Hobiai ir pomėgiai, kurie neleis degraduoti tavo smegenims

Sensta ne vien kūnas, bet ir smegenys. Išsaugoti atmintį, aiškų protą ir intelektą, bėgant metams, pasiseka, deja ne kiekvienam. Netgi sveikam suaugusiam žmogui gali pasireikšti natūralūs kognityvių funkcijų sutrikimai. Ir vis dėlto neurofiziologai įsitikinę, kad jeigu teisingai maitinsimės, aktyviai gyvensime ir skirsime laiko konkretiems smegenis vystantiems užsiėmimams, sulaukę garbaus amžiaus, tapsime pačiais protingiausiais.

 

Pateikiame kelis įdomesnius hobius smegenų treniravimui. Pasirinkite vieną ar kelis iš jų ir skirkite jiems bent pusvalandį per dieną.

 

Meditacija

 

Meditacija padeda įveikti stresą, sumažina kraujo spaudimą, sustiprina imunitetą, pagerina sugebėjimą susikoncentruoti. Vos dešimt minučių absoliučios relaksacijos sugrąžins jums puikią nuotaiką ir paskatins smegenis geriau dirbti.

 

Darbas sode ir darže

 

Neįtikėtinai naudingas smegenims pomėgis. Jūs:

 

-sumažinate kortizolo – streso hormono – lygį;
-pasikraunate teigiamoji emocijomis;
-didžiuojatės savo pasiekimais;
-dirbate fizinį darbą;
-36 % sumažinate demencijos riziką;
-leidžiate laiką gryname ore.

 

Maisto gaminimas

 

Tyrimai rodo, kad namuose maistą gaminantys žmonės žymiai sveikiau gyvena. Be to, jie turi galimybę pasirinkti maksimaliai sveikus produktus ir pasimėgauti gaminimo procesu, o tai labai palankiai veikia smegenų būklę.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Skaitymas

 

Skaitymas moko protą susifokusuoti, praplečia žodyną, vysto vaizduotę, analitinius sugebėjimus ir labiau suaktyvina smegenis. Be to, skaitymas – vienas geriausių būdų kovoti su stresu.

 

Grojimas

 

Grojimas kokiu nors muzikos instrumentu skatina kognityvinį vystymąsi, pagerina koordinaciją ir smulkiąją motoriką. Tiek vaikams, tiek suaugusiems grojimas pakelia IQ koeficientą.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Šokiai

 

Tai ne vien puiki fizinė treniruotė, mažinanti streso ir pakelianti serotonino lygį. Šokiai treniruoja ir protą, kadangi stengdamiesi įsiminti ir atkartoti įvairias judesių kombinacijas, suaktyvinate pačias įvairiausias smegenų sritis.

 

Komandinis sportas

 

Žaisdami komandoje, gaunate daug pranašumų: judrumą, naujų draugų, bendravimą. Tyrimai rodo, kad bendravimo deficitas neigiamai veikia tiek smegenų, tiek apskritai sveikatos būklę. Dėl to krepšinis, futbolas ir kiti komandiniai žaidimai taps puikia priemone naudingai praleisti laiką.

 

Kovos menai

 

Be akivaizdaus pranašumo – sugebėjimo pakovoti už save, kovos menai puikiai vysto smegenis, pagerina sugebėjimą koncentruotis, išlaikyti pusiausvyrą ir pasiekti kūno bei proto vienybę.

 

Mezgimas

 

Ekspertai tvirtina, kad tai puikus būdas kovoti su nerimu, depresija ir chroniškais skausmais. Mezgimą galima palyginti su meditacija. Ši veikla aktyvuoja parasimpatinę nervų sistemą ir atbukina reakciją „trenk arba bėk“.

 

Rašymas

 

Dienoraštis, žurnalas ar užrašai, kuriuose fiksuojate savo mintis, idėjas, tikslus ir t. t. padeda išspręsti daugybę problemų ir yra puikus streso šalinimo mechanizmas.

 

Kalbos

 

Užsienio kalbų mokymasis prideda proto. Be to, galėsite bendrauti su užsieniečiais, pažinti jų kultūrą. Visa tai mažina demencijos riziką.

 

Juokas

 

Be viso to, kas čia buvo išvardinta, puikiais vaistais smegenims ir visam kūnui gali tapti juokas. Juoką kartais vadina aktyvia meditacija. Kad ir kokį hobį smegenims pasirinksite, juokas visada taps puikiu papildymu bet kokiam užsiėmimui. Jis puikiai pašalina stresą ir atpalaiduoja.

 

Šaltinis: http://balarama.lt

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Makaronas

O piešimas? O.O

Taip pat skaitykite