Aleksijaus II portretai verkia ir gydo nuo girtavimo

Krizės dienomis žmonės turbūt itin trokšta stebuklų. Jau pirmosiomis dienomis po visos Rusijos patriarcho Aleksijaus II mirties pasigirsdavo raginimų paskelbti jį šventuoju.

 

Galerijai “atkeršijo” gaisru

 

Šia prasme stačiatikiai ne itin skiriasi nuo katalikų. Ir pirmosiomis dienomis po popiežiaus Jono Pauliaus II mirties aidėjo šūksniai “Santo subito!” (“Nedelsiant šventuoju!”). Rusų Bažnyčios atstovai kantriai aiškino, kad, pirma, turi prabėgti mažiausiai 50 metų, antra, būtina užfiksuoti ir užregistruoti ne vieną stebuklą. Ir jų ilgai laukti nereikėjo.

 

Baigiantis 40 dienų nuo patriarcho mirties, užsidegė Tretjakovo galerija, kurios darbuotojai neseniai atsisakė laikinai perduoti Bažnyčiai garsiąją Andrejaus Rubliovo ikoną “Trejybė”. Sverdlovsko ir Omsko srityse Aleksijaus II portretais ėmė ristis ašaros, o Pskove patriarchas apsireiškė vietiniam girtuokliui ir šis sukrėstas nusprendė “amžiams atsisakyti šios pragaištingos aistros”.

 

Gaisrą galerijoje kai kas iš tikinčiųjų išsiaiškino kaip ženklą iš aukštybių. Vienas jų mobiliuoju telefonu užfiksavo virš Maskvos pakibusį dūmų stulpą. “Pažvelgęs į jį negalėjau atplėšti akių, – pasakojo maskvietis, vardu Aleksandras. – Tai buvo milžiniškas kryžius!”

 

Portretai “pravirko”

 

Ženklų esti visokių. Dar Aleksijui II gyvam esant daugelyje cerkvių šalia ikonų pradėta kabinti jo portretus, nors stačiatikų tradicijoms tai svetima.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Praėjusią vasarą Žemutinės Saldos gyventoja atėjo į cerkvę pasimelsti už artimuosius. “Kaip paprastai, priėjau prie Aleksijaus II portreto, – pasakoja moteris. – Tik staiga matau: ant jo sublizgo miros lašeliai. Iš susijaudinimo vos galėjau kvėpuoti.

 

Bemat papasakojau apie stebuklą”. Į miestą atvyko vietos vyskupijos arkivyskupas Vikentijus. Jis, savo akimis išvydęs, kas čia vyksta, paaiškino: “Tai džiaugsmo ašaros. Aukščiausiojo valia rusų Bažnyčia susivienijo, ir Viešpats džiaugiasi savo vaikais”. Tačiau dabar Žemutinėje Saldoje kalbama, kad tas ašaras reikia laikyti Bažnyčios vadovo mirties pranašėmis.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Dar vienas nepaprastas patriarcho portretas šiomis dienomis atsirado vienoje Permės cerkvių – jį iš plastilino nulipdė Irina Merinova, manikiūrininkė. “Aleksijaus II ikoną pradėjau lipdyti trečią dieną po jo mirties, – pasakoja Irina, – o baigiau kaip tik artėjant 40 dienai po jos. Manau, tai ženklas. Pats patriarchas iš dangaus mane palaimino. Šiandien sapnavau jį”.

 

Dirbtiniais brangakmeniais papuošta ikona iš plastilino kol kas neašaroja, bet kas žino, kas nutiks, jei velionis bus pripažintas šventuoju.

 

Alkoholikas tapo abstinentu

 

Amžino atilsio Patriarchui meldžia archijerėjaus Sergijaus Jermakovo iš Volgogrado srities šeima. Dvasininkas išmeldė Dievo dovanoti jam sūnų stovėdamas ant kilimėlio, kuriuo vaikščiojo Aleksijus II (iki šiol dvasiškasis tėvas susilaukdavo vien dukterų).

 

Bet ir tai dar ne viskas! “Neseniai Pskove nutiko unikalus įvykis, – skelbia srities vyskupijos spaudos tarnyba. – Vietos alkoholikui apsireiškė švenčiausiasis patriarchas ir liepė liautis girtavus”. Neva žmogelis išgirdo: “Visa šalis meldžia man amžino atilsio, o tu tysai čia ir merdėji nuo girtavimo.

 

Nagi, kelkis ir eik į cerkvę išpažinties!” Girtuoklis taip ir padarė, ir dabar reguliariai lankosi Dievo namuose, skaito Evangeliją ir svajoja visiems laikams įveikti jį kankinančią negalią.

 

Parengta pagal “Respubliką”

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite