Apkabinimai žymiai naudingesni, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio

Apkabinimai yra gerokai naudingesni, nei gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad apkabinimai padeda žmonėms tiek psichologiškai, tiek fiziškai.

 

Kaip teigia Luiza Hei, mums reikia keturių apkabinimų per dieną, kad išgyventume, aštuonių – kad išsaugotume gyvybinę veiklą ir dvylikos, kad augtume ir vystytumėmės.

 

XX amžiaus aštuntame dešimtmetyje mokslininkai ėmė tirti cheminius junginius – endofrinus, kurie buvo aptikti žmogaus kraujotakos ir nervų sistemose. Endorfinai – morfijui artimos medžiagos, kurios mažina skausmą ir sukelia euforijos jausmą. Tyrimų duomenys rodo, kad šių natūralių narkotikų, kuriuos gamina smegenys ir nervų sistema, kiekis išauga apsikabinimų metu.

 

Psichologai tvirtina, kad šiuolaikiniam žmogui trūksta fizinio artumo su kitomis gyvomis būtybėmis, nesvarbu, ar tai artimas žmogus, nepažįstamasis, ar tiesiog katė. Tokio nekalto, aseksualaus kontakto nebuvimas atima iš žmogaus gyvenimo džiaugsmą, verčia jį užsisklęsti savo asmenybės narve, žmogus nebejaučia artumo jausmo su kitais žmonėmis ir praranda kontaktą su realybe.

 

Smegenyse yra sritis, kuri suaktyvėja, kai prisiliečiama prie žmogaus odos. Todėl jeigu vaikas augdamas nesusilaukia apkabinimų ir prisilietimų, nukenčia jo smegenys ir imuninė sistema.

 

Apkabinimai ankstyvoje vaikystėje suteikia mums sugebėjimą mylėti. Vaikai, iki 7 metų augę be apkabinimų, gali visiškai nesugebėti mylėti kitų. Dažnai užaugę jie tampa psichopatais ar sociopatais, t. y. žmonėmis, nesutariančiais su visuomene ir linkusiais į poelgius, nukreiptus prieš visuomenę. Taip pat jie būna liguistai neprisitaikę prie gyvenimo.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Detalesni tyrimai patvirtina šį stulbinantį atradimą. Visuomenės, kurioje žmonės retai vienas kitą apkabina, darosi vis agresyvesnės. Neuropsichologo Džeimso Viljamo Priskoto atliktų tyrimų duomenys patvirtina, kad vaikai, kurių nelaikė ir nenešiojo ant rankų ir kuriais nesirūpino, yra linkę užaugti žmogžudžiais.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Apkabinimai teikia džiaugsmą ir daro teigiamą psichinį ir fizinį poveikį ne tik tiems, kuriuos apkabina, bet ir tiems, kurie apkabina.

 

-Apkabinimai stiprina imuninę sistemą;
-stimuliuoja centrinę nervų sistemą;
-pagerina miegą;
-suteikia jėgų;
-atjaunina;
-mažina stresą;
-padidina oksitocino – depresiją šalinančio hormono – lygį, taip pat sumažina kraujo spaudimą (taigi ir širdies ligų riziką);
-padidina hemoglobino lygį, o tai sustiprina visą organizmą, imunitetą ir pagreitina gijimą po ligų;
-pakelia savivertę;
-sukelia teigiamas emocijas;
-padeda atsikratyti vidinių baimių, depresijos, vienatvės jausmo.

 

Senoviniuose Rytų traktatuose apkabinimai aprašomi kaip labai svarbus kiekvienam žmogui veiksmas, turintis gydomąjį ir atjauninantį efektą. Apkabinimų metu apsikeičiama vyriška ir moteriška energija. Visos būtybės aplink mus laukia mūsų šilumos ir gerumo.

 

Prisiglauskite prie artimo žmogaus, kad jis bent kelioms sekundėms nustotų galvoti apie tai, kas nuolatos sukasi jo galvoje. Panirkite į jo pasaulį, padovanokite jam savo tylą ir jūs dar ilgai negalėsite pamiršti to abipusės šilumos ir gerumo pojūčio.

 

Šaltinis: http://balarama.lt

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite