Skandalingos masonų paslaptys

Masonai yra viena slapčiausių ir kontroversiškiausių religinių organizacijų pasaulyje. Jie egzistavo ištisus amžius ir, jei tikėsime jų žodžiais, tikrai daug ilgiau nei oficialiai teigiama, skelbia listverse.com.

 

Kokia bebūtų jų tikroji istorija, masonai visada suteikė pagrindo įvairių teorijų ir spekuliacijų atsiradimui. Tai ypatingai pasitvirtina kalbant apie masonų paslaptis. Kadangi jie perduoda tradicijas ir paslaptis iš kartos į kartą, yra sunku sužinoti, kas jau yra pasenę, o kas vis dar išlaikoma. Dėl šios priežasties sąraše pateikiamos paslaptys, deja, yra labiau numanomos nei pagrįstos faktais.

 

10. Jų liudijimai prieš vienas kitą nebūna teisingi

 

Masonams yra įsakyta, kad teisiant kitą masoną jie nesakytų tiesos. Jie pripažįsta, kad tai yra melagingas liudijimas, tačiau neginti savų jiems yra kur kas didesnė nuodėmė.

 

9. Jie turi slaptą rankos paspaudimą

 

Nors kai kurie organizacijos nariai tai viešai neigia, sutariama, kad masonai turi bent vieną slaptą rankos paspaudimą. Spėjama, kad masonai netgi turi tam tikrus žodžius, kuriais galėtų pasakyti kitiems masonams apie gresiantį didelį pavojų ir laiką slėptis.

 

 

Teigiama, kad Josephas Smithas, mormonų judėjimo įkūrėjas, panaudojo tą frazę likus kelioms akimirkoms iki jo mirties.

 

8. Jie turi kelis slaptažodžius

 

Tai vienas geriausiai žinomų faktų apie masonus ir manoma, kad jie turi tik vieną pagrindinį slaptažodį. Be to yra keletas slaptažodžių įvairioms situacijoms ir dėl įvairių priežasčių. Kai asmuo, žinojęs paskutinį slapčiausio žodžio skiemenį buvo nužudytas, slaptažodis buvo pakeistas.

 

Jį žino tik keletas narių. „Tu-bal-cain“ yra labiau paplitęs slaptažodis, kuris yra ant kiekvieno masono liežuvio galo.

 

7. Jų ritualuose naudojama kilpa

 

Iniciacijos rituale, kurį masonai apibūdina kaip labai gražų, yra naudojama kilpa. Sunku pasakyti, ar tai grėsmės ženklas, kvietimas saugoti paslaptis ir tylėti ar virkštelės simbolis (kaip teigia jie patys). Tačiau bet kokiu šį faktą verta paminėti vien dėl jo neįprastumo.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

6. Jie apsėsti idėjų apie saulę

 

Masonai tiki, kad rytai simbolizuoja atgimimą. Jie stebi ir žavisi saulės kelione dangumi. Masonų ložės paprastai yra statomos rytuose ir vakaruose, kad galėtų bandyti kontroliuoti saulės galią savo reikmėms.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

5. Masonai neįsileidžia ateistų

 

Neįmanoma tapti masonu, jei esate ateistas. Pirmasis reikalavimas, siekiant patekti į organizaciją, yra tikėjimas kokia nors aukštesne jėga. Masonų teigimu, jiems nesvarbu, kokia tai jėga, tačiau asmuo turi ją apsibrėžti pats sau.

 

Tačiau svarbu paminėti, kad kitos paprastai atskiriamos grupės, pavyzdžiui, gėjai, yra įsileidžiami į organizaciją tol, kol elgiasi pagal tą pačią moralę kaip ir kiti nariai. Organizacijos durys yra uždaros moterims, nors yra ir priešingų nuomonių.

 

4. Jų tikslas yra kontroliuoti įvairių šalių finansus ir politiką

 

Masonų korespondencija yra gerai dokumentuota, tačiau dažniausiai slepiama. Pusė milijono masonų Anglijoje yra neproporcingai įsitraukę į bankininkystę, politiką ir valdymą. Masonai dažnai valdo ir ligonines bei universitetus.

 

3. Jų simbolis yra ant dolerio banknoto

 

Jei kada nors žiūrėjotde į dolerį iš labai arti, tikriausiai pastebėjote viską matančią akį, esančią virš piramidės. Tai masonų simbolis, o lotyniška frazė apačioje yra masonų moto ir išvertus reiškia „nauja pasaulio tvarka“.

 

 

Daugelis sako, kad masonai nepadarė spaudimo, kad būtų priimtas sprendimas įtraukti šį masonišką simbolį (Benjaminas Franklinas buvo vienintelis masonas dolerio dizaino sukūrimo komitete), tačiau sutapimas labai stebina.

 

2. Andersas Breivikas buvo masonas

 

A. Breivikas, žudynių Norvegijoje 2011 m. vykdytojas, buvo Šv. Olafo masonų ložės (Oslas) narys. Po kraupiųjų įvykių jis greitai buvo pašalintas iš organizacijos, tačiau jo įsitraukimo į organizaciją lygmuo vis dar aptarinėjamas.

 

1. Masonai vaidino pagrindinį vaidmenį kosmoso tyrinėjimuose

 

Yra nuomonių, kad masonai stengiasi užvaldyti visą pasaulį, tačiau kai kurie mano, kad masonų tikslas – mėnulis. „Apollo“ programos astronautai, įskaitant Buzzą Aldriną, buvo masonai ir tai atvirai pripažino. Jų apeigų vėliavos nuvyko į mėnulį ir grįžo, o Aldrinas taip galėjo priskirti mėnulį Texas‘o masonų ložei.

 

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
ku - ku

Tai apsispreskit saule ar menulis… O siaip tai visai idomu. Gaila, kad moteru nepriima. :)

kales vaikas

tai jie ce taip improvizuotinai paspaude vienas kitam rankas??

ku - ku

Man atrodo, kad jie paprasciausiai prikolino :D

Akis

Deja, naujos tvarkos nebus.Bus nauja era-Dievo era,kurioje neliks nė vieno masono.Tad masonų nariams būtina pagalvotį apie sąžinės sąskaitą,atsivertimą į krikščionybę,tik šitas juos išgelbės,kito kelio nėra.Arba laukia griežtas ,dieviškas, miniatiūrinis teismas ir atpildo valanda,kuri jau prie durų,laiko liko labai nedaug…

to qqq

Koks tu supraingas

qqq

Ten kur su Obama, tai tiesiog trolina jie, nemanau kad pries kameras ir daug zmoniu sveikintusi slaptu rankos paspaudimu ;D

Taip pat skaitykite