Kodėl Dievas sukūrė blogį?

Universiteto profesorius uždavė savo studentams tokį klausimą:

 

– Viską, kas egzistuoja, sukūrė Dievas?
Vienas studentas drąsiai atsakė:

 

– Taip, sukurta Dievo.

 

– Dievas sukūrė viską? – paklausė profesorius.

 

– Taip, pone, – atsakė studentas.

 

Profesorius paklausė:

 

– Jeigu Dievas sukūrė viską, vadinasi, Dievas sukūrė blogį, nes jis egzistuoja. Ir laikantis principo, kad mes esame tai, ką darome, Dievas ir yra blogis.

 

Išgirdęs tokį atsakymą studentas nutilo. Profesorius buvo labai patenkintas savimi. Jis pasigyrė studentams, kad dar kartą įrodė, jog tikėjimas Dievu – mitas.

 

Dar vienas studentas pakėlė ranką ir paklausė:

 

– Ar galiu jums užduoti klausimą, profesoriau?

 

– Žinoma, – atsakė profesorius.

 

Studentas atsistojo ir paklausė:

 

– Profesoriau, ar šaltis egzistuoja?

 

– Kas per klausimas? Žinoma, egzistuoja. Ar niekada jo nejautei?

 

Studentai pradėjo juoktis iš kolegos klausimo. Vaikinas atsakė:

 

– Iš tikrųjų, pone, šaltis neegzistuoja. Remiantis fizikos dėsniais tai, ką laikome šalčiu, iš tikrųjų yra šilumos nebuvimas. Žmogų arba daiktą galima ištirti, ar jis turi, ar perduoda energiją.
Visiškas nulis (-460 laipsnių pagal Farenheitą) yra visiškas šilumos nebuvimas. Visa materija tampa inertinė ir negali reaguoti esant tokiai temperatūrai. Šaltis neegzistuoja. Mes sukūrėme šį žodį, norėdami pasakyti, ką jaučiame, kai nėra šilumos.

 

Studentas tęsė:

 

– Profesoriau, ar egzistuoja tamsa?

 

– Žinoma, kad egzistuoja.

 

– Pone, ir vėl esate neteisus. Tamsa taip pat neegzistuoja. Tamsa iš tikrųjų yra šviesos nebuvimas. Mes galime ištirti šviesą, bet ne tamsą. Mes galime naudotis Niutono prizme, kad išskaidytume baltą šviesą į daugelį spalvų ir ištirti kiekvienos spalvos bangų ilgį. Jūs negalite išmatuoti tamsos. Paprastas šviesos spindulys gali įsibrauti į tamsos pasaulį ir jį nušviesti. Kaip galite sužinoti, kokio tamsumo yra kokia nors erdvė?

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Jūs išmatuojate, kiek joje yra šviesos. Argi ne taip? Tamsa – tai sąvoka, kurią vartoja žmogus, kad aprašytų, kas vyksta, jei nėra šviesos.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Galiausiai vaikinas paklausė profesoriaus:

 

– Pone, ar egzistuoja blogis?

 

Šį kartą profesorius atsakė neužtikrintai:

 

– Žinoma, kaip jau sakiau. Matome jį kiekvieną dieną. Žmonių žiaurumas, daugybė nusikaltimų ir prievartos visame pasaulyje. Šie pavyzdžiai yra ne kas kita, o blogio apraiška.

 

Į tai studentas atsakė:

 

– Blogis neegzistuoja, pone, arba bent jau jis neegzistuoja jam pačiam. Blogis – tai tiesiog Dievo nebuvimas. Jis panašus į tamsą ir šaltį – žodis, sukurtas žmogaus Dievo nebuvimui aprašyti. Dievas nesukūrė blogio. Blogis – tai ne tikėjimas ar meilė, kurie gyvena kaip šviesa ir šiluma. Blogis – tai dieviškos meilės nebuvimas žmogaus širdyje. Tai lyg šaltis, kuris apima, kai nėra šilumos, arba lyg tamsa, kuri ateina, kai nėra šviesos.

 

Studentas buvo vardu Albertas Einšteinas…

 

Šaltinis: https://vmarkus.lt/

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
paprika [aitrioji]

pasaulis turejo kazkaip atsirast= na sukure Dievas! kaip ir viska, kas yra tam pasaulyje. bet Dievo kaltint, kad jis sukure blogi, nereiketu. nes blogi sukuria zmogus. zmogus nori parodyt savo galybe, stiprybe, apsukruma. per tai kencia salia esantys. ir viskas gamtoj yra taip= silpnesnieji tampa stipriuju maistu.

Šviesa

Kažkas jau gerai rašė: nėra tamsos, yra tik erdvė be šviesos; nėra blogio, yra tik erdvė be gėrio.

LUTHOR

Ar anomalijos autoriai tiek neturi ką rašyti, kad pradės stumti yro krikščionišką propagandą?:) blogio atsvara yra gėris, ne dievas. Dievas yra mitas kaip ir profesorius sakė ;)

ezoterikas

toli pazengusios butybės yra ne dievas, kazkiek dieviškumo TURI , procentai kažkokie. Dievas yra visos visatos kosminė sąmonė, kurios dalelės po visą visatą pasklidusios. Visata kaip ir planetos yra gyvas organizmas vibraciniame lygmenyje. Materija visuose minties lygmenyse, visose formose bei dydziuose – gyvuoja, mąsto ir jaucia. gyvybes srautas niekuomet nenutruksta. Nera tokio daikto kaip negyvoji materija. Samone budinga kiekvienai visatos dalelytei, samone mums gali buti, snaudzianti, uzslopinta, ganetinai suletinta, nesamoninga, pasamones, labai susiaurinta, taciau ji egzistuoja visur ir visada. …………………………………………………………………………….Mintis kaip kosminio LOGO energija bei informacija- pagrindine musu Visatos priezastis

Terminas

Taip, terminas “gėris” yra sukurtas dieviškumui matuoti.

To Terminas

O ka matuoja blogis? zemiečiu nigaluma

Efektyvumas

Mano žiniomis, tai Induizmo teiginiai, o būtent: “bet kokia gyvybė yra dalinis Dievo įsikūnijimas”.

Taip pat skaitykite