Raganą išgąsdino varžovė

Rinkdamas medžiagą diplomatiniam darbui, vokiečių studentas Vilis Giunteris rausėsi viduramžių dokumentuose. Ir prisikasė iki įdomios istorijos. Byla tiems laikams buvo įprasta – nužudė raganą. Įtarti bendraujant su velniu tada galėjo greitai, ir daugelis vargšelių atsisveikindavo su gyvenimu pagal melagingus kaltinimus.

 

Vienok ši teisiamoji, sprendžiant iš liudininkų parodymų, buvo tikra burtininkė. Gali būti, kad dama, vardu Lora, turėjo paranormalių gabumų, bet panaudojo juos juodiems darbams. Atpildas už piktadarystes buvo baisus – ją gyvą užkasė į žemę.

 

Giunterį suintrigavo viena detalė: egzekucijos metu ragana teisėjams ir publikai rėkė, kad sugrįš lygiai po 400 metų ir atkeršys jų palikuonims. O svarbiausia, jog sugrįžimas turėjo įvykti artimiausiomis dienomis, Vilio skaičiavimais, tarp gegužės 24 ir 27 dienų. Būsimo įvykio vietą jis apytikriai žinojo: Lorą užkasė prie kapinių vartų, o senovės kapinės iki mūsų dienų išlaikė beveik tas pačias ribas. Ten, kur anksčiau buvo vartai, studentas ir surengė pasalą su fotoaparatu.

 

Aišku, jo draugai negalėjo praleisti tokio nuotykio. “Tai atrodė didžiausia kvailystė, bet Vilis taip svajojo pamatyti vaiduoklį, kad tiesiog buvo nuodėmė jam nepadėti.” – pasakoja Maksas Oberbaueris.

 

Du kartus mistikas-mėgėjas “medžiojo” be rezultatų, bet trečioji naktis buvo kaip pagal užsakymą – niūri, kraupi, šėlo audra. Ir nelauktai žaibų atšvaituose Giunteris pamatė savo burtininkę – kraupi figūra judėjo tarp kapų, atsuko į jį baisų veidą ir suurzgė: “Ateiki čia, Vili, aš tave pabučiuosiu!”

 

Aišku, pamatęs pokštininkus, išlendančius iš už kryžių ir linksmai besikvatojančius, Giunteris labai supyko. Jis taip tikėjosi, o jie…! Bet juokiasi tas, kas juokiasi paskutinis. Tuo metu niekas nieko nepastebėjo, bet kai buvo išryškintos nuotraukos, atėjo Vilio laimės valanda. Virš netikrosios raganos galvos aiškiai matėsi pusiau permatomas moters veidas. “Aš buvau teisus, ji vis dėlto sugrįžo.” – džiaugiasi Vilis.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Mokslas negali paaiškinti panašių faktų. Žymi “piktosios dvasios” specialistė Urtė Švarcman teigia: “Tokie atsitikimai gerai žinomi, ir daugelis jų dokumentaliai užfiksuoti. O šiuo atveju jaunuoliams pasisekė.” Juk jeigu Lorai užteko energijos ištesėti savo pažadą praėjus 400 metų, tai galima įsivaizduoti, ką ji galėjo iškrėsti.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Tegul ir ne su visais skriaudėjų palikuonimis, bet nors su jos vizito liudininkais. Urtės nuomone, galbūt burtininkę išgąsdino butaforinis “fantomas” – pamačiusi, kad vieta, taip sakant, užimta, ragana išskubėjo atgal į aną pasaulį. Ir aišku kodėl: juk ji pasirodė vaiduoklio pavidalu, o “konkurentė” – kūniškuoju. Vadinasi, šmėklos požiūriu, tai buvo kur kas stipresnė dvasia.

 

“Na nežinau, galbūt tai buvo tik miražas” – gūžčioja pečiais Maksas.

 

Autorius: Villy
Anomalija.lt už šį straipsnį neatsako. Straipsnis buvo atsiųstas vieno iš mūsų lankytojų per “Susisiek su mumis” forma. Jeigu šis straipsnis yra Jūsų autorystes ir nenorite, kad jis būtų publikuojamas mūsų portale, prašome apie tai pranešti. Taip pat jeigu autoriaus informacija (autoriaus svetaine ir pnš.) nurodyta klaidingai taip pat prašome mus informuoti.

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
vicka

mano babike ragana buvo ,as taip manau ,kad zolininke tai faktas ,kad ir mazas buvau ,pamenu ,o tai baisoka … bet nuostabu

ateivis

eiline nesamone.tikriausiai autorius neblogai apsineses buvo

atsakovas

suurzgė :D. bulvarinis šūdas.

Antzmogis

Bet koks tu protingas ziuriu… Man idomu kodel tavo tos isminties ir skepticizmo nerandu pvz. tokiuose straipsniuose kaip https://anomalija.lt/2012/01/savaiminis-uzsidegimas-2/ ??? Tiesiog genijus esi…

muhahaha

taigi ten netikra ragana buvo, kur urzgė :D persirengęs draugelis

Taip pat skaitykite