Kinija į Žemės orbitą sėkmingai iškėlė pirmąjį pasaulyje 6G palydovą – nepalyginamai didesnis greitis už 5G ir kodėl daliai žmonių tai sukels nerimą


Toli gražu ne visose šalyse veikia 5G ryšys, o Kinija jau pristato pažangesnes technologijas. Lapkričio 6 d. Kinija sėkmingai išleido į orbitą „pirmąjį pasaulyje 6G palydovą“.

 

Palydovas buvo išsiųstas į kosmosą su 12 kitų palydovų iš Taiyuano palydovų paleidimo centro Šansi provincijoje. Palydovas pavadintas Kinijos elektronikos mokslų ir technologijos universiteto vardu ir padės išbandyti 6G dažnių juostos veikimą kosmose. Tikimasi, kad 6G bus daugiau nei 100 kartų greitesnis už 5G.

 

Norint pasiekti įspūdingą duomenų perdavimo greitį, naudojamos aukšto dažnio terahercinės bangos. Be to, naujajame palydove taip pat įdiegtos technologijos, skirtos pasėlių stebėjimui ir miškų gaisrų prevencijai.

 

Kol kas nėra jokios garantijos, kad išbandoma technologija atitiks galutinį standartą. Jau dabar baiminamasi, kad 5G gali būti pavojingas žmonėms, todėl galima manyti, kad šios baimės bus papildytos 6G technologija.

 

Daugiau nei 215 mokslininkų iš 40 skirtingų šalių kreipėsi į Federalinę ryšių komisiją (FCC) ir paprašė prieš diegiant 5G infrastruktūrą apsvarstyti pavojų sveikatai ir aplinkosaugos problemas. Ko gero, kad tas pats ekspertų skaičius, jei ne daugiau, turės panašų susirūpinimą dėl 6G.

 

Šaltinis: http://technologijos.lt/

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite