Maisto laiminimas – kodėl verta melstis prieš valgį?

maisto-laiminimasApie gydomąją ir griaunamąją minčių bei žodžių galią paskutiniu metu kalbama daug. Tuo pačiu auga ir žmonių, praktikuojančių taip vadinamą “kalbinę magiją” skaičius, rašo Aurelija Veršininė, projekto sielosnamai.lt įkūrėja.

 

Šio kryptingo mąstymo pagrindinis tikslas yra sąmoningas savo kalbos švaros palaikymas, atsiribojant nuo negatyvo ir skurdo programų skleidimo. Verta prisiminti ir tai, kad mūsų realybė yra kuriama ir įtakojama ne vien mūsų pačių ištransliuojamų minčių ir žodžių.

 

Nors ir pasyviai, mus veikia ir visa mus supranti informacinė aplinka – teigiamas arba neigiamas programas nešančios bendradarbių, šeimos narių, draugų ir kaimynų šnekos, barniai, skundai, žiūrimų TV laidų ir skaitomų žinių portalų verbalinė ir neverbalinė informacija.

 

Taigi, pasirinkę, kokias mintis ir žodžius bei jų skleidžiamas programas kartoti, o taip pat iš kitų šaltinių girdėti, galime į savo gyvenimą atitinkamai pritraukti arba daugiau gausos ir dėkingumo, arba daugiau skurdo ir nepritekliaus. Tai patvirtina įvairūs tyrimai neuroplastikos, neurochemijos bei kitų mokslų srityse.

 

Vienas stipriausių teigiamų žodinių programinių kodų, kurio įtaką yra įrodęs ir mokslas, yra malda. Nors daugelio požiūris šiais laikais į maldas yra skeptiškas ir gan siaurai jas apibrėžiantis kaip kažką labai dogmatiško, reikalingo tik beviltiškose situacijose („Belieka tik melstis…“), malda yra daug daugiau. Kodėl gi nepasinaudojus efektyviu, kiekvienam pasiekiamu, nemokamu ir lengvu įrankiu pagražinti savo gyvenimą?

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Anot mokslinių tyrimų, meldžiantis mūsų smegenys pereina į tarpinę būseną tarp miego (lėto ir greito sapno) ir būdravimo. Mokslininkai nustatė, kad maldos metu mūsų sąmonė tarsi egzistuoja atskirai nuo kūno, mes tarytum grįžtam į vaikystę.

 

Taip pat meldžiantis mes daug geriau susikoncentruojame, atsipalaiduojame, pripildome kūną teigiamomis garsinėmis vibracijomis. Jei nuoširdžiai tikime maldoje išsakomais žodžiais, visa tai prisideda prie stebuklingų pasveikimų (vieną iš maldos poveikio sveikatai mokslinių tyrimų rasite čia ), geresnio organizmo funkcionavimo bei teigiamos emocinės būsenos. Ką jau kalbėti apie dvasinės pilnatvės jausmą, kurį patiriame ilgesnį laiką melsdamiesi…

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Rytinis meldimasis gali būti puikus būdas pradėti rytą pozityviai, prašant palaiminimo visiems darbams, apsaugos ir vedimo. Vakarinė malda prieš miegą padeda ramiai paanalizuoti savo dieną – kokie nuostabūs dalykai nutiko, kokias pamokas gavom, padėkoti už tai, o taip pat atsiprašyti „ir atleisk mums mūsų kaltes…“, ir atleisti tiems, kas įskaudino „…kaip ir mes atleidžiam savo kaltininkams“. Visapusiškai pozityvus poveikis garantuotas!

 

Kartodami maldą dienos metu situacijoje, kai tiesiog laukiame, turime laisvo laiko pamąstyti, padeda mums pasikrauti jos teigiamomis vibracijomis, pasimaitinti šimtmečius ar tūkstantmečius sukaupta energetine informacija, padėkoti už šimtus nuostabių dalykų, kurių mūsų gyvenime galėjo ir nebūti, o svarbiausia – pajausti nuolatinį ryšį su savo dvasine esatimi, su savo dvasiniais mokytojais, su savo nematomais pagalbininkais, Angelu sargu, Sielos vedliu ir, žinoma, Kūrėju – kad ir kokiu vardu jį bevadintumėm.

 

Na, o malda palaimintas vanduo ir maistas pakeičia savo vibracijas (būtent dėl to nuo seno buvo meldžiamasi prieš valgį), taigi tampa ne tik sveikesnis, bet ir pakraunantis mus energetiškai.

 

Vanduo reaguoja į žodžius

 

Faktas, kad vanduo reaguoja į žmonių energines vibracijas, mintis ir emocijas, jau turbūt nieko nestebina, nes yra daug kartų girdėtas ir aptartas. Ypatingai vaizdingai šį teiginį patvirtino japonų mokslininko Emoto Masaru atlikti eksperimentai. Jų metų buvo fotografuojama ir analizuojama įvairiai emociškai paveikto vandens užšaldytų kristalų struktūra. Siunčiant vandeniui pozityvias mintis, susidarydavo harmoninga molekulinė kompozicija, o siunčiant negatyvias – chaotiška ir negraži (žiūrėkite pavyzdžius paveikslėlyje kairėje).

 

Maistas, kurį valgome, savo sudėtyje turi vandens. Siunčiant pozityvias mintis patiekalams, kuriuos planuojame valgyti, taip pat galime juos paveikti – teigiamai arba neigiamai. Pastebėkite, kaip jaučiatės pavalgę, jei maistą vartojote itin nusiminę, pikti, bardamiesi ar pasinėrę į neigiamą informacinį srautą (skaitydami negatyvius straipsnius portaluose, žiūrėdami sunkias emocijas skleidžiančias TV laidas ar filmus)? Visai kitoks jausmas apima pavalgius palaiminto maisto, suvartoto harmoningoje aplinkoje ir gerai nusiteikus.

 

Svarbu nepamiršti ir to, kad būtent valgant (taip pat sekso ir miego metu) mūsų energetinis pažeidžiamumas yra pats didžiausias. Tais momentais esame itin atviri visoms šalia esančioms energijoms, todėl būtų protinga sąmoningai atsiriboti nuo negatyvo, kad “netyčia” jo nesuvartotumėm kartu su maistu.

 

Vietoj to geriau pradėkim laiminti maistą prieš valgant, kad galėtumėm pasimėgauti šio gero, lengvo ir saugaus įpročio nauda. Ar žinojote, kad daugiau nei dešimtmetį atliekami mokslininkų tyrimai patvirtino faktą, jog peržegnojus maistą ir sukalbėjus maldą, pavojingų bakterijų skaičius maiste sumažėja kelis ar net kelis šimtus kartų. Puikus argumentas melstis pries valgį, ar ne? Ir jis tikrai ne vienintelis.

 

Taigi, kodėl verta melstis prieš valgį?

 

Bet kurioje srityje pastebimiems pokyčiams sulaukti reikia laiko. Visgi meldžiantis ir laiminant maistą, stebuklingą transformacinę galią perleisdami kažkam iš Aukščiau, pirmųjų rezultatų galim tikėtis akimirksniu.

 

Malda išvalo neigiamas programas

 

Niekada negalima žinoti, kokį kelią konkretus maisto produktas nukeliavo, kol atsidūrė mūsų lėkštėje. Gal kažkas jį ruošdamas, pakuodamas ar transportuodamas piktai keikėsi, piktinosi, barėsi ir visaip kitaip teršė jį negatyviom programom? Nuoširdi malda gali akimirksniu pašalinti visą tą negatyvą, kad šitų nuodų nesuvartotumėm.

 

Malda pašalina kenksmingas medžiagas ir sumažina bakterijų skaičių

 

Melsdamiesi prieš valgį, galim profilaktiškai paprašyti, kad mūsų maistas būtų išvalytas nuo kenksmingų medžiagų ir bakterijų arba kad mūsų kūnui būtų suteiktas papildomas imunitetas visas tas medžiagas greitai ir natūraliai pašalinti.

 

Palaimintas maistas geriau įsisavina

 

Palaimintas maistas geriau įsisąvina ir sėkmingiau mus pamaitina įvairiomis reikalingomis medžiagomis. Tai savo ruožtu suteikia didesnį sotumo jausmą, vadinasi, galime gauti daugiau, valgydami mažiau. Tai leidžia su laiku susimažinti porcijas ir pakoreguoti figūrą. Kitaip tariant, maisto laiminimas gali padėti net ir metant svorį.

 

Kartu su maistu galime gauti papildomų “dovanų”

 

Jeigu laimindami maistą pridėsime prašymą pripildyti jį sveikata, dvasingumu, sąmoningumu, energija, valia teisingai maitintis, besąlygine meile ar dar kokiom kitom gėrybėm, kartu su patiekalais galim pasipildyti dar ir prašomais dalykais.

 

Psichologinis aspektas – trumpa stotelė prieš „kemšant“

 

Kadangi dažnai valgome bet ką, bet kur, tuo pačiu metu darydami keletą kitų darbų ir dar skubėdami, malda gali pasitarnauti ir kaip sąmoningas trumpas sustojimas prieš greitai viską susiverčiant į burną. Tai leidžia įvertinti maistą, kurį planuojame valgyti ir sąmoningai nukreipti mintis į valgymo procesą. Kai valgymo metu nedarome daugiau nieko ir galvojame tik apie maistą, medžiagos įsisavina geriau, o sotumo jausmas ateina greičiau. Taip išvengiame persivalgymo.

 

Laiminant maistą, didėja meilė savo fiziniam kūnui

 

Dar vienas psichologinis niuansas. Kai dedi maistą į burną sąmoningai jį palaiminęs, su laiku atsiranda poreikis atidžiau rinktis, ką valgysim. Didėja pojūtis, kad mūsų kūnas yra Šventovė – unikali, ypatinga ir vienintelė, kokią kada nors šiame gyvenime turėsime. Todėl vis rečiau kyla ranka sumesti į ją, lyg į šiukšliadėžę bet ką.

 

Būdas teigiamai paveikti artimiuosius ir jų sąmoningumą, jiems nežinant

 

Šeimoje dažnai atsitinka taip, kad skirtingų narių sąmoningumo ir dvasingumo lygis skiriasi. Gamindami ir laimindami maistą, kurį pateiksime savo artimiesiems, galime paprašyti jį užpildyti dvasiniu sąmoningumu, ramybe, meile ar dar kokiomis kitomis savybėmis. Taip turėsime galimybę iš šalies prisidėti prie savo ir savo artimųjų, nenorinčių melstis prieš valgį, sąmoningumo augimo. Tai veikia panašiai kaip nuoširdus laimės kitam linkėjimas, todėl gali būti veiksmingas, net ir kitam žmogui apie tai nežinant. Kaip rodo daugelio mano pažįstamų šeimų patirtis, tokia magiška procedūra, atliekama prie puodų, gali padėti pagerinti tarpusavio santykius ar net ilgainiui paskatinti šeimos narius rimtiems dvasiniams pokyčiams.

 

Gerą nuotaiką kuriantis dėkingumo įprotis

 

Maldos metu dėkojant už maistą labai tinka pridėti padėką ir už tuometines jūsų gyvenimo aktualijas – tai, kad esate sveiki, kad susirinkote su šeima prie stalo, už tai, kad sėkmingai įgyvendinote kažkokius planus ir t.t. Įpratę po kelis kartus per dieną šitaip melstis, ugdome nuotaiką keliantį dėkingumo jausmą, gebėjimą matyti daiktus ir situacijas ne kaip savaime suprantamus. Tai, savo ruožtu, leidžia pajusti gydomąją maldos bei dėkingumo galią.

 

Grupinės maldos jėga

 

Jeigu jūsų šeimos nariai sutinka melstis kartu prieš valgį, sutelkite kartu savo kryptingą energiją, kuri paveiks jūsų maistą dar stipriau. Beto, meldžiantis kartu su šeimos nariais atsiranda, didesnis artumo jausmas, o tai padeda pagerinti tarpusavio santykius. Žodžiu – vieni privalumai. :)

 

Kaip laiminti maistą?

 

Manoma, kad asmeninė, savo žodžiais sudėliota malda, palyginus su tūkstančius metų daugybės žmonių kartojamais poteriais, veikia skirtingai. Tokios maldos kaip “Tėve mūsų” dėl dažno universalaus naudojimo yra tapusios tam tikru stiprų užtaisą turinčiu energetiniu kodu, gebančiu valyti, gydyti ir transformuoti.

 

Sakoma, kad stiprų valantį poveikį turi ir didžioji mantra Harė Krišna, o taip pat ir įvarios budistinės mantros (pvz.: „Om a hum sarba amrita sidd’i hum dza“ ) – čia jau kiekvienam pagal tikėjimą ir pasirinkimą.

 

Visgi, kalbant asmeninę maldą ar kartojant tradicinius poterius, svarbiausia yra sakomų žodžių nuoširdumas. Įsijauskite į tai, ką sakote, neberkite maldos lyg žirnių, papildykite ją savo asmeniniais prašymais, taip atverdami kelią stebuklingam virsmui.

 

Prieš valgį galime sukalbėti „Tėve mūsų” ir/arba asmeninę maldą, kurios metu laiminimo procesą atiduodame į Aukščiausiųjų Šviesos jėgų rankas, visų pirma dėkodami už jį, prašydami jį palaiminti, išvalyti, pripildyti pozityvia energija ir sveikata.

 

Aurelija Veršininė pateikia ir savo maisto laiminimo pavyzdį, tačiau pabrėžia, kad kiekvienas gali sugalvoti tokį, koks priimtinas jam: „Viešpatie, ačiū Tau už šį nuostabų maistą, kuris atkeliavo ant mūsų stalo. Prašau palaimink jį, išvalyk nuo kenksmingų medžiagų ir neigiamų energetinių programų, kurių jis prisirinko pakeliui, pripildyk jį savo Dieviškos šviesos, sąmoningumo, meilės, energijos ir sveikatos. Lai šių savybių prisipildo visi, kurie šį maistą valgys. Dėkoju. Amen.“

 

Malda prieš valgį yra saugus, lengvas ir nieko nekainuojantis būdas teigiamai paveikti savo ir savo artimųjų sąmoningumą, geras emocijas ir sveikatą. Kodėl gi nepabandžius jau šiandien?

 

Straipsnio autorė: Aurelija Veršininė, sielosnamai.lt

 

Sielos-namai-logo

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
cortesas

puikus ir ,svarbiausia teisingas iki paskutinio žodžio straipsnis.tai tikrai veikia!

Taip pat skaitykite