelnyti žmogus, kurio veiksmai pareikalavo daugiausia aukų ir sukėlė didžiausias kančias. Kaip tik tuo Vladas III ir pasižymėjo.

 

Vladas III gyveno 1431–1476 metais. Savo dienas leido Valakijos ir Transilvanijos regionuose centrinėje Rumunijoje. Garsioji jo Poenari pilis iš pažiūros atrodytų nuošali ir tyki vieta, jei nesusimąstytume, jog ją gaubia beveik šėtoniškos praeities šešėlis. Iš tiesų Vlado III laikais Valakija ir Transilvanija tapo tikru pragaru žemėje. Vlado III kankinimų metodai yra pakankamai plačiai aprašyti ir yra jo skiriamasis bruožas. Savo aukas Valakijos princas pasmeigdavo ant kuolo, taip dažniausiai nutikdavo sultono Mehmedo II vadovaujamų pulkų kariams. Bet tradicinis persmeigimas kuolu, kuomet perduriama žmonių krūtinė, Vlado III netenkino.

 

Toks metodas jam pasirodė per daug greitas ir suteikiantis pernelyg mažai kančių. Todėl Tepešas savo aukas pasmeigdavo ant ne itin aštraus kuolo, kurio smaigalys būdavo patepamas aliejumi. Tepešo belaisviai kankindavosi labai ilgai, kartais net daugiau nei savaitę, kol dėl žemės traukos kuolas pamažu perverdavo visą nelaimėlių kūną. Dažniausiai tirono aukos mirdavo ištiktos šoko, bet Vladas III žmonių nuo kuolų nenuimdavo ir mėgaudamasis stebėdavo, kaip kuolai ir toliau darko lavonus. Garsiame 1499 metų paveiksle yra nutapyta scena, kurioje Vladas III pavaizduotas pietaujantis sode, apstatytame persmegtais besikankinančių žmonių kūnais.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Manytina, kad legendos apie tai, jog Vladas III gerdavo savo aukų kraują, greičiausiai yra pramanas, tačiau princo sadistiškas pomėgis stebėti besikankinančius ir aimanuojančius žmones yra tikras istorinis faktas. Siaubingiausia tai, kad tuomet Vladas III, būdamas kilmingos šeimos atstovu, negalėjo susilaukti jokių sankcijų. Vienintelė išeitis buvo Tepešo nužudymas. Osmanų imperijos kariauna tai bandė padaryti ne kartą. Deja, turkų puldinėjimai nebuvo rezultatyvūs – Vladas III buvo itin geras mūšio lauko taktikas

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Pasakojama, kad kartą Mehmedas II pas Vladą III pasiuntęs emisarus, kurie turėjo su Valakijos princu sudaryti paliaubas, tačiau atvykę emisarai padarė vieną klaidą – nenusiėmė savo turbanų ir taip nepagerbė Vlado III. Tai savaime suprantama, nes turbanų nusiėmimas doram musulmonui buvo didžiausias įžeidimas. Tačiau tai Vlado III nei kiek nejaudino ir jis, prismeigęs emisarų turbanus prie jų galvų, išsiuntė negyvus delegatus atgal pas Mehmedą II. Visur, kur tik pasirodydavo Vladas III, princui neįtikę žmonės kaipmat atsidurdavo ant kuolų.

 

Turkų kariams tai tapo kasdienybe, bet nuo Vlado III žiaurumų kentėdavo ir niekuo nekalti civiliai bei vaikai, kurie taip pat atsidurdavo ant kuolų. Teigiama, kad vagims Tepešas taikydavęs kiek kitokias bausmes. Ištepęs vagiliaujančių žmonių pėdas medumi, jis priversdavo ožius jas nulaižyti. Kadangi ožių liežuviai yra itin šiurkštūs, Tepešo aukų pėdos būdavo nudraskomos iki mėsos, tuomet Vladas III apibarstydavo pėdas druska ir paleisdavo į laisvę. Be abejo, nukankinti žmonės netrukus mirdavo nuo infekcijų.

 

Turbūt žiauriausiai Vladas III elgėsi 1462 metais, kuomet įvyko itin nuožmi Osmanų imperijos ir Valakijos princo kariuomenių akistata. Mehmedas II, neapsikęsdamas nuolatinių pralaimėjimų Vlado III kariuomenei, nusprendė surinkti beveik 100 tūkst. žmonių armiją ir galutinai palaužti priešą. Pats vadovaudamas savo milžiniškoms pajėgoms sultonas patraukė Valakijos link. Vis dėlto jo kariuomenė buvo visiškai palaužta, kai išvydo milžinišką lauką su 20 tūkst. nukankintų ankstesnės Mehmedo II armijos karių. Visi šie kariai buvo pasmeigti ant kuolų. Išvydusi šį kraupų vaizdą, sultono armija buvo nugalėta, dar net neprasidėjus tikriems kariniams veiksmams. Tuomet Vladas III, sumaniai išnaudodamas partizaninio karo taktikas, galutinai išblaškė sultono armijos pulkus ir juos sutriuškino. Žūties vos išvengė ir pats Mehmedas II.

 

Kiek vėliau Vladas III susidūrė su finansiniais sunkumais ir pagalbos kreipėsi į kilmingą savo draugą iš Vengrijos, kuris, matyt, bijodamas neprognozuojamų despoto veiksmų, nusprendė Vladą III įkalinti. Kalėjime Tepešas ir toliau negalėjo pamiršti savo pomėgio kankinti, tad vienutėje persmeigė visas pagautas žiurkes. 1474 metais Valakijos princas buvo paleistas, bet jau netrukus sulaukė pelnytos bausmės. Į Bukareštą vykstantis princas buvo nužudytas, o jo galva nupjauta. Likęs kūnas buvo palaidotas vienuolyne. Skaičiuojama, kad iš viso Vladas Tepešas per savo siautėjimus galėjo nužudyti apie 100 tūkst. žmonių, daugumą jų pasmeigdamas ant kuolų. Šiuo metu Vladas III yra laikomas nacionaliniu Rumunijos didvyriu.

 

Rekomenduojami video:


2500
10 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Viktoria

Labai idomi istoria apie ji

Šviesmetis

>> savo siautėjimus galėjo nužudyti apie 100 tūkst. žmonių..

– savo siautėjimų laiku A.Hitler su Grb. Drg. J. Stalin nužudė apie 100 milijonų žmonių!

simas

Sociopatais vadinami zamones nesutinkantis gyvent pagal taisikles,steriotipus,stengentis ikurti savo tvarka,dazniausei tapdavo saliu vadais,gerais karzigiais,garsiais nusikalteliais-Leninas,Stalinas,Hitleris ir t.t. Taikad ar tai lyga ?

Diron

Jis buvo sociopatas, o tai psichinis sutrikimas. Negi jis kaltas, kad toks gimė? Tokį žmogų reiktų užjausti.

Diron

Jis buvo tiesiog nuostabus, žmonija nusipelno tokių bausmių ir jis tai suprato.

Coco

Ir jis dar laikomas Rumunijos didvyriu

och!!! ai cia juk as

o tu turbut nezinojai ,jog valakijos princas ir buvo drakula ,nuo kurio ir kilo garsusis filmu personazas vampyras grafas drakula!

skaitytoja

Gie,

gali but, niekad nesidomejau :)

deep space

iki siol kankinasi pragare…tikiuosi jis ten amzinai ant kuolo sedes:D

skaitytoja

idomus straipsnis.
yra filmas apie sita veikeja visai idomus – Dark Prince: The True Story of Dracula (nepaisant pavadinime esancio drakulos vardo filme nera vampyru, visas filmas yra apie vlada III )

Gie

Veikejas “Dracula” filmuose ir knygose gime is to pacio Vlado III :)

Taip pat skaitykite