Projektas „Aldebaran“: pasaulio elito paslaptys (16 dalis)

aldebaras-projektasAnkstesnes projekto „Aldebaran“ dalis galite rasti paspaudus čia.
 
Piramidės kodas (1 dalis)
 
Skaičiai turi savo specifinę prasmę kiekvienoje kultūroje ir religijoje. Pavyzdžiui Izraelyje buvo 12 giminių, Šumerų dievas Sin sakoma turėjo 30 veidų, Senovės Egipto dievas Osiris buvo nužudytas septyniasdešimt dviejų sąmokslininkų, kai kurie šaltiniai teigia, kad buvo trys šimtai šešiasdešimt Annunakių. Kodėl kai kurie specifiniai skaičiai taip svarbūs mitologijai ir religijai? Kas juose tokio svarbaus? Ir iš kur tie skaičiai atsiranda?
 
Prieš 50000 metų žmonės pradėjo migruoti iš Centrinės į Šiaurės Ameriką, o vėliau į Pietų Aziją. Čia kartu su medžiokle jie pasidarė klajokliai, kurie sekė didžiules gyvūnų bandas ieškančias žolėtų pievų. Keičiantis kartoms pasidarė aiškus ryšys tarp Saulės padėties danguje, augalų augimo ir gyvūnų migracijos. Prieš 12000 metų ryšys tarp dangaus kūnų ir augmenijos pasidarė dar labiau svarbus nes žmonės pradėjo gyventi agrarinį gyvenimą. Šiaurinės platumos yra sezoninės ir pagrindinė išgyvenimo taisyklė fermeriams buvo sezonų nuspėjimas.

 

Vienas labiausiai aiškių Žemės ciklų buvo diena ir naktis. Saulė ir Mėnulis, planetos ir dauguma dangaus kūnų kildavo iš rytų ir leisdavosi į vakarus. (Ne visos žvaigždės sekė šia taisykle, kai kurios taip ir likdavo virš horizonto ir sukdavosi ratais apie ašį, žinoma kaip Žemės polius). Kitas ciklas buvo Mėnulio, kuris keitė savo formą iš dalinio į pilną ir tada atgal į dalinį.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Labiausiai svarbus laikotarpis žinoma metai, kuriuose buvo keturi sezonai nuo jų priklausė žmogaus išgyvenimas. Mes žinome, kaip metai priklauso nuo Žemės kelionės aplink Saulę. Viena iš svarbių ypatybių kurias žmonės įsidėmėjo yra Saulės pakilimas virs horizonto priklausomai nuo metų laikų. Buvo galvojama, kad planetos (tuo metu buvo žinomos tik Merkurijus, Venera, Marsas, Jupiteris ir Saturnas) yra klajojančios žvaigždės.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Jų ciklai atrodė ne įtakojo sezonų tačiau buvo manoma, kad įtakoja kai kurių žmonių likimus. Žvaigždžių ciklai buvo svarbūs, nes jie niekada nesikeitė, kaip ir jų pozicijos danguje, todėl jos buvo naudojamos kaip orientyrai. Žvaigždės, atrodė formavosi grupėmis, kurios buvo vadinamos žvaigždynais. Jie tuomet reprezentavo dievus. Studijavimas Žemės ciklų tam, kad nuspėti ateitį – kartu metų laikus ir žmonijos ateitį – buvo astrologijos, paties pirmojo mokslo, pradmenys.

 

Diena buvo pagrindinis laiko vienetas. Tam, kad įvertinti kiek praėjo laiko ir nuspėti sezonus buvo svarbu skaičiuoti dienas tarp įvykių. Žmonės skaičiavo nuo ankstyvųjų laikotarpių, pavyzdžiui kiek odų išmainyti į akmeninį kirvuką, bet tai buvo maži skaičiai, ne didesni kaip žmogaus pirštų skaičius. Darant įpjovas į medį buvo galima nustatyti Saulės ciklą danguje – 365 dienos. Buvo specialiai pažymėtos keturios svarbios dienos metuose. Tai ilgiausia diena, kai Saulė pakyla aukščiausiai; trumpiausia diena, kai Saulė pakyla mažiausiai ir dvi dienos, kai diena ir naktis yra tos pačios trukmės (dabar vadinama ekvinoksas). Naudojant medinius strypus – pirmuosius kalendorius, buvo įmanoma suskaičiuoti kiek praėjo metų, taip pat kada sodinti kultūras ar laukti gyvūnų.

 

Naudojant skaičiavimo strypus buvo įmanoma nustatyti, kad mėnulio ciklas yra tarp 29 ir 30 dienų. Kažkuriuo metu kažkas nustatė, kad yra 12 mėnulio ciklų per metus. Nuo to metai buvo padalinti į 12 mėnesių ir kiekvienas mėnuo turėjo 30 dienų. Tai būtų viena iš versijų, kaip kai kurie skaičiai pasirodė mitologijose. Žmonės žinojo, kad mituose ir religijose numeriai buvo apvalinami. Pavyzdžiui Egipto dievas Thoth sakoma žaidė kauliukais su Mėnuliu ir laimėjo penkias dienas, kurios buvo pridėtos prie 360 tam, kad pasidarytu 365 dienos metuose.

 

Kadangi ankstyvuose laikotarpiuose Žemės ciklai žmogui buvo gyvybiškai svarbūs, žinojimas, kaip nuspėti sezonus pakeitė mus iš klajoklių medžiotojų į šiandieninę technologinę visuomenę. Praeityje religija buvo neatskiriama gyvenimo dalimi, todėl ne nuostabu, kad šie ciklai buvo įterpti į tikėjimo sistemas, jie buvo koduojami ir taip atsimenami. Kai kurios religijos pasidarė mitais ir tie skaičiai buvo pasakojami kartu su mitais iš kartų į kartas. Dabar aišku iš kur kilo 12 Izraelio Šeimų, kodėl Sin Šumeru mėnulio dievas turėjo 30 veidų, ir kodėl buvo 360 Annunaki.

 

Dvylika – ypatingai svarbus skaičius, kadangi jis suriša Mėnulį, Saulę ir kitas planetas danguje. Šie dangaus kūnai sukasi trajektorijoje, kurią mes vadiname elipse. Pasirodo, kad toje elipsėje randasi 12 žvaigždynų kuriuos pristato gyvūnai. Šie žvaigždynai yra 12 zodiako namų ir kiekvieną mėnesį Saulė kyla iš skirtingų namų. 12 – yra vienas svarbiausiu žemės skaičių. Štai kodėl pavyzdžiui Heraklis pradėjo dvylika darbų, Jėzus turėjo 12 mokslų. Aš kol kas nekomentavau kodėl Osiris buvo užmuštas 72 sukilėlių. Tačiau prieš tai būtų įdomu pažiūrėti, kaip Žemės ciklai lieka svarbiu faktoriumi šiandieniniame gyvenime.

 

Kaip buvo minėta astrologija buvo ankstyviausias mokslas ir pirmieji jį išvystė Šumerai. Dabar į astrologiją žiūrima kaip į pseudo mokslą tačiau seniau astrologija buvo vienas pagrindinių mokslų. Astrologija gilinosi į žvaigždžių judėjimą ir tuo remiantis astrologai nuspėdavo žmonių likimus ir žmonijos ateitį, kaip meteorologai šiomis dienomis nuspėja orus.

 

Tiems žmonėms nebuvo didelio sunkumo, naudojant Saules pakilimo aukštį, nustatyti kiek laiko truks iki pavasario ekvinokso. Norint nuspėti žmogaus ateitį jie žiūrėdavo kuriuose Zodiako namuose kokia planeta buvo kai žmogus gimė. Net Johannes Kepler, kuris atrado planetų judėjimo dėsnius ankstyvaisiais 1600 metais nematė nieko blogo spėjime pagal horoskopus ( tiesa, ne taip ilgai po Keplerio mirties astrologija atsiskyrė nuo okultizmo ir pasidarė tikruoju mokslu).

 

Astrologijoje reikėjo manipuliuoti skaičiais ir tai buvo matematikos pradžia. Horizontas buvo milžiniškas ratas padalintas į 360 dalių dėl 360 dienų metuose. Dėl to apskritimas turi 360 laipsnių. Šumerai pagrindu skaičiavimuose naudojo 60. 60 atsirado dėl naudojimu pagrindu skaičiaus 12 (60 galėjo atsirasti dauginant 12 iš 5 – rankos pirštų skaičius). Babiloniečiai padalino diena į 12 lygių dalių ir pavadino jas – beru, ir kiekviena beru buvo padalinta į 30 dalių kurios viena vadinosi – gesh.

 

Dėl to diena buvo padalinta į 360 gesh ir tai buvo kaip miniatiūriniai metai. Šiomis dienomis diena/para padalinta į 24 valandas 2 x 12 = 24, taigi ta pati skaičių sistema kurioje 12 mėnesių – metai (tai yra priežastis kodėl laikrodis rodo 12 valandų). Pėda susideda iš 12 inčų ir prieš 40 metų Didžiojoje Britanijoje kiekvienas šilingas (piniginis vienetas) turėjo 12 pensų. Žodis uncija atėjo iš žodžio uncial – kas reiškia dvyliktoji dalis.

 

Tiesiog neįtikėtina, kad net šiame amžiuje mes vis dar naudojame matavimo sistemose skaičius, kurie kilo iš dangaus kūnų judėjimo (net pats žodis matuoti (measure angl.) yra kilęs iš Lotynu kalbos žodžio “mensura”, kuriame dalis “men” reiškia Menulis). Iš visu skaičių rastų mitologijoje ir religijoje ir panaudotų moksle matuojant, dvylika yra vos ne labiausiai naudojamas skaičius.

 

Žinojimas kaip juda dangaus kūnai buvo perduodamas iš amžių į amžius mitologijos, religijos ir matavimų pagalba. Svarbus ir labai reikšmingas dangaus kūnų ciklui nustatyti yra Ekvinokso Tikslumo (vėliau tik Tikslumas) nustatymo. Kaip žinome Žemės ašis turi nedideli “nukrypimą” kurio ciklas yra kas 25776 metai. Kadangi Žemė yra ne idealus rutulys, ji kiek išpūsta ties pusiauju, Mėnulio gravitacija bando versti Žemės ašį, kad ji pasidarytų statmena menulio orbitai. Tačiau dėl to, kad Žemė tai milžiniškas giroskopas, šitas Mėnulio poveikis verčia Žemės ašį kiek keistis – tai ilgas ir lėtas procesas. Žemės ašies Tikslumo efektas yra akivaizdus žvaigždžių fono pasikeitime:

 

– Žemės Šiaurės polius nukreiptas į Poliarį. Tačiau polius iš tikrųjų apibrėžia apskritimą danguje ir praeityje buvo nukreiptas į kitas žvaigždes arba tuščią erdvę.

 

– Žvaigždės kulminacija (aukščiausias taškas į kurį žvaigždė pakyla virs horizonto pietuose) juda aukštyn ir žemyn 25776 metų cikle.

 

– Vernalinis taškas (taškas Zodiake į kurį Saulė pakyla pavasario ekvinokse) juda einant laikui. Šis judėjimas žinomas kaip ekvinoksų Tikslumas. Jeigu Vernalinis taškas yra Žuvų žvaigždyne tai po kiek laiko jis judės į Vandenio žvaigždyną. Vernalinis taškas apeis visus zodiako ženklus per 25776 metus, taigi kiekvienuose Zodiako namuose jis lieka 2148 metus.

 

– Zodiako namai sudaryti iš 360 : 12 = 30 laipsnių. Jei Saulė juda per Zodiako namus per 2148 metus. Tuomet reikalinga 2148:30=71.6 metu keliauti per vieną laipsnį.

 

Graikų astronomas Hipparchus, sakoma pirmasis nustatė Tikslumą antrajame amžiuje BC (iš tikrųjų jis nustatė daugiau Tikslumo efekto pasekmes nei Tikslumo mechanizmą). Jis tai padarė pamatuodamas žvaigždžių išsidėstymą danguje ir palygindamas su matavimais kurie buvo padaryti Timochario iš Aleksandrijos prieš 150 metų. Rašytojai Robert Bauval ir Graham Hancock tiki, kad Tikslumo efektas buvo žinomas seniai prieš Hipparchus.

 

Bauval savo Žvaigždžių koreliacijos teorijoje teigia, kad trys Gizos piramides yra Oriono žvaigždyno reprezentacija. Ne taip kaip jis dabar yra danguje, bet taip kaip jis buvo prieš 12500 metų dėl to paties Tikslumo. Jis taip pat teigia, kad keturi kanalai išeinantys iš Didžiosios Piramidės centro, kurie tiksliai orientuoti į šiaurę ir pietus taip pat susiję su Tikslumu (preciziškumu) ir buvo orientuoti į tam tikras žvaigždes tuo metu, kai piramides buvo pastatytos (prieš apytiksliai 4500 metų). Tačiau rašytojai kaip John Legon tiki, kad šachtos visiškai nesusijusios su astronomijos Tikslumu, bet susijusios su Didžiosios Piramides geometrija.

 

Hancock pridėdamas prie astro-archeologės Dr. Jane Sellers darbo, teigia, kad senovės Egiptiečių žinios apie Tikslumą yra įkoduotos į mitologiją apie Osirio nužudymą. Kadangi mite parašyta, kad 72 sukilėliai nužudė Osirį (jis buvo suklaidintas įlįsti į dėžę, kuri vėliau buvo išmesta į jūrą). Tais pačiais metais buvo suapvalintas dienų skaičius iki 360, o 71.6 metų trukmė Vernal taškui keliauti per vieną laipsnį suapvalinta iki 72. Jei taip iš tikrųjų yra, ta galima būtų daryti išvadą, jog suapvalintas laikas pereiti visus Zodiako namus (360 laipsnių) būtų 25920 metų, o pereiti iš vienų į kitus Zodiako namus (30 laipsnių) truktų 2160 metų.

 

Aš darau išvadą, remiantis kai kuriais įrodymais, kad Senovės Egiptiečiai, tiksliau, kai kurie senoves Egipto žmonės, žinojo apie Tikslumą ir aš tikiu, kad tai surišta su Senovės Pasiuntinio orbita. Savo knygoje Graham Hancock aprašo, kad Exodus laikotarpiu Moses pasiėmė daugumą žinių, surinktų Senovės Egiptiečių, su savimi. Viena iš tos išminties dalių turėjo būti užrašyta Šventosios Architektūros forma. Kas vėliau buvo naudojama statant Solomon’o šventyklą.

 

Šventykla buvo projektuojama naudojant žydų Šventą Cubit’ą, kurio ilgis išliko iki šių laikų paslaptis. Henry Lincoln (knygų Holy Blood ir Holy Grail ko-autorius) savo knygoje „Slapta Tamplierių sala“ aprašo kaip 1996 Hebru Universiteto komanda išmatavo Hezekiah Tunelį (senovinis akvedukas po Jeruzale). Tunelis yra 512.5 metrų ilgio. Likusiuose nuo tunelio statybos laikų užrašuose tunelio ilgis buvo pažymėtas esąs “dvylikos šimtų Cubits”. Henry Lincoln pademonstravo paprasto apskaičiavimo būdu, kad vienas žydu Šventasis Cubit yra 0.427 metro, kas lygu 16.8 inc‘ų.

 

Senovės Egipte buvo naudojamos dvi Cubit rūšys – įprastasis -17.76 inc‘ų ir Karališkas Cubit 20.62 inc‘ų. Nei vienas nelygus žydų Šventajam Cubit. Didžiosios piramidės pagrindas turėjo būti 440 Karališkų Cubit ilgio. Iš to piramidės pagrindo perimetras lygus 1760 Karališkų Cubit, kas yra 36291 inc‘ai. Bandydamas išsiaiškinti, kiek žydų Šventųjų Cubit yra Didžiosios piramidės pagrinde, pasinaudojau paprasčiausiais skaičiavimais: 36291 : 16.8 = 2160.17.

 

Tai 99% tikslumu lygu 2160, kas yra suapvalintas metų skaičius reikalingas Vernal taškui pereiti iš vienų į kitus Zodiako namus. Dėl to paties Tikslumo Zodiako namai žinoma yra viena dvyliktoji viso Zodiako. Trečio Senovės Egipto Cubit egzistavimas buvo seniai įtariamas. John Pippy savo knygoje “Egiptietiška apsireiškimo kilmė” rašo “Trečiasis standartinis Cubit buvo Dieviškas Cubit ilgainiui naudotas matavimui, tačiau jo ilgis nežinomas”.

 

Dabar mes žinome Dieviškojo Cubit ilgį, tai 16.8 inc‘ai. Cubit yra distancija tarp alkūnės ir rodomojo piršto viršūnės. Tačiau tai nėra originalus apibrėžimas. Originaliai jis buvo apibrėžtas, kaip du ištiestos rankos sieksniai. Jei Dieviškasis Cubit yra 16.8 inc‘o iš to išplaukia, kad “Dieviška trukmė” (Devine span) yra 8.4 inc‘ai arba vos daugiau nei 21 cm. Šis ilgis yra ypatingai svarbus.

 

Projektas „Aldebaran“: pasaulio elito paslaptys (17 dalis)

 

Vertė: Šaulys

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Saulys

Sutinku si dalis yra kiek komplikuota. “12 Mokslu” ir “Tikslumas” – kuris ko gero atronomineje kalboje turi savo apibrezima. Zinoma geda man kad neturejau laiko versdamas pasigilinti ir i Biblija ir i Astronomija. Beveik kiekvienoj daly as manau yra tas ka galetum sau atverti naujo kartu subdominant tuo kas paprastai nerasoma pirmuose puslapiuose. Ir “Ancient Convoy” atrodo kad butent tokio pobudzio rasinys. Vienok autoriaus nukrypimai I Biblija ir Astronominius mokslus (beje atversiu paslapti, kad biologijos mokslu dalis buvo persokta del to, kad Darvino evoliucijos teorija greiciau neigia nei pritaria genetiniu zmogaus pakitimu “ateiviu pagalba” teorija, neskaitant to, kad butu nuobodu… Skaityti daugiau »

Saulys

Beje “tikslumas” is tikruju ne tikslumas. Tai greiciau paklaida, nukrypimas nuo asies. Nukrypimo ciklas 25776 metai. Angl. Terminas “Prcision” klaidina. Vienok toks to reiskinio originalus pavadinimas.

Vaidas

Jėzus turėjo 12 mokslų

Gity

Sauly, kuri projekta tau buvo idomiau versti? Si ar roswello uzrasus?

Taip pat skaitykite